Röviden: Joy Ride (2023)

Nem akarok elmenni a nagyobb idei R besorolású komédiák közül egyik mellett sem, így nem maradhatott ki a Joy Ride, ami 32 millióba került, és bukott odakinn. Na de attól még lehetne jó, nem?

A történet egy örökbefogadott kínai lányról szól, na meg a barátnőjéről, akivel ketten kilógtak az amerikai kisvárosból, ahol gyerekként éltek. Felnőve az egyikőjük sikeres ügyvéd, a másik pedig a garázsában élő művész, akinek teljesen szétesett az élete. Ők ketten húznak el Kínába, hogy nyélbe üssenek egy üzletet, és hozzájuk csapódik egy rokon és egy barátnő, hiszen 2 emberrel nem lehet komédia road moviet csinálni. Na jó, ez cinikus megjegyzés volt, igazából mind a négyen teljesen más nézőpontot mutatnak be. De minek?

A lényeg, hogy az üzleti útból az örökbefogadott anyjának keresése lesz, amihez át kell vágni Kínán, és eközben bajba is kerülnek párszor a nők. Igazából ez bőven elég lenne laza keretnek, ami összefogja a kitalált vicces pillanatokat, de valahogy semmi flow nincs, iszonyat darabos a film. A fő probléma még így is inkább az, hogy a poénok nem erősek, vagyis… kínosak. A film után rögtön az ugrott be, hogy olyan, mintha a Bridesmaids fosós jelenete lett volna az etalon, és annak a hangulatát akarták megidézni, de gyenge és feleslegesen kínos utóérzet lett belőle. Ezen kívül a kémia sem működött a szereplők között, így amikor konfliktusba kerültek, az többnyire “na végre” érzést hozott nálam. Spoiler: ez még az utolsó perceknél is állt, amikorra elvileg összekovácsolódtak.

Valamiért reménykedtem, hogy jó lesz, de ez iszonyat elment mellettem, vagyis hát a többség mellett, azért is bukott. Egy-két női, és persze rasszhoz köthető poén ült, de ezek nagyon háttérbe szorultak a gyenge minden más mellett, pedig tippre felszabadítóak akartak lenni vele.

human
írta
2023. 09. 15. 15:05
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “Röviden: Joy Ride (2023)” bejegyzéshez

  1. Én jókat nevettem rajta és még egyszer el is pityeredtem, igazán csak azt az egy hányós poént venném ki nagyon nagyon belőle, azokból annyira elegem van. Szerintem nőknek,mivel amúgy is a célközönség, jobban bejöhet akár, csakhát szerintem sokan azt se tudják, hogy létezik,mert nekem nem rémlik hogy olyan borzasztó erős marketingje lett volna. Pl az egyik kínában született, de amerikába vándorolt barátomnőmnek nagyon nagyon tetszett.

  2. Nekem az első komment felkeltette az érdeklődésemet, szóval Mekare, rajtad fogom számonkérni az elvesztegetett 20 percemet, ha nem jó, és ki kell kapcsolnom (a mozit).

    Kicsit olyan agykikapcsolósnak tűnik “Üzeneeeeet”-ekkel megtüzdelve, azokat gondolom el kell engedni. Annyira nem sok ázsiai vicces nős road movie van a piacon, egyetlen esélyt megérdemel…

  3. Rajtam ugyan ne, még csak nem is mondtam, hogy meg kell nézni, csakhogy vannak olyan csoportok akiknek nagyobb eséllyel bejöhet. Azért nem valami mestermunka :D de nyilván megbocsájtóbb vele a célközönsége, mintha az 100. fehér pasik összegyűlnek egy fokkal nem jobb humorral filmet kéne néznie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.