Hancock

Térjünk rögtön a lényegre? Ez egy Jumper kaliberű mellélövés, csak annál azért viccesebb egy hangyányit, szerencsére, így nem dühöngtem annyira a film végén. Itt is ugyanazt érezni, bár itt a rengeteg újraírás, családiasítás miatt, mint az említett Jumpernél. Ott van a potenciál valami baromi jó filmre, ami helyett sajnos egy közepes darabot kell néznünk.

Hancock kritika - Will Smith a betonon lopja a napot
Me rests where i wants

Egyszerűen dühös vagyok, ez az igazság. Az alap ugye baromi jó, hiszen adott egy részeges, összevissza repdeső és hihetetlen károkat okozó szuperhős, aki mégis próbál segíteni az embereken, csak hát nem tud velük rendesen kommunikálni. Mondhatni zseniális, hiszen akár a szuperhősök Shieldje lehetne. Egy sebezhetetlen, de lelkileg mégis a mélyponton levő szuperhősről egy reális sztori, esetleg egy dark comedy, ami odabasz. Erre a tényleg érdekes rész a film első harmadát teszi ki. Onnantól fordul a kocka, és beüt a sok egymásra dobált ötlet, ami miatt a Hancocknak nincs íve, nincs érdekes sztorija, és hát az egész egy hatalmas kupinak tűnik. Ez utóbbiban közrejátszhatott az is, hogy a filmet eredetileg magasabb korosztályra tervezték, aztán sok átírás után lett belőle ez a valami, amire legalább a tinik is beülhetnek. Szomorú.

Az viszont vicces ebben az egész korhatár lefokozásban az, hogy Berg (a rendező) pár hónapja még azt nyilatkozta, hogy csodálkozik mik kerülhettek be a PG-13 verzióba, és sötét lesz a film, meg minden. Hát lópikulát.

A kidolgozásról sem mondhatok jókat, pedig kedvelem Peter Berg munkáit. Számomra bizony jól hangzott, hogy az ő székére került a Hancock forgatáson a rendező felirat. Az tény, hogy az operatőrével karöltve csak egy képi világban tudnak igazán jól érvényesülni, ami az ultraközelikből, kézikamerázásból, gyors fókuszváltogatásból áll, de ezzel is több filmstílust hódítottak meg. Egyrészt ugye Peter Berg rendezte az utóbbi évek top3 újonc drámasorozatából az egyiknek a pilotját (Friday Night Lights), amivel ugye megalapozta a készítés módját az összes évadra, és milyen jól. Úgy illik a tényleg emberi drámára az előbb említett kézikamerázgatós stílus, mint somlóira a tejszínhab. Aztán hozta nekünk a Kingdomot, ami végtére is egy elég fasza akciófilm lett, így visszatekintve. Hát itt most nem működött a kedvenc kidolgozási módozata. Talán a forgatókönyv miatt, de abszolút nem volt itt dráma, nem volt mit felerősíteni a remegő közelikkel. Hú mennyit szövegeltem erről, na lépjünk tovább.

Hancock kritika - Will ezúttal egy padon döglött részegen

A színészek.. hát az a vicces, hogy Charlize szerint Jason Bateman nem tud játszani, erre a filmben talán ő hozta egyedül az elvárt alakítást. Will Smith, akivel semmi bajom, kicsit nehezen birkózott meg ezzel az iszákos és depressziós figurával, Charlize pedig egy jelenetet kivéve még csak szép sem volt, nemhogy az aggódó anyaságot bármi esélye lett volna elhitetni. Oké, néhol értelmetlen szövegeket kaptak, de amikor komolykodott a lány akkor csak vigyorogni lehetett az egész súlytalanságán. Azt már nem is említem, hogy a gonoszok milyen szánalmasra sikerültek…

