A Madame Web nyakig a trutyiban

Azért a címbe nem akartam sz*rt írni, de basszus, valami iszonyat vicces ami zajlik. Egyrészt az elmúlt hetek Dakota Johnson-interjúi alapján már egyértelmű volt, hogy a színésznő igyekszik eltávolodni a filmtől. Erre tegnap befutottak az első kritikák, és persze “mindenki döntse el magának, hurr durr”, de aki erre IDŐT és pénzt ad moziban, az egyelőre őrültnek tűnik. 18% Rottenen, avagy a kritikusok 18% százaléka szerint nézhető. Mondjuk a Morbius 15%-át egyelőre üti, micsoda teljesítmény!

Mondjuk erről alapból nem írtam volna posztot, de basszus, még nem is volt meg a premier napja, erre Dakota Johnson már most védi az egészet (3:10-nél) azzal, hogy miután aláírt még akkor változtattak drasztikusan a forgatókönyvön, de nem mondhatja el, hogy pontosan mit.

Hogy is mondják ezt szépen. Talán a damage control illik ide.

human
írta
2024. 02. 14. 03:54
megjelenés
38
hozzászolás


38 hozzászólás a “A Madame Web nyakig a trutyiban” bejegyzéshez

  1. Human, látom te is koránkelő vagy. Vagy le se feküdtél? :D
    Olyat olvastam, hogy még a Morbiusnál is rosszabb lett ez a film állítólag. Mondjuk arra még mindig nem vettem rá magam, hogy megnézzem, pedig szeretem a képregényfilmeket.

  2. Nyilván mosná ki magát belőle, hátha kap még munkát, de valahogy nem tudom elképzelni hogy amit először kézhez kapott forgatókönyvet az egyértelműen Oscar gyanús cumó volt, amit utólag direkt átdolgoztak hogy csak azért is pocsék legyen. Aláírt a szarra, abból nem tudtak mit kihozni, ennyi.
    A Morbing time-ot még én sem voltam képes megnézni, azon nagyon kevés filmek közé tartozik amit tényleg csak azért nem rakok be, mert szó szerint mindenki a föld alá rakja, teljes időpazarlás címszóval. Mellesleg sok esze van annak aki az utóbbi évek solo Sony hősszemetei után még nem hogy vállal komoly szerepet az új pénzdarálóban de utána reklamál is érte hogy hát elbaszták. (Surprised Piakchu face)

  3. Kedvenc kritikám amit eddig olvastam erről, hogy a morbius jobb volt.
    Ez mindent elmond.

    Ment itt a keménykedés és beszólogatás a nepogyerek részéről a premier előtt, hogy milyen szar filmeket csinálnak manapság, úgy, hogy éppen egy még szarabbat promotált, most meg mentegetőzik.
    Szánalmas.

  4. Oké, Dakota Johnson biztos nem dúskál a jobbnál jobb ajánlatokban mostanság. De Sydney Sweeney lassan az egyik legfelkapottabb színésznő lesz. Ő minek adja az arcát (és egyéb részeit) egy ilyen filmhez?

    (Igen, tudom, mikor évekkel ezelőtt vállalta, akkor még nem volt ekkora név, de mégis…)

  5. Legviccesebb, hogy a rendezők azt mondták, hogy nem látták értelmét a pókemberekhez kötni a dolgot.

    Pedig alapjaiban Madame Web az a karakter aki mindent összeköt. :D S ilyen színészgárdával ekkorát bukni, pedig velük megnéztem volna egy értelmes filmet.

  6. Dakota Johnson a fizetését azért gondolom nem adta vissza.
    Iszonyat szánalmas ez. Elvállalta, megcsinálta, megkapta a pénzt, helló.
    Ha rossz is a film, nem az ő hibája ha beleadta a magáét, akkor meg?
    Vihar a biliben az egész.

