A franchise gondolkodás kinyírja a highlander rebootot?

Chad Stahelski azt mondta egy podcastban az elvileg általa készülő Highlander (Hegylakó) rebootjáról, hogy amolyan előzmény lesz, és franchiseban gondolkodik, azaz az első film végére NEM jutnak el oda, hogy MacLeod az utolsó halhatatlan. Plusz merítenek majd a Highlander sorozatból is.

The trick is when you have the tagline, ‘There can only be one,’ you can’t just kill everybody the first time.

Oké, Chad kicsit ügyesebb, mint az új Mortal Kombatosok, de ez annyira kifordított gondolkodásnak tűnik még mindig, hogy nem akarnak jó és nagyjából lezárt filmet elsőnek. Chad ugye a John Wick filmekhez köthető, amik tökéletes példák arra, hogy el lehet hinteni dolgokat az első részben, de azért annak magában kell jónak lenni. Itt meg még ismerik is az emberek “a sztorit”, ha az új film csak egy random kiképzés és az első lefejezése lesz, akkor senki sem lesz elégedett és várja majd a folytatást. A John Wick 2-t azért vártuk, mert az első körbeért, de volt más puskapor.

A főszereplő amúgy Henry Cavill lesz a pletykák szerint, ha valaha is elkészül a film, hiszen már vagy 5 éve csak hallunk róla.

human
írta
2023. 09. 01. 14:48
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “A franchise gondolkodás kinyírja a highlander rebootot?” bejegyzéshez

  1. A második, harmadik és ötödik Hegylakó filmnél biztos jobbakat tudna csinálni. Még a eleve franchise-ban gondolkodik. A negyedik film ütős, valami olyasmit kellene tálalni elsőre itt.

    Ráadásul a filmeken belül is visszatáncoltak attól, hogy is az utolsó az első film után. :D

  2. Imádom az elsőt filmet de az igazán nagy királyság a sorozat volt! Hatalmas potenciál vana sztoriban, én nagyon bízom benne, hogy jól sikerül a reboot.

  3. Hol van abban a hatalmas potenciál, hogy emberek levagdossák egymás fejét, mert csak egy maradhat? És ennyi a sztori + a második film űrlényes magyarázata. Ez 10 éven felüliek számára élvezhetetlen tartalom, legalábbis bízom benne.

  4. Nekem a sorozatból annyi maradt meg, hogy lehetetlen méretű kardokat rejtegettek semmi ruhák alatt, volt hogy hálóingéből húzta elő a szereplő a méteres pengét, ami persze előtte nem látszódott.

  5. Több száz, akár ezer éves emberek története, barátságok, szerelmek, ellentétek. Valós történelmi eseményeket is bele lehet szőni a halhatatlanok történetébe és persze végig ott van a háttérben a központi rejtély. Aki ebben nem lát potenciát az szimplán beszűkült képzelőerővel rendelkezik.

  6. 3: A második filmet és a bugyutaságait kb. mindenki figyelmen kívül hagyja ha szóba kerül a Hegylakó

  7. Mate815

    Így van, ha valami, akkor ez aztán korszakokon átívelő végtelen lehetőségek tárháza.

    Az első rész felett kicsit eljárt az idő, de a zenéje és hangulata miatt imádom (mikor Heather megöregszik a Queen zenére, azon mindig pityergek). A második rész a filmtörténelem legrosszabb folytatása, mind kivitelezésben, mind magyarázatban, a harmadikat meg még gyerekként láttam, ott valami szamurájok másznak elő a barlangból, annak emlékeim szerint hasonló volt a hangulata, mint az elsőnek és nem vette figyelembe a másodikat.
    Én nagy remake- és “vágjunk egyből franchise-ba”-ellenes vagyok, de ezt kivételesen nem bánom. Csak legyen földhözragadt és ne szuperhősök legyenek ződ háttér előtt nuku fizikával.

  8. Mate815: mintha lett volna hasonló nemrég Theronnal netflixen, az is mekkora fos lett.

    Amúgy én a második rész rendezői változatát bírtam, a három is elment, többet nem voltam hajlandó megnézni, csak annyi van meg, hogy a végére még a mottót is megváltoztatták.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.