Hancock értékelés

Ez nekem egy gyenge 6/10. Végig olyan érzés volt, hogy nem tudták pontosan mit akarnak. Családi filmet a felelősség felvállalásáról, vagy egy szuperhős agyát boncolgatni, vagy csak komédiázni. A film felétől ez a tanácstalanság abban nyilvánult meg, hogy csak úgy egymás hegyére hátára dobáltak jeleneteket, hátha kisül valami az egészből. És ahogy említettem, mérges lettem, mert valami egyedi is lehetett volna ebből, ha nem próbálnak biztonsági játszmát folytatni.

human
írta
2008. 07. 03. 00:55
megjelenés
116
hozzászolás


116 hozzászólás a “Hancock” bejegyzéshez

  1. Nem értek egyet, de mint tudjuk, minden az egyéntől függ és minden film emberét válogatja. Nekem is furcsa volt a film, de szerintem nem küszködött meg Will bá a szerepével. Mindegy…lényeg, hogy nekem bekött és megérte a pénzét és elhatároztam, hogy érdemes moziba járni, ha kifogod a nekedvalót.

    (mellesleg először írok ide, és tetszik a blog, így tovább human:) )

  2. Az első harmada/fele tényleg hatalmas, de az utána következő családbarát események rettenetesek.

    Ami engem legjobban dühített: hogyan lehet egy szuperhősfilmet elkészíteni egy valamirevaló nemezis nélkül?
    Ok, a Batman Beginsben sem volt tipikus főgonosz, de ott legalább a főhős bejárt egy utat.

  3. Ettől féltem… Ebből a sztoriból szinte KÖTELEZŐ lett volna kultfilmet készíteni, annyira fel lett dobva a labda. Tényleg dühítő az ilyen :)

  4. el tudom képzelni, milyen lehetett. talán-talán megnézem.

    viszont a sony a hancockkal akarja kezdeni a stremamozizást szeptembertől a bravia lcd-iken.. jól meggondóták ezt? : P
    bár akkor a családok szeretni fogják..

  5. nemár, úgy vártam már valami odaverős vígjátékot amit moziban is érdemes megnézni, erre most egy kicsit lelombozódtam.
    human, érdemes elmenni erre többedmagammal, vagy majd várjam meg a dvd-t egy vasárnapi ebéd utáni filmnézésre?

  6. “Bazz, nagy kar ezert a filmert:(”

    nem kellene még leírni, mert randomjózsi azt mondja, hogy (nem gyenge), hanem közepes.

    az más kérdés, hogy nem randomjózsi mondja, hanem ez az általános reakció. filmes blogok sem nagyon repesnek, a kritika is bőőőőven visszafogott, de ettől még bombasiker lesz, mert mindenki saját szemével akarja látni.

    aki erős, kivár.

  7. Heten mentünk el tegnap megnézni, ebből öten jöttünk ki úgy a teremből, hogy jó volt, és csak ketten hümmögtek, úgyhogy szerintem érdemes rá elmenni, különöen társasággal. Hollywoodi (akció)film, tehát az elvárásokat, gondolkodást, logikát, ilyesmit a mozipénztárnál kell letenni és kifelé menet felvenni — nyilván. Az eleje nagyon üt, aztán tényleg lejt, meg sikerül a saját teóriájukat 5 percen belül meghazudtolni, de ki nem … le, ha közben szórakoztató a dolog? Mondjuk a vége már olyan szirupos, hogy blöárgh, de ez csak 2 perc, ki lehetett bírni.

    Abban egyetértünk, hogy Charilize Theron kár volt bele. Akár mint karakter, akár mint történeti szál, aztán meg mint színész is.