    “Every actor has to make terrible films from time to time, but the trick is never to be terrible in them.” Christopher Lee

    Sydney Sweeney meg azért mert láttad 2 sorozatban és bejöttek az orbitális mellei (érthető), attól még nem lesz semekkora név. Ha kap szerepeket nagyobb közönségnek szánt filmekben, mint EZ, akkor több ember megismerheti majd. Bolond lett volna nem elvállalni szerintem.

    Alexandra Daddario-t (csak hogy közös nevező legyen a Fehér Lótusz miatt) talán nagy névnek tartod? 10 éve volt a True Detective első évada…
    Mekkora név lett belőle?

  7. “…de aki erre IDŐT és pénzt ad moziban, az egyelőre őrültnek tűnik”
    Ez az első trailer első percében már egyértelmű volt. Annyit még hozzátennék, hogy időt majd itthon se.
    Viszont, ilyen cikknél felmerül bennem a kérdés, hogy melyik film volt tavaly amelyikre a fenti mondatrészlet egyáltalán nem volt igaz? Nem ezt akarom védeni, mert abszolút rossz lett minden szempontból ahogy olvastam, de ha már csupa nagybetűvel írtad, hogy “IDŐT”, akkor említsük meg Antman 3-at, Aquaman 2-t, The Marvels-t, Kis Hableányt, de nekem a Megfojtott Virágok és a Napoleon is hatalmas csalódások voltak (szerintem), akárhogyan is voltak összerakva, sajnáltam rájuk az időt, ami ezen felsoroltakban mind közös, mindet időpocsékolásnak gondoltam (Antman 3 és The Marvelst csak végigpörgettem, de sajnálom fejenként a rájuk fordított 5-5 percet is), és még egy valami volt közös: mind több száz millió dollárba került, holott ez “csak” 80 millióba (+marketing). Az Oppenheimerért se adtam pénzt moziban, de arra legalább az időt itthon nem sajnáltam, viszont a büdös életben nem nézném meg újra. Tényleg csak azért “kötekszem” és csak azért eme mondatrésszel, mert az elmúlt pár évből most hirtelen nem tudnék sorolni filmeket (csak kemény meditálás után), amikre időt és pénzt is megérte adni…pláne moziban. Erre meg evidens volt az első pillanattól, hogy egyiket sem érdemli.

  8. Egyszer ténylegesen megnéznék egy külön dokumentumfilmet arról, hogy hogyan történnek a dolgok a Sony-Marvel féle katyvaszban házon belül. Van-e terv ténylegesen arra, hogy mit akart a Sony ezekkel a filmekkel Pókember nélkül? A sok bukta után miért nem adják fel vagy változtatnak? Mi változik egy döntés alatt/után?
    Mert gondolom arra célzott a színésznő, hogy amikor aláírt, csatlakozott volna a film valamelyik Pókemberhez (sok pletyka szerint Garfield féle univerzum), majd valaki valamiért úgy döntött, hogy nem, aztán megint szanaszét lett vágva egy alapvetően is gyenge film.
    Hihetetlen történet, de komolyan:D
    Pedig már adott a multiverzum. Hihetetlen öngól, hogy Garfield karakterét nem hozzák vissza és beolvasztanák egy az egyben a Sony univerzumába, ahol lenne Venom, Kraven, meg a többiek.
    Mert ez így egy totális zsákutca:D

  9. Most tök komolyan… DJ mikor hitte el hogy ez a film nem volt már akkor egy rakás szar amikor még el sem készült?

  10. “De Sydney Sweeney lassan az egyik legfelkapottabb színésznő lesz.”

    Őőő, melyik univerzumban? Kap szerepeket, maradjunk ennyiben, de még mindig inkább sorozat-, mint filmszínész. Fényévekre van a felkapottságtól, pláne az A-listásoktól.

    Nem véletlen próbál ebből kilépni valahogy, többek között ilyen szarokkal, mint a Madame Web. Ha tippelnem kéne, jó erősen rajta van a bélyeg Hollywoodban, hogy jól lehet mutogatni, nem rossz sorozatkarakter, de kétséges, hogy el tud-e vinni a hátán (akár a neve, tehetsége) egy nagyobb-komolyabb filmet.

