Nem csak a predátorok, a mamutok is elverték Vasembert

Csak röviden emlékezzünk meg róla, hogy mind az AVP2 mind az Ie. 10 000 elverte a vasmandrót az első heti mozibevételekben. Iron Man 24 257 nézőt ültetett a moziba 7 nap alatt, míg az AVP2 az első héten 28 335-at. Ez azért szomorú, mert hát rosszabb film. És akkor az Ie. 10000 micsoda? Hát az is, de a húzónév Emmerich 27 ezer körülre tornázva. Azt már meg sem említem, hogy még egy magyar film is agyonverte, ez pedig 9 és fél randi a maga 35745 nézőjével. (Minden adat Budapestre vonatkozik, ami az összbevételek 60%-át teszik ki általban Mo-n.)

Nekem tetszett Iron Man (kritika), de úgy tűnik itthon nincs keletje ennek a szuperhősnek, míg Amerikában tarolt. Azért a Vasember 2 legyen majd világpremier, lécci, jó? A bemutató időpontját már bejelentették, de a szerződést még se Downey se az egy rendezője nem írta alá. Gondolom technikai kérdés, na meg némi gázsi emelés is körzejátszhat.

44 hozzászólás a “Nem csak a predátorok, a mamutok is elverték Vasembert” bejegyzéshez

  1. sztem nem volt ez olyan nagy film, a filemekre ellátogató emberek száma meg nem csak a filmtől függ.
    Kit mi érdekel, mikor van bemutatva a film ésatöbbi

  2. Hát az AVP 2 egyszerűen szánalmasra sikeredett,de megnéztem a moziban(pénzkidobás volt).A 10.000 BC.-t még nem láttam,de azt mondják röhelyes.
    Az AVP csakis azért verhette meg a Bádogunkat,mert hatalmas kultusza van,amit itthon is ismernek már,s hát miért ne néznék meg újra kicsit máshogy kb.
    A képregényhősök meg nálunk annyira nem brilliroznak,max a Pókember,de amerikában hatalmas kultusza van és nemcsak a tinik mennek moziba vagy vesznek képregényt hanem akár 30 éves emberek is vagy idősebbek.Sztem a Vasember film isszonyat jó volt,s ez a két film plusz az a magyar szar hozzá sem hasonlítható.Ez egy vélemény,de sztem sokan osztják.

  3. Az IE 10000 már tavaly be volt harangozva akárcsak az AVP2.
    Az Iron Man akkor sehol nem volt.
    Nem volt nagy a reklám.

  4. Itthoni adatok? Akkor nem nagyon számíthat, hiszen a Vukot is megnézte vagy 5000 ember. AVP2 nagyon gáz volt, a 9randit még nem láttam, de ha olyan mint az SOS szerelem akkor nem is akarom.
    (amúgy a 10000BC nem a filmesténél lett premier vagy hasonló? Azokat is beleszámolják?)

  5. “Nem volt nagy a reklám.”

    ugyan már. semmi köze a reklámhoz. (amúgy meg ha nem volt sok reklám, az is logikus, hiszen lehetett sejteni, hogy bukni fog.)

    képregényfilm. ennyi. itthon a képregényes cuccok buknak (pókember bukott, hulk bukott, ff bukott, xmen bukott). az emberek meglátják a címet és röhögnek.

    human csak arra céloz, hogy lám, itthon senkit nem érdekel a film, kint meg más országban csúcsokat dönget.

  6. Human, amit irtam mért nem engedélyezted? Vagy akkor csinálj külön posztot , hisz már képek is vannak a Cloverfield 2-ről.

  7. Az még nem Cloverfield kettő vazze, haggyatok már vele. Egyszerűen csak a szörny tenger alatti útja van rajta, aminek a folytatása a fúrótorony elpusztítása, ami pedig a Cloverfield 1nek a felvezető viral videója volt.