  8. Hello!

    Mi hárman néztük a filmet és mindenkinek tetszett. :) Én is elvárás nélkül ültem be mert tudtam hogy ez egy olyan story amit nagyon könnyű jóra csinálni de nagyon könnyű rosszul csinálni. Nekem a kettő ötvözete jött meg. Na persze nem azt mondom hogy egy 8-as vagy 9-es film. Tehát én úgy jöttem ki a moziból hogy megérte megvenni rá a jegyet. Nekem ez egy (gyenge)7/10. Nekem ez a véleményem. :)

  9. Én még ugyan nem láttam de hallottam a gonosz(ok) személyéről. Hát szerintem is valóban kicsit felelőtlenség igazi gonosz nélkül szuperhős filmet kreálni, az ember azt várná szerintem egy ilyen filmben, hogy a végén megküzdenek, vagy legalább valami hasonló. Természetesen hozzá méltó ellenféllel és nem… mondom ezt úgy, hogy még nem láttam, de még ma pótloma hiányosságokat.

  10. én mindig olvastam, hogy mi ez a film, de gondoltam hogy nagyobb itt a hájp mint a film tényleges értéke: pl jumper….
    nem néztem még meg, majd talán egyszer bár utobbi will smith filmek közül csak a boldogság nyomában jött be, a többi nekem elég kaki….
    üdv mindenkinek
    szombaton offspring:))))

  11. Fantasztikus, hogy pont ma akarom megnézni. :D

    (Kicsit off, de Wall-E jobb oldalon üt!)

  12. Nálam egy 7-es kapott volna.

    Szertinem a cgi hatalmas volt az elejétől a végéig. Az első harmad valóban jobbra sikeredett, mint a többi rész, de ez talán a bunkóságból eredő poénokból (is) ered + a hülyeség a felénél. Na onnantól tényleg átvált a komolytalanság komolytalanságává. Nem fogok spoilerezni.

    A végén lehetett volna dráma, de azt is megfújták.
    Ja és egyébként a film felénél azon gondolkoztam, mit lehet még ebből a sztoriból kihozni. Úgyhogy valóban egy fővonal nélküli jellemfejlődős hősakármit kap az ember az arcára.

    De még mindig 7, mert én nem vártam ettől a filmtől se többet, se kevesebbet :) Szórakoztatott azért rendesen.

  13. “randomjózsi” bahh, sztem ezzel nicns giazad mert körülbelül látható ki mennyire stimmel az én ízlésemmel és így tudja hasonlítani neki mennyire fog bejönni valószínűleg. Az h imdbn elolvasol egy kommentet az a randomjózsi, mert róla semmi előzményt nem tudsz.

  14. nemtudom mennyire OFF,de engem egy olyan dolog érdekelne ami miatt talán elküldtök a fenébe,de mivel máshonnan nem tudhatom meg, így megpróbálom itt kideríteni.

    Szóval a film egyik nagy harci jeleneténél,amikor LA utcáin csaptak össze felfigyeltem egy DEXTER plakátra a háttérben.
    Azt szeretném megtudni,hogy az ilyen sorozatreklám hogy kerülhet be egy mozifilmbe? a sony és a SHoWTIME között van vmi kapcsolat,vagy szimplán ugyanúgy fizetnek érte,mintha a CocaCola tűnik fel a filmben?

    tényleg bocs,ha IQ 0 a kérdésem,de érdekelnek az ilyen dolgok

  15. most nézem,hogy a kirakott képen pont az a jelent van, csak a filmben jobban kivehető a DEXTER hátul

  16. nyilván ugyanúgy fizetnek és kinnlehetnek, kivéve ha vetélytárs gondolom. Ez a termékelhelyezés és erről ennyit.

  17. hát még nem láttam, de ez eléggé elvette a kedvem, pedig még az első előzetesek mennyire ütöttek :(
    lehet csak DVD lesz belőle.

  18. Ha tényleg jumper szintet üt meg, akkor kár érte. Nem igaz, hogy mostanában mindent elrontanak :((

    Hirtelen a részeges, le van ejtve a világ szerepre nekem Bruce Willis ugrik be. Lehet neki kellet volna játszania. :)

  19. “Hirtelen a részeges, le van ejtve a világ szerepre nekem Bruce Willis ugrik be.”

