A Dune Part Two siker, a Legendary már folytatásra utalgat

Na össze kell szednem magam, mert végre jött blockbuster!

A Dune Part Two nyilván felülmúlta az első részének kezdését, majdnem duplája lett, hiszen az Covid alatt érkezett, plusz Mozi és Net egyidőben módon került bemutatásra. Ez lehet megmentette azt a filmet a buktától, most meg úgy tűnik ki voltunk éhezve egy kompetens blockbusterre, így cinemascoreon A pontszámmal, avagy a nézők jóváhagyásával már 82,5 milliót hozott odakinn, szóval 250-300 körül hozhat csak Amerikában. Ehhez a világ többi része 99,8 milliót dobott hozzá az első hétvégén. Ez bizony siker, mi lesz a vége vajon, 800 összesítve? Kínában és Japánban még nem is nyitott.

A Legendary stúdió CEO-ja már el is ejtette, hogy ha Villeneuve előáll valami jó forgatókönyvvel, akkor rajtuk nem fog múlni. Főleg ha jól tartja majd magát a film? “if Denis [Villeneuve] gets the script right and he feels that he can deliver another experience on par with what we’ve just completed then I don’t see why not.”

Mi volt mostanában? A Madame Web nagy bukta (a Bob Marley film elverte), 15 millióval kezdett pár hete (jóval a Morbius alatt!), és mostanra is csak 90-ig jutott világszinten, mindezt 80-ból készítve, szóval közelébe sem lesz a megtérülésnek.

Az Argylle hatalmas bukta, 17,4 milliós kezdéssel, pedig ez 200 millióba került. Ez lesz Matthew Vaughn utolsó nagy csekkje? Nem csoda, hogy a Kick-Ass-ről hadovált a múltkor.

A Wonka végül hatalmasat ment, olyasmit húzott, mint a The Greatest Showman, karácsonyi viszonylag enyhe kezdésből (amiből a szakik simán látták a jövőjét:) világszinten 625 millióra nőtt. 125-be került, szóval akármennyire is felesleges és nem látta senki innen az oldalról, ez bizony egy másik Chalamet siker lett.

A Mean Girls musical talán pont pénzéig jutott (itthon csak most jön, majd mi megdobjuk a bevételt!), mert 104 milliónál zárta, és csak 36-ba került. De hát ez semmi a Wonka számaihoz képest.

A végére egy hatalmas sikert hagytam, az Anyone But You bizonyította, hogy k**vára rá kéne feküdni a stúdióknak a romantikus komédiákra, és nem a Netflix gagyijainak hagyni a zsánert, mert még ez a nem annyira jól sikerült darab is 207 millióval zárt világszinten, amiből Amerika 88, csak az elég volt a nullszaldóhoz, a többi csak a ráadás, mivel 25-be került összesen. Ilyesmi budgeteket kell tartani, meg találni nagyvásznon is hot embereket, és párhavonta ledobni egy filmet Blumhouse módra.

human
írta
2024. 03. 05. 03:23
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “A Dune Part Two siker, a Legendary már folytatásra utalgat” bejegyzéshez

  1. Hát én örülnék ha maradna a romkom inkább a streamingen és nem a vásznon, mi is sajnos hozzájárultunk, de ez eléggé tré volt.

  2. Én régóta hiányolom a valóban jó romkomot, van erre recept (legyen őszinte és emberi, meg lehessen nevetni a gyarlóságainkon), csak elő kéne venni. Annó Nora Ephron egyedül tudott írni több jó romkomot egymás után, talán most sem ördögtől való, csak meg kéne nézni hogy csinálta..

  3. Dune Part 2-nak nagyon orulok hogy kaszal. Igy tenyleg elkonyvelheto a Dune: Messiah. Az kulon orom,hogy sorra buknak ezek a szarabbnal szarabb Marvel faszsagok. Remelem tanulnak a hibaikbol.

  4. a Madame Web nem MCU, a tényleges Marvel az a Deadpool 3 lesz, ami tippre kaszálni fog szintén.

  5. Elvileg Powell és Sweeney gondolkoznak több közös filmben is, ilyen Tom Hanks Meg Ryan módjára.

  6. Én akkor jelentkezek, karácsonyi moziprogram volt Wonka és imádtuk :) Chalamet amúgy is kedvenc.

  7. Kopasz: ezt én is olvastam, aztán megnéztem a filmet, és azonnal azt gondoltam ez egy szörnyű ötlet, annyi kémia sincs köztük mint két kikosarazott bakmacska között, katasztrofálisan humortalan és romantikátlan lett a végeredmény. Már az asszony kérdezte, hogy mi a bánatért vetkőzik le ez a pasi ennyiszer és hogy illik ez ebbe a filmbe?! Szerintem amikor egy nő kérdezi ezt az már gáz, ő is csak egy mosolygós, aranyos romkomra vágyott, kaptuk ezt, amiből másnapra már semmire sem emlékeztünk. De tényleg bízzunk abban, hogy talán jobb ötletekkel és forgatókönyvekkel és “párhavonta ledobnak egyet”, mert igény az lenne rá. Ez a kettő meg felejtse el, hogy ők ketten romantikáznak ezzel a zérö kémiával, majd ha minimum úgy néznek egymásra mint Godzilla és Kong, Deadpool és Rozsomák, Garfield a lasagnára, akkor újra leülhetnek erről beszélgetni, addig fel se merüljön bennük, úristen de nem müködött köztük ez…a srác Tom Cruise-ra különbül nézett a Top Gun 2-ben mint ezekre a mellekre…

  8. Én láttam a Wonkát, zseni volt benne minden.

    Amúgy a romkomokat tényleg vissza kéne hozni a moziba, ahogy a thrillert és a westernt is. Kb. csak animáció, vígjáték, képregényfilm, meg dráma van moziban. (Elvétve pár akciófilm, meg pár horror). Lehetne több műfaj.

  9. De amúgy az argyle nem apple tv-s produkció?
    Tehát hogy alapvetően mindegy mennyit hoz?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.