  8. hát, igen, idehaza tényleg nincs túl nagy comic-láz, mint sok minden mást, ezt is gyerekesnek tartják sokan, ez van

    “hisz már képek is vannak a Cloverfield 2-ről”

    lol, mi köze a cloverfieldnek vasemberhez? :D

  9. nem azért, de jó kevesen járnak Mo.-n moziba.. vagy csak nekem tűnnek igen alacsonynak ezek a számok? :)

  10. “képregényfilm. ennyi. itthon a képregényes cuccok buknak (pókember bukott, hulk bukott, ff bukott, xmen bukott)”
    pl:
    Pókember 31 450
    xmen 21 559
    az első hét, ez azért nem bukás.

    Úgy gondolom nagyobb reklámmal biztos hogy nem ennyi lesz a nézőszám akármilyen fajta is legyen a film.
    Én mondjuk még nem láttam, sok helyen dicsérik.

  11. spidey 31 ezre pont tükrözi azt, hogy itthon a pókember comic azért ment rendesen

  12. Sajnos nem voltam a premieren, sőt még mindig nem láttam…, úgyhogy bocsi, amiért nem gyarapítottam a nézők számát! Igérem az Iron Man 2-nél javítok! =)

  13. Pókember tényleg nem bukott,s igaz hogy X-MEN gyengébb volt,de konkrét buksát azért nem lehet elmondani.Sztem az Iron Man 2-őt nagyon faszán kellene megcsinálni,hogy az őt követő Thor vagy Amerika Kapitány ne bukjon meg.De sztem nálunk az hatalmasat fog taknyolni. XD PErsze én ott leszek a moziban!

  14. Igen hát lépregényfilm.. Idehaza nincs akkora kultuszuk maguknak a képregényhősöknek mint kint. Ha egy átlagmagyart megkérnénk hogy soroljon már fel párat, a Superman-Batman-Spiderman hármason kívül(esetleg X-Man-ek) nemhiszem hogy tudna többet mondani. Amerikában pedig már évtizedek óta jelen vannak. Ez lehet az oka hogy nem ütött akkorát nálunk a film.

  15. Na, akkor, hogy javítsam a statisztikát, mindjárt megnézem másodszor, és viszek magammal legalább még két embert. :-)

  16. szvsz en eleddig azert hagytam ki az ironmant, mert szinkronos, a mom-ba meg nem volt kedvem elmaszni, mert messze van, pedig amugy erdekelne. nyilvan az emberek zome nem igy gondolkozik, szal nem ez lehet felelos a szamokert, de ez is egy ok a sok kozul. de lehet, hogy jovo heten, ha lesz idom, bepotolom.

  17. A képregényfilmek tényleg nem mennek jól nálunk. Pontosítok. A szuperhősös képregényfilmek. A Pókember is bukás volt. De mindjárt “hozok” adatokat.
    A szinkron meg ne tántorítson el senkit, mert jól sikerült!

  18. így a pontos, szuperhősök.

    előttem az emlék. a corvinban épp olyan nagy röhögés kísérte a tudósból kisgatyás nagy zöld emberré váló hulk előzetesét, mint a tigris és sárkány trailerét, ahol fenyőfák tetején wuxiáztak. (mázli, hogy még anno a titanicon láttam a filmet. azért az más közönség)

  19. Magyarországi adatok következnek. (Zárójelben, hogy hanyadik legnézettebb film volt az adott évben Mon.)

    Pókember 3 – 147 300 néző (18) Amerikában ugye 1. volt.
    Pókember 2 – 221 164 (13) Ez azért lenyomta az AvP-t.
    Pókember 1 – 294 936 (9) Ez azért mérsékelt siker volt.
    X-Men 3 – 144 667 (17)
    X-Men 2 – nincs adatom, nem volt a Top 20-ban
    X-Men 1 -szintén

    Továbbá tuti bukás volt a Hulk és az F4 1-2 is.

    Enny!

  20. Azért szépen termelt itthon is :)
    Az AVP 2-ről nem hittem volna hogy ennyien elmennek megnézni moziba :S
    Az I.E. 10000-ről meg már ne is beszéljünk!