    O majd a masodik reszben jon, mint a Sebezhetetlen es jobb belatasra pofozza Hancockot. :-)

  20. Nagyon köszönöm a kritikát Human!Pont azt írtad a filmmel kapcsolatban,ami nekem is eszembe jutott általa.Nagyon tetszik a kritikád!Őszintén szólva én legszívesebben felpofoztam volna Charlize Theron karakterét,számomra nagyon idegesítő volt,főleg a film első felében.Érdekes volt viszont a rendező apró megjelenése.

  21. így volt mindenki a speed racerrel is. lehúzták mint állat, de csak ha úgy lazán megnézed lehet élvezni:)

    trailer alapján viszont eszméletlen ütősnek néz ki. jó tom az még nem minden, de azért egy próbát sztem mindenképp megér.remélem mindenki így gondolja, megnézi egyszer, bejön jóó sok pénz, csinálnak egy második részt amire összekapják magukat és még egy nemezist is kapunk aztán ott az év filmje:D

  22. Ha arra gondolok, hogy ebből az ötletből mit lehetett volna kihozni… Valóban érdemes lett volna arra szálra ráfeküdi, ami az első felében ment, és egy mocsok jó dark comedy-drámát csinálni.
    Charilize Theron-t én is feleslegesnek éreztem, akár színészileg, akár mint történeti rész, ám a végére egész ügyesen megbarátkoztam vele.
    Azért a jó öreg Fresh Prince sem bravúrozott. :) Ezek az erőltetett csücsörítések, hunyorítások és pofavágások…
    De a popcorn-superhero-comedy jellegéhez teljesen megfelelt a szint, mind a színészek teljesítménye, mind a történet.
    És azt sem szabad kifelejteni, hogy bazi nagyokat nevettem közben. Nekem abszolút megérte az árát.

  23. mi 6an néztük meg, és csak egyikünknek nem tetszett. a filmben előjön a Legenda vagyok komplexus, aki látta az érti.
    de sztem a vége baromi jó, és kijavítja a hibáit.

    megjegyzem direkt nem olvastam kritikát a filmről mielőtt beültem a filmre, mert tudtam h vmi hasonló írást fogok olvasni..
    számomra egy erős 7/10, és marha jól szóraloztam a fil 3/4ben.

  24. “így volt mindenki a speed racerrel is. lehúzták mint állat, de csak ha úgy lazán megnézed lehet élvezni:)”

    Ez már csak így van a kritikusokkal/kritikákkal :)

    Úgy döntöttem idén ez lesz az a film amire elmegyek moziban, de miután kiderült hogy nálunk szinkronosan adják, meggondoltam magam, így majd DVD megjelenés után kiderül, nekem is olyan középszerű a film, mint Humannek:)

  25. Mostanában rászoktam arra, hogy először megnézem a filmet aztán elolvasom a kritikát…most is jól tettem, hogy így történt:D
    Nekem nagyon tetszett ez a film. Ahogy az egyik hozzászóló mondta is: “tehát az elvárásokat, gondolkodást, logikát, ilyesmit a mozipénztárnál kell letenni és kifelé menet felvenni” Pontosan ezt tettem:D
    Charlize Theron nem tetszett senkinek? Szerintem meg az egyik legszebb színésznő. És hogy szarul alakított? Nem ő kapott Oscar díjat valamelyik filmjéért (A rém, vagy mi volt a címe Christina Riccie-vel) Gondolom nem a tehetségtelenségéért kapta a díjat.

  26. Sziasztok! Én ma láttam filmet, németül. Nagyon jó mozi, élveztem minden percét, aki teheti nézze meg. Charlize Theron
    pedig még mindig jó csaj :D. Főleg mikor verexik.

