A Narnia bélyeg

Én megpróbáltam, ennek ellenére lehet dobálni a köveket. Idén két film van amit végleg félbehagytam, és már nem is tervezem a befejezését. A másikat nem most fedem fel, de a Narniát félbehagytam. Aztán megróbáltam folytatni másnap, de 10 perc után megint abbahagytam. Ennyi a részemről. Nem elég, hogy a legborzasztóbb gyerekszínészeket szerezték be, de a trükkök amivel az egészet megfejelték… Olyan odavetítések, hogy rossz volt nézni.

Ezen elül azt éreztem, hogy hülyére vagyok véve. És most nem arra gondolok, hogy a szekrény hátuljából lehet átjutni egy varázslatos világba, hanem amikor például a kissrác elárulja kajáért a tertvéreit. Annyira súlytalan dolgot (amit nem humorosnak szántak) rég láttam vásznon. Azt meg sem merem említeni, hogy a a kölök nem bírta megemelni (első harcát láttam) a kardot, vicces, de mégis lenyomja a gonosz állatot, aki életére tör. What?

Narnia

Úgy néz ki én a Narniából kimaradok, talán ha valaki kölcsönadja a könyvet, de nem hiszen már azt sem. Aki pozitív kritikát akar róla olvasni a filmbuzin, az ide kattintson viszont. Aki pedig még nem látta a második rész trailerét (amiatt vettem elő a filmet), az pedig ide kattintson.

Vicces, hogy Az arany iránytűt bojkottálja pár vallásos valami nemtom, a Narniát pedig nem. Az előbb említettet még nem láttam, de a Narnia elvileg rendes keresztény gondolatokat tartalmaz, szóval engedélyezett. Mindezt arra a filmre mondjuk, amiben a Télapó fegyvereket ajándékoz a gyerekeknek, és kvázi a néha elkerülhetetlen háború mellett teszi le a voksát. Kac kac. Helló.

human
írta
2007. 12. 17. 18:26
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “A Narnia bélyeg” bejegyzéshez

  1. SPOILER

    A Narnia 3-ban Tom Cruise megskalpolja az oroszlánt, mert Xenu reinkarnációjának véli, erre a csodaföldi pereputty Szent Varázspálcákkal megfagyasztja a szcientológusokat.

    SPOILER VÉGE

  2. Egyetértek!Én is egy magányos hétvége péntek estéjét szántam a filmre,amiből az egész hétvége lett rászánva! Szerintem is elég “furcsa” film lett, de végignéztem!Biztos barbárbunkó vagyok, de 2 film van amit nem tudtam végignézni:
    -Az angol beteg (úgy bealudtam rajta 3 (különböző) alkalommal,mint a borz)
    -A Zűrhajó (7 perc és off!Vörszt múvi evör!!!)

  3. Human
    A film tényleg tré lett, de a könyvre érdemes időt szakítanod, mert C.S.Lewis nagyon jól ír.Persze, mese, de van egy egyedi hangulata, ami még ezt a tényleg nem túl bonyolult
    történetet is olvashatóvá teszi.Hangulatilag én leginkább a Pushing Daisies-hez tudnám hasonlítani.

  4. Human Insect:

    Nem akarom védeni a Narniát mert nem tartozik a kevenceim közé(sem a film sem a könyv). De az nem csoda hogy nem bojkotálták a vallási szervezetek, hiszen a mélyen vallásos C. S. Lewis maga is elismerte, hogy a könyv a keresztény eszmékre és jelképekere épül (míg az Arany Íránytű egyértelműen megkérdőjelezi a keresztény vallást). Ez is volt az egyik oka, hogy összeveszett Tolkiennel.

    A másik meg hogy a srác elárulja a testvérit kajáért az igazából nem ilyen egyszerű. Hiszen azt akarná jelképezni, hogy mennyire önző és még mennyire gyerek, aki nem fogja fel a dolgok súlyát.

  5. ennek ellenére súlytalan a jelnet és így az egész bonyodalom. Azt tudom miért bolykottálják, de le is írtam a jelenetet ami nekem viccessé tette az egész dolgot.