  21. Képregény filmek nagy része nem csak gyerekesnek számít itthon, hanem valójában is gyerekes. De így is birkák a magyarok, mert képregényfilmeken kivül is találnak maguknak ritkaszar filmeket, legalábbis az adatok alapján.

  22. ez a 24ezer néző olyan nagy bukásnak számít Magyarországon? Elég nagy számnak tűnik nekem. de majd Jones prof megduplázza.

  23. Én például régen gyűjtöttem és olvastam a pókember képregényeket, ennek ellenére nem igazán vagyok elragadtatva a filmváltozattól.
    A Hulk például megint olyan film, ami nem tetszett, lehet én voltam rossz passzban, de meguntam és végigse néztem.
    Ami képregény feldolgozás viszonylag fílingben tetszett az a megtorló volt. :)
    Fantastic Four felejthetőre sikerült.
    X-men még nem rossz.
    Ezt az Ironman-t meg nem is ismertem. Mondjuk még nem láttam a filmet, de trailerek alapján nem tünt olyan rossznak, meg fogom nézni.

    AvP2-t én is nagyon vártam és nagyon nem azt kaptam, amire számítottam :(

  24. szerintem is patent volt, és azért nem volt nagyobb a néző szám mert én sem jutottam el harmadmagammal a filmre az első héten :(

  25. Sajnos itthon még mindíg nagyon mostohán kezelik a képregényt, ma egy “keményfaszagyerek”-ket próbáltam meggyőzni hogy a Vasmeber nem mese adaptáció (persze készült belőle rajzfilm, na és…), persze hiába, mintha falnak beszélnék, ez olyan mintha elitélnénk a filmeket, gyerekesnek tartanánk, mert itthon mindenki a mesékre asszociálna.

  26. ne aggódj, a keményfaszagyerek ott volt első héten az Ie 10000 vetítésen. az nem gyerekes! :)

  27. Jaj hagyjuk már ezt a baromságot, na persze…
    AVP 2 hol veri ezt a filmet??? Az egy ocsmány, igénytelen, film vázlat. Van benne minden, de akkor is össz-vissza.

    És a 9 és fél randi???? Nehogy már azt többen nézzék mit
    a Vasembert, abszurd. Mekkora baromság.

    Szánalmas egy ratyi, agyatlan film 10x népszerübb. :S

  28. Azt kihagytátok a számításokból, hogy éppen érettségi és zh időszak van!

  29. Az a baj, hogy netező férfiszemmel gondolkozol. Lehet, h az ironman jobb film, mint az ie10, én mégis csak az utóbbit láttam moziban. Ez annak köszönhető, hogy moziba a barátnőmmel megyek és egy ie10 még megköthető kompromisszum vele is (szép tájak, állatok, díszletek), míg egy ironman már őt nem érdekelné. A mozi adatok sokszor ebből adódóan torzulnak (9ésfél r – valentin nap környékén sok lány rángatta el rá a barátját, nem azért, mert jó film, hanem azért mert volt)

  30. de akkor az AVP2-t hogy magyarázod? Sokkal inkább csajellenes film szerintem mint az ironman

  31. AVP 2 szerintem még mindig jobb sokkal volt mint az I.E. 10000. Hihetetlen, az egy akkora agyatlan baromság, sikítozva rohantam ki a moziból.
    Vasemberről nem hallottam sokat még 2 éve, mint ahogy szerintem a legtöbb magyar ember sem, ezért a viszonylag kevés néző. Viszont AVP-nél ott volt a két “húzó” monster, a förtelem IE 10000-nél pedig Emmerich barátunk neve adza volna a garanciát egy jó kis mozira, de hát úgy sz_r ahogy van!