  27. Nagyon jó film volt, azt adta, amit vártam tőle… A legenda vagyok se volt vészes, de ez sokkal jobban bejött nekem, vicces, látványos, és a story is jó volt. Humen kritikája erős túlzás, persze izlések és pofonok, de szerintem ez olyan 8/10. Jah és voltz előtte TDK trailer :xd

  28. Szerintem is nagyon erős tulzás ez az 5 pont meg főleg az hogy a Jumperhez hasonlitod oké oké hogy nagyon pici hasonlóság, de attol függetlenül ne hasonlitsuk már ahhoz a valamihez ezt a filmet szerintem jol eltalálták és végig lehet rajta nevetni (nagyon rég nevettem ilyen jót egy film alatt). Szerintem minimum 7.5/10 mert a végét kicsit furának érzem

  29. nem igaz h minden második embernek spoilerezni kell, és nekem meg kézzel írtani. Igen, minden ami a filmben nem az első 10-20-percben derül ki az spoiler.

  30. Én tegnap néztem meg és nekem tetszett. Vannak benne nem jól sikerült részek, de remekül szórakoztam és jókat nevettem a film poénjain. úgy 7.5/10-et adnék neki a saját ízlésem szerint.

  31. egy ideje elhatároztam, hogy nem adok senki véleményére. volt ilyenis meg olyanis- tudod- ne menj el, gagyi- meg a tutira menj el- és hát pont az ellenkezője lett néha- itt nem a filmbuzisblogot csesztetem, csak általánosan írok.
    Én elmentem erre, tetszett, és nem azon filózom közben, hogy ki rendezte, milyen filmjei voltak eddig, meg ilyenek.
    szóval ahány ember- annyiféle ugyanaz az egy film..hogy már ilyen nay poént írjak a végére : )
    üdv
    a

  32. Yakhead:
    Jah, Theron az Aileen Carol Wuornos megformálásért kapott Oscart, azt mondjuk szerintem abszolút meg is érdemelte. Annyira erős volt, hogy mikor anno valahol láttam, eleinte nem is igazán tudtam hogy milyen filmet nézek, miről fog szólni. Kb a felétől kapcsolódtam be, de 5 perc után már feltűnt, hogy a főszereplő tiszta olyan, mint Aileen. Utána olvastam, s jah.
    Szóval, nem rossz színésznő a Theron, de azt az alakítást, vagy mondjuk amit a Kőkemény Minnesotában csinált, össze sem lehet hasonlítani ezzel :)

  33. Kőkemény Minnesota? Az nem Féktelen Minnesota? Bár abban Diaz játszott ha jól emlékszem.

  34. Érdekesek vagytok ti filmbuzisok eddig ez volt az év elgjobban várt filmje most meg.. WALL·E azt a kupac ka**nak kinézetüt meg egekig magaztaljátok!!

  35. érdekes vagy te will, hiszen végig a Batman és a Wall-E volt a legjobban várt film az Iron Man óta.

  36. egyelőre lapátolják a pénzt, mert az emberek a saját szemüknek hisznek. A hancock nyitó 4 napja 100 milla lesz?

  37. Nos, végre megnéztem. vegyesek az érzéseim. A kritikával tökéletesen egyet értek, jól leírta human. Hatalmas filmet lehetett volna kihozni belőle, akár kultfilmet, és idegesítő, hogy nem hozták ki belőle a maximumot, talán épphogy csak a félgőzt. Ennek ellenére azért élvezetes kis film, de közel sem olyan, mint amilyennek az a bizonyos überkirály második trailere mutatja. Azért még így is jobb valamivel, mint az átlagfilmek.

  38. Nagyjából egyetértek human kritikájával.
    Ezt a családi részt simán ki lehetett volna hagyni. Mondjuk azért jó film volt (akadtak poénok szerencsére).
    Viszont a Dexter plakát akkor tényleg ott volt, és nem képzelődtem.