  11. Azért szerintem mindenki nagyot néz, hogy az Anyone But You mekkorát megy (otthon 80, összesen 170 milla).

  12. Sydney Sweeney helyében én is addig ütném a vasat, amíg meleg.
    Amit eddig mutatott az nem sok, nem a tehetsége miatt kapja a szerepeket..

  13. @troc
    Engem meg is lepett meg nem is. Elég nagy űr tátongott romcom fronton. Egy csinos pofira röpülnek a nézők. Ettől még a film és pláne a hölgy alakítása hááát…

  14. én elhiszem neki, hogy sok minden változott, de azért Hardy nagyobb kaliber és nem mosdatja magát, hanem már hozza a 3. Venomot, miközben a második még nagyobb büdös rakás szar, mint az első (ami pedig elképzelhetetlennek tűnt), úgyhogy nincsenek jó kilátásai harmadjára sem. Leto is beégett, Aaron Taylor Johnson szintén a sorára vár – szóval itt azért nagyon jól tudod, hogy mibe tenyerelsz bele. váltsd be a csekked, aztán szevasz, próbáld meg elfeledtetni a környezeteddel minél hamarabb, hogy ez megtörtént.

    (ez a Sweeney ekézés meg érthetetlen, szerintem ő nem állítja magáról, hogy generációs tehetség, azért meg már ne kelljen elnézést kérnie, hogy vonzó. a konkrét 90-es, 2000-es évek romkom áradata arról szólt, hogy mérsékelten tehetséges emberek mosolyogtak szépen és letehet ő majd a jövőben bármit az asztalra, ötször nehezebb dolga lesz, mert mindent a külsejének tulajdonítanak majd. ettől függetlenül nem hiszem, hogy bármelyik másik jelenkori színésznél jobban rászolgált volna erre a sok oltásra.)

  15. szerintem ez az egész pókembermentes univerzum baromság, az első Venom még nézhető volt, de utána már kész gyatraság az egész, nem tudom, miért éri meg a Sonynak égetni a pénzt. Okoskodás, ja: mi lenne, összeállnának az Amazonnal vagy a Netflixszel, oszt oda készülne egy nagy költségvetésű Pókember-sorozat? PP maradna az MCU-ban, azt be lehetne hozni a helyére mást. Miles Moralest vagy Ben Reilley-t pölö, a PP-ös kapcsolati hálót már nagyjából mindenki ismeri. Aztán ide jöhetne Venom, Hálómadám, Kraven, Morbius, meg mindenki más, akik kaphatnának siker esetén saját minisorozatokat. Oké, azzal nem lehet sokat keresni meg a büdzsé is visszafogottabb, de mégis, viszont én tök érdekesnek találnám, ha mondjuk
    A) elindulna egy sorozat Garfielddal, aki az első évadban meg is patkol, Gwen már régen meghalt. Ekkor jön a klón Ben Reilley, aki hasonlít Garfieldra, de nem pont úgy néz ki, mert “fiatalabb”, vagy mert Norman Osborn és Peter Parker klónja egyszerre, lásd Superboy = Bennek meg kell küzdenie a gonoszabbik énjével is. Összemelegedik Mary Jane húgával, Gayle-lel. Benhez aztán tényleg lehetne sokmindent kitalálni saját kútfőből, mert klón, se kutyája, se macskája, már az is elég érdekes átívelő szál lehet, ha nyomoz az őt létrehozók után, valamint szerintem elég drámai már maga az a tény is, hogy nincsen senkije, nem volt szocializációja, felnőtt, de nincsen gyerekkora, se emlékei onnan, nem mondta neki senki, hogy a “nagy erő nagy felelősséggel jár”, miközben a világnak szüksége lenne a segítségére. Bakker, ezt hogy megírnám! Úgy behoznám Kingpint is szart keverni.
    B) ha ez a formula nem válik be vagy szeretnék felrázni az elöregedő srozatot kicsit másképpen, akkor behimbálhatná magát a hálóján Morales, az ő családi háttere is tök érdekes.