  32. Néhányan írjátok, hogy “bukás a film”, mert nem nézték meg annyian mint az AvP2-őt. Okés, hogy sokat számít, hogy nincs képregénykultuszunk, meg sokan nem nézik meg szinkronosan (pölö én), de egyáltalán mit számít, hogy Mo-n hányan néznek meg egy filmet? Ha azoknak a számát vizsgálják akik Mónikát néznek és a kedvenc filmjük a 2Fast2Furious amire mosolyogva mennek moziba, hát akkor kösz nem kérek az összehasonlításokból. (volt másik ország ahol a BloodRayne moziban ment, vagy ekkora nagy reklámot kapott? Néha úgy érzem MO az Uwe Bollok Mekkája)
    Érdekesek az itthoni adatok, de attól még engem nem befolyásol.

  33. “Érdekesek az itthoni adatok, de attól még engem nem befolyásol.”

    ???

    miért kéne, hogy befolyásoljon? az amerikai sem befolyásol nyilván. ez csak érdekesség, tudásgyarapítás.

    “de egyáltalán mit számít, hogy Mo-n hányan néznek meg egy filmet?”

    semmit (jó tudni. ha nem érdekel, nem olvasod el), max annyit, hogy a forgalmazó máskor behoz-e hasonló filmet vagy a premiert mikorra teszi (rögtönre vagy nem siet vele)

  34. “Vasemberről nem hallottam sokat még 2 éve, mint ahogy szerintem a legtöbb magyar ember sem, ezért a viszonylag kevés néző”

    nem azért kevés, mert nem hallottak, hanem mert VASember. érted? olyan nincs is igazából.

  35. bakker winnie, besírok.. neked mindent megkell magyarázni, mert TE tudod :D
    lehet, hogy így van de nemtom.. én pl. akkor hallottam először Vasemberről mikor a film előtérbe került.. ééés biztos én voltam/vagyok nagyon tudatlan, de sztem elég sokan vannak még így :) (a környezetemben talán 20-ból 1 és bármily hihetetlen nem idióták vesznek körül)
    szvsz pl. a Pókember ismertebb itthon.. (ami ugye PÓK) de az is lehet h csak azért érzem így mert abból már lement 3 film és aki nem akart is belefutott legalább 1-be

  36. azért töröltem ki mert egy értelmes mondat nem volt benne, és tele volt nagybetűvel ami kiabálást jelent. Ha normálisan leírod anélkül hogy bárkit lehülyéznél (személyeskednél) akkor bennmarad, akkor is ha engem oltasz.

  37. Winnie:
    az “engem nem befolyásol” dolgot azért írtam, mert gondolom sokan úgy is válogatnak mozifilmet, hogy megnézik hogyan áll a top10 magyar mozilátogatás, és feltételezik, hogy az első a legjobb. Olyan csordaszellem szerüség. (gondolok én, azokra az emberekre akik nem IMDBt használnak és csak magyar oldalakon tudnak eligazodni, ott meg azt látják, hogy az AvP2-t nézik a legtöbben a mozikban).

    De legalább jó tudni, hogy lehet human-t oltani, csak “normálisan kell”. Csak azt nem tudom mi legyen az indok. Szar egy film, konkluzió: human a hibás!

  38. Trib csak hogy neked is tiszta legyen nem elég hogy Humant oltottam, de itt az összes embert, akik _hihetlen_ -nek tartják(mégegyszer mondom hihetetlennek), hogy az ironmanre (igen, az ironmanre) kevesebben mentek el, mint holmi 10000bcre, vagy avsp2re, vagy olyan filmre ami nem rendelkezik ekkora hatalmas kultusszal.

    ez az én véleményem szerint is hihetetlen, egyszerűen nem hiszem el.

  39. nem is értem minek kell nálunk egyáltalán ezt számolni… egyértelmű hogy nálunk a jó filmek nem döntenek rekordokat

  40. Na tisztázzunk valamit :)
    A Vasember jó
    I.e. 10000 egy szégyen. Tele van hibákkal, meg ökörségekkel :)
    AVP2t meg utálom :) Orbitálisan szar :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.