  39. Féktelenben Diaz és Keanu Reeves :) Az se rossz egyébként, bár semmi xtra :)

  40. ami miatt csalódott vagyok, hogy tényleg nem hozták ki belőle azt amit ki lehetett volna.
    az előzetesekben ráfeküdtek a poénos, laza első harmadára a filmnek, ehhez képest a többi rész meg mintha egy másik film lenne. igazából úgy tűnt mintha meg lett volna az alapötlet (az első harmad), erre hegyezték ki a reklámkampányt, utána meg olyan mintha a maradék játékidőt csak kényszerből töltötték volna ki, annyira erőltetett és semmitmondó volt, tele blődségekkel, és totál elütött az elejétől.
    ha nem is nemezis kellett volna, hanem az is tökéletes lett volna, hogy van a “bunkó” hancock, megpróbálják megváltoztatni, aztán a film végére rájön, hogy ő mégis csak olyan amilyen, elfogadja magát és így győzedelmeskedik.

  41. Abszolút nem értek egyet, nekem nagyon tetszett. Nem tudom, hogy te a szinkronos szart láttad-e, angolul azért nem voltak ostobák a szövegek, legalábbis szerintem.

  42. Ja, még valami, az igaz, hogy lehetett volna még sötétebb, talán kevesebb családi résszel még jobb lehetett volna, de szerintem így sem jártunk rosszul. A legutóbbi Batman filmen kívül ez az egyik legjobb szuperhősös film, mert szerintem a Spiderman és a Superman filmek elég gyengék.

  43. “angolul azért nem voltak ostobák a szövegek, legalábbis szerintem.”

    angolul nagyon ostobák voltak. magyarul nem tudom, de angolul nagyon.

  44. Teljesen egyet értek Human kritikájával. Látszodott valahogy a készitőkön de föleg a színészeken, hogy nem tudják mi legyen a film igazi célja .. Na mindegy picit csalódtam a filmben de a “Szééééé pö Muuuunka”-rész hatalmas volt .. :):)

  45. Nekem bejött, laza popcornos esti filmnek jó volt. Tény, hogy a trailerek alapján kicsit többet vártam… de azért egy gyenge 7/10-et nálam megér.

  46. Sziasztok!OFF Tervezem megnézni a napokban, és el akar jönni 10 éves fiam is. Vihetem? (A Wanted-ba beleszaldtunk a múltkor, de jól bírta, sőt…)

  47. Nem nagyon egyezik humannal a filmek terén az ízlésünk, de sajnálatos módon lehúzzó kritikája ezúttal helytálló. A film alapötlete nagyon jó, és még a film is az lenne, ha az első 40 perc után véget is érne. Innestől kezdve ugyanis mintha egy teljesen más filmet nézne az ember. A film egyre inkább vált (számomra) nézhetetlenné. Még egy rossz pont a Jason Bateman kisfiát alakító srácért. Roppantúl idegesített. A szinkronhangja pedig egy kb 4 évesé volt. Úgy vísított mint egy fába szorúlt féreg. Komolyan mondom amikor megszólalt, egyből ökölbe szorult a kezem.
    Ez sajna csak 4/10.
    Jó felütésből egy borzasztóan unalmas film készült el végül. Az a néhány poén pedig kevés ahhoz, hogy mégegyszer megnézzem.
    Sajnálom azt az ezrest amit a pénztárnál hagytam. :)

  48. Lehetett volna sokkal jobb is persze, de nekem így is tetszett. Másfél órán keresztül végig lekötött, nem nézegettem az órámat, hanem totál kikapcsolódtam. Párat még nevettem is, szóval nyáron megér ez egy hetest nálam :)

  49. Mirelitkacsa Morgan Dexter plakátot láttál?? És hol?
    Amúgy a film teljes mértékbe élvezhető, talán jobb lett volna 1 korrekt ellenfélel de így is jo volt.