  16. Azért nem kell őket félteni, erre googlizzatok rá: el vestido efecto desnudo telaraña de Dakota Johnson (= D.J. gyakorlatilag meztelen pókhálós ruhája).

  17. “az egyértelműen Oscar gyanús cumó volt”

    nem ezt mondta, de lehet értelmesebb blockbuster volt, ki tudja. azért vannak szintek még a szaron belül is, hátmég blockbustereken belül.

  18. “Sydney Sweeney meg azért mert láttad 2 sorozatban és bejöttek az orbitális mellei (érthető), attól még nem lesz semekkora név. ”

    ott volt a 100 fölé menő romantiks komédiában, a tehetségét mtuatta a realityben, még a covid alatt is volt az az erotikus thrillerje. baromira nem “2 sorozatban” az már rég.

  19. Zolsan: kb. az akvamennél is ezt írtam (antmant és marvels is ezt kapta kvázi az oldalon sztem, de lehet tévedek), de időt rengeteg film ért, a “populárisabb” művészi filmekből kb az összes Oscar jelölt a 10-ből simán megérte az időt. Az hogy nem tetszett, az már személyes, de nem szar film a megfojtott sem, max nem neked való.

  20. ” Hihetetlen öngól, hogy Garfield karakterét nem hozzák vissza és beolvasztanák egy az egyben a Sony univerzumába, ahol lenne Venom, Kraven, meg a többiek.
    Mert ez így egy totális zsákutca:D”

    és még segített is nekik ebben a MCU a No Way Home-nal felélesztve a karaktert (minőségre értve:). Lehet kurvasokat kér Garfield, akármit is nyilatkozik. Vagy látta, hogy mit művelnek a Morbius-Venom vonalon, és tudja, hogy a Sony maradt 2000-ben, amikor kiégették az Amazinggal.

  21. Sydney Sweeney nem nagy név.
    Nagy mell.
    És ennyi.
    Nekem special nem is jön be, sem a csaj, sem ahogy játszik.
    A filmről nyilván nem tudok mint mondani, de én pl láttam a Morbiust is ( itthon ), ezt is megnézem majd ( itthon ), egynek nyilván elmegy ez is, aztán kész.

  22. Kraye, nézd meg tőle a Reality című filmet. Nem csak két mellből áll a nő, tud jól játszani.

  23. 18. human Nyilván túlzás volt csak az Oscar, de kétlem hogy annyival jobb lett volna bármi is az aláíráskor mint ami a végeredmény lett, hogy azzal lehessen takarózni utólag. Ha valaki Sony hősös filmet vállal azért az csak tudja mit alkotott a cég az utóbbi 10-20 évben, és tud mérlegelni hogy valószínűleg ezt is el fogják baszni. Ahogy lett is már írva, elfogadja a pénzt, onnantól stfu, tudja mit vállalt.

    Sweeney meg tipikusan abban a csapdában van, hogy rohadt jól néz ki, ezért nagyon nem is kíváncsiak az emberek sokkal többre tőle így eleve le is van nézve. Bár sokat nem láttam még tőle, de nem ő az első ezzel az “áldással”. (Őszintén ennél a filmnél is csomó comment már itt is arról szólt, hogy jaj majd a feszes ruhában milyen jó lesz)

  24. Én akartam rá menni katasztrófaturistaként,de inkább választottam mást helyette.Lehet itthon majd belenézek azért.

  25. zolsan: ööö ide keverni egy oscar esélyes filmet hát.. ezzel csak a saját véleményedet ásod el.

    ettől függetlenül atyaúristen, én meg akartam nézni viccből de már drágának tartom a mozijegyet rá. kár, pedig utoljára amikor trash filmet akartam nézni moziban akkor megnéztem a rise of skywalkert.
    hasonló minőségre tippelek.

  26. Sweeneyvel tegnap néztem meg az anyone but yout, hát, aki azt mondja, hogy tehetséges, az nem tudom mit szív.
    Nulla beleérzés, zéró kémia, minden szövegét úgy mondja, mintha be lenne szívva..