  6. A Narnia (könyv) egy nagyon átlátszóan térítő mű. Én megpróbáltam (jó pár évvel ezelőtt, még jóval a filmek előtt) elolvasni, de a 20. oldalnál félbehagytam. Mert erőszakosan megmondja, mit is gondoljon az ember. Jó, én ateista vagyok, de igyekszem tiszteletben tartani mások hitét. De ezt nem vette be a gyomrom.
    Aztán mostanában a filmek kapcsán beszéltem egy barátnőmmel, aki viszont vallásos nevelést kapott. Neki pl. kicsikorában hittanon adta a kezébe a pap, hogy olvassa el. Arra tökéletes, hogy a fogékony kisgyereket hitre nevelje… Végül is…

    A film szerintem egész jó lett, de azt hozzá kell tenni: nem szabad úgy nézni, mint felnőttfilmet. Ez egy klasszikus mesefilm, nekem a gyerekkorom “hókirálynős” filmjeit juttatta eszembe, nagyon kellemes érzés volt. Ja, és a két hód, az üt. Higyjetek nekem! :-) És szerencsére a térítés sem volt ANNYIRA átlátszó.

  7. Human Insect:

    Persze jogos, mint mondtam én sem szeretem a Narniát.
    Csak pont megelemlítettél két olyan dolgot amivel nem értettem egyett, de a többiben igazad van.

  8. the black ball: LOL :D
    és utána nem térnek vissza a földönkívüliek még ember lelkekért? :P

    Amugy, nekem kellemes csalodas volt, gyerekek borzalmasak voltak, de eltekintve ettől sztem nagyon jó film.

  9. Nekem egy kellemes élmény volt. Mármint a Robot Chicken skeccs a Narniáról legutóbb.
    Amúgy gyerekkoromban szerettem a sorozatot, annak volt egy hangulata.

  10. Volt olyan szakasz a filmben, amikor én is unalmasnak találtam. De erőt vettem magamom és végig néztem.

    Ez részben annak volt köszönhető, hogy kiskoromban néztem a Narnia tvsorozatot (azt hiszem angol sorozat volt), és jó volt rá ilyen formában visszaemlékezni. A faun, a hódok (az akkori sorozatban persze színészek játszották) felidézték számomra az akkori sorozatot.

    Gyerekfejjel nézve még jó buli volt nézni, de nem érzek rá késztetést hogy ma felnőtként megnézzem mégegyszer a sorozatot vagy a filmet. Vagy hogy megnézzem a folytatást…

  11. Én éppen ez idő tájt olvasom a Narnia műveket, s meg kell mondjam az első film jobb lett a könyvváltozatnál. Tény hogy a kelleténél hosszabb. Hogy keresztény gondolatok vannak benne, azt leszarom… nekem is van egy álláspontom, de ezt a könyv nem befolyásolja.

    Az arany iránytűről annyit, hogy a könyv ismerete nélkül szerintem bajban lesztek a moziban. Mellesleg elég rosszul sikerült filmvászonra adaptálni a történetet, ott akartam hagyni a felénél. Többen meg is tették.

  12. Én is a sorozat miatt néztem meg, de a kifejezetten húbazmeg csatajeleneten kívül nem volt rám különösebb hatással. Úgyis nosztalgiából meg szem-kényeztetésből néztem…
    Csak én nem vágom a keresztény dolgot? Hol-mi-mikor?

  13. Rákerestem, mert én is csak párat vettem észre:

    • Aslan (which means lion in Turkish) is the creator of Narnia. He symbolizes Jesus Christ and the power of good.

    • Queen Jadis, the White Witch who has ruled Narnia for 100 years, represents the power of Satan or evil in the world.

    • Peter, the eldest Pevensie, is a strong leader who becomes the High King of Narnia. He has been compared to the Apostle Peter.

    • Susan becomes a courageous queen in Narnia, but later dismisses their adventures as childhood stories. She represents someone who was religious early in life but abandoned her faith as she grew older.

    • Edmund is tempted away from his family by the White Witch, her Turkish Delights and the promise of power. Because of his betrayal, he has been compared to Judas of the New Testament and Adam in the Garden of Eden. He also is the symbol of “everyman” that Jesus died for on the cross.

    • Lucy, the faithful youngest child, is the strongest believer in Aslan. She symbolizes the simple faith all Christians are asked to have in God.

    • The Stone Table is the Narnian equivalent to the cross Jesus was crucified on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.