  50. Hát ez katasztrófa!
    Még nem néztem meg a filmet, csak a trailer-t, de szerintem egyszerűen szánalmas! Egy ember röpköd a levegőben, strandgatyában és szottyos pólóban, ez szerintem gáz. Borzasztó rossz anyag, vagy ahogy írták, rossz “felütés”.
    És Will Smith-t nem raktam volna be erre a szerepre. Ez a röpködés teljesen kiakaszt. A régi szupermen filmekben még oké volt, de itt, és így nem jön be.
    Ráadásul itt hiányolja mindenki a főellenséget, de akkor meg tuti mindenki azt írta volna, hogy ez is csak egy sablon film. Hééé! Ez sem jó, az is sz*r? HM?
    (Pont mint amit a Kung fu Pandára is írtak.- amit pedig láttam és nagyon-nagyon jó volt, és kifejezetten nem sablon mese. Pedig én láttam már jópár mesét… )

  51. eloszor nezd meg legalabb.
    a film meg gyenge, egyszer epphogy elmegy. es igenis kellett volna fogonosz.

  52. majd egyszer öreg! :)
    ha már láttam az összes “megnézésre érdemes” filmet. talán…
    vagy legyen hős sztori,vagy legyen boldogság nyomában-tipusú mozi. a kettőt összegyúrni vicc. főleg úgy, hogy nincs jellemfejlődés.

  53. úgy tűnik, hogy az amcsik kajálják. :)
    Hancock hétvége $66,0M / összesn $107,3M)

    pfúú…

  54. Szasztok!
    Hát megnéztem (a 10 éves fiammal együtt, köszi Human…). A gyereknek tetszettt, és bőven bele is fért a mai “átlag erőszakot” mutató filmek szintjébe. Nos, ami nekem feltünt, hogy próbáltak valami szokatlan felfogású szúperhősöset csinálni, valami mást mint a többi, és szerintem ez nem is sikerült volna rosszul, csak aztán (talán a befektetők) popcornosabbra akarták, és ettől egy kicsit olyan kusza, se füle, se farka lett… Azért, egyszer bőven nézhető családi mozi.

  55. Hüm..hümm…Kicsit tényleg igaza van mindenkinek! Az Én véleményem az hogy az alapötlet szerintem nagyon jó, ilyet még nem láttunk, Will hozza a formáját bár tényleg kicsit látszik rajta hogy szeret tetszeni a közönségnek! Én már akkor tudtam amikor meglátta Charlize-t hogy köztük biztos van valami,szerintem ez minden nézőnek leesett,azt a pillantást nem lehetett nem észrevenni! És innentől kezdve kicsit kiszámítható volt a film,volt egy-két jelenet amit máshogy kellett volna megcsinálni de nem érdekes…és a végére még oda csempésztek egy kis “száll magadba,Te mit választanál”-t! De egy igazai nyári kikapcsolódás!!!

  56. Sziasztok!
    Én annyit szeretnék csak, hogy valaki megtudná nekem mondani annak a számnak a címét ami az elején megy?(amikor elkezd repkedni meg kikerüli a repcsit etc)

  57. Nekem nem jott be, írtam is gyorsan lehúzó rewiev-t róla. Nagyjából olyan, mint az összes Will Smith-es I-jal kezdődő film, jó alapötletből nyálas kakkot csinálni party. Hihetetlen, hogy próbál mindig drámai szerepkörben tetszelegni de nem adja. Pedig a trailer után mindenhol kerestem, most, hogy túlvagyok rajta, kezdem megérteni, miért csökken a mozik bevétele.

  58. különösebb bajom nem volt a filmmel kapcsolatban (legalább a csajok együtt lehetett nézni valamit moziban :P) csak egy pöppet többet adhattak volna a lezüllött szuperhősdiből és egy kicsit kevesebbet a “daniel steel” regényből. kicsit csalódást okozott, hogy szinte (ha nem) az összes ilyen jelenet szerepelt a film első 10 percében. (ha valaki nem ér oda időben le is kési a poénos részeket)
    az is biztos, hogy nem fogom megszerezni dvd-n, ebben a filmben ennyi volt.

    a trailerből az a jelenet, amikor magával húzza a fél hozzá láncolt börtönt, tényleg nem volt benne a filmben, vagy esetleg épp ásítottam? :D

  59. brianaspirin: ja, az a jelenet tényleg nem volt benne. Vagy az is lehet, hogy egyszerre ásítottunk??? :)

  60. én: A szám címe Ludacris – Move bitch

    A film nekem so-so tetszett. A vége tipikus nyálas hollywoodi. Nem sajnálom rá a mozijegy árát, remekül szórakoztam.

  61. Na szóval Figyu: A Film eleje az nagyon odavág,főleg aval a Ludacris zenével! De utánna elb_s_ták olyan mint ha kihagytak volna belőle egy csomó jelenetet! Nagyon hamar történnek benne bizonyos események! Ja,és a vége se pászol nekem,pedig az a fa_za ha egy filmnek jó a vége! Meg asztán nincs benne jóformán semmi érdekes akció! + ez az egész história,hogy ha hancock a lány közelébe van halandóvá vállik egy nagy Baromság. Kérdem én!!:Miért nem tudták folytatni úgy ahogy elkezdték?! emiatt kib_sztak magukkal a rendezők!!! Hajrá!!! eszt elkurtátok! nem kicsit, –Nagyon!!–

  62. Az első egy óra. Az ott volt, jó volt. Utána tényleg egy baromi nagy lejtmenet. Amit külön sajnáltam, hogy a trailerben ellőtt nagy verekedés a viharban, az a filmben csak olyan hirtelen volt. Én a végére vártam, és sokkal heroikusabban, meg epikusabban.

  63. Szórakoztató film. Komolyan. Pont annyi, amennyi. Lehet rajta röhögni, egész eredeti a történet… A héten látott filmek közül ez az egyetlen egy, ami után nem vertem a fejem a falba.

  64. egyetértek az előttem szólóval, tényleg szórakoztató a film már csak az új típusú szuperhős-image miatt is, aki azért megy moziba, h valami katarktikusat lásson, az könyörgöm ne 1 szuperhősös-képregényes-vígjátékra vegyen jegyet!
    ja és még annyit, h Charlize- én imádlak:)

  65. a film első fele ojan amijennek vártam a második felében pedig lehet egyet aludni…:P
    és szerintem a végén van egy kis gubanc…valami lehetetlen szál féle…de lehet h csak nekem:P

  66. Tegnap megnéztem, és hát egyet kell értenem humannal, ez a film lehetett volna sokkal jobb is, az egész rohadtul súlytalan, hiába az amúgy egész pofás akciók. Látványosak ugyan, de nem éreztem a sprituszt. A színészekről jobb nem is beszélni, a magyarázat a végén pedig szánalom. Össze-visszaság az egész, dühítően közepes, és felejthető film.

  67. Tényleg nagyon nagy film lehetett volna, de mégis csak egy átlagos szar kerekedett ki belőle.Pedig az ötlet az odabaszott elég rendesen.

  68. Engem spec a Jumper-ra emlékeztetett nagyon ez a film. Ebben a filmben is több lehetett volna……

  69. Igeeeen?? :D Űűűűűűűűűű.. és tényleg…. de ciki, na jóó, tudnod kell, hogy én ezt magamtól írtam :) És a cikkedbe pedig bele-bele olvastam :) Viszont így 3 itteni kommentem alapján kb sztem az jön le, hogy én mindig azt erősítem meg amit már leírtak előttem csak jóval korábban :) Na mind1, legközelebb tényleg jobban körülnézek, és kinyitom a szemem, azt hiszem nem árt meg :D

    De amúgy jópár ismerősömnek is a Jumper jutott eszébe.. annyira érezni.. tényleg sok párhuzamot lehet vonni a 2 film között…. és ugye mind2 siker. Kíváncsi leszek a folytatásban melyik merre megy tovább :)

  70. ok, de érted, miért kommentelsz egy kritikához amit nem olvastál? Rögtön az első bekezdésben