  27. Párommal megnéztük tegnap, nekünk tetszett a film. Nem tudom hova tenni ezt a sok negatív kritikát.

  28. “Párommal megnéztük tegnap, nekünk tetszett a film”

    én a sellőfiú (Aquaman) 2-vel vagyok így, pedig iszonyat ódzkodtam tőle.. Dakotának jobban állnak a bad times at the El Royale/Suspiria szerű filmek, nem tudom, minek erőlteti ő is ezt a kihalófélben lévő szuperhős vonalat..

    Sweeney-t láttam már a fehér lótuszban éles tárgyakban (szolgálólány egyelőre csak bakancslistán van), szegénykémnek zéró érzelem volt eddig az arcán mindenhol, teljesen mindegy mennyire látják sokan tehetségesnek/szexinek, akárminek, ha az arcával nem tud játszani, a kutya se fog rá emlékezni 20 év múlva. Baromira túl van tolva a csaj, csak nem értem, mire föl

  29. Senki nem mondta hogy nem jó színésznő. Nem nagy név. Még lehet az, van rá esélye, de jelenleg távolról sem az. Dakota Johnson sem az egyáltalán, ha már itt tartunk.
    És továbbra sem a színészi tehetségükről beszélek.
    Tehetséges színészekkel még a mi kis országunk is tele van, mégis, képernyőkön csak párat látsz gyakrabban, a nevét meg esetleg háromnak tudnád felsorolni. És nem feltétlenül azokét, akik a legtöbbet letettek az asztalra. Ilyen ez a popszakma.

  30. “Senki nem mondta hogy nem jó színésznő.”

    nemtom te melyik kommenteket olvastad

    “Amit eddig mutatott az nem sok, nem a tehetsége miatt kapja a szerepeket..”
    “Nekem special nem is jön be, sem a csaj, sem ahogy játszik.”
    “hát, aki azt mondja, hogy tehetséges, az nem tudom mit szív.”
    “szegénykémnek zéró érzelem volt eddig az arcán mindenhol, teljesen mindegy mennyire látják sokan tehetségesnek/szexinek, akárminek, ha az arcával nem tud játszani”

    az utolsó konkrétan a kommented felett :D

  31. én pont azt írom, hogy ha így folytatja, sosem lesz belőle nagy színésznő, A listás semmiképpen sem :D Dakotának legalább akad egy-két maradandóbb szerepe, de teljesen mindegy, mert egy olyan filmhír alatt trappolok a klaviatúrán, amit az életben nem fogok megnézni=most is épp pazarlom rá az időmet:D:D
    És szerintem több a hozzám hasonló ember, mint azok, akik csak Sweeney-ért vagy bármilyen egyéb érthetetlen okból időt szánnak erre a szutyokra (igen látatlanul is, az, bőven eleget elárult róla az előzetese + mindegy promo cucc, ami kijött róla).

  32. Annyi ideig tart a moderálás, hogy mire megjelenik a hozzászólásom, addigra érkezik egy csomó másik.
    A 26. comment után írtam nem sokkal.

  33. ja Dakota pókhálós ruhája kapcsán: Zendaya londoni C-3PO ruhája kicsit rálicitált (kit érdekel, ANYA szerepel a dűnében!!!444:D) bár Dakota sem csak azt a pókhálót viselte, mindegy is.

  34. Ez a film kívülről lett széttrollkodva. A Morbius az szar volt konkrétan. A Venomok, csak Hardy miatt nézhetőek. Ha az MCU phase 4 és 5 filmjeinek többségét nézem viszonyítási alapul, akkor 3 film kivételével kb mind egy kalap kaki. Ezekhez képest ez a film semmivel sem rosszabb. Lehetne összeszedettebb, vannak benne tátongó lyukak meg hülyeségek is dögivel, csak hogy ezek nem teszik rosszabbá a többi hasonló filmnél. Nem azt mondom, hogy hú de jó, mert nem az, közepes-közepes… Valahol ezeket a nagyon durva értékeléseket ilyen felfokozott “ha már lúd, legyen kövér” alapúnak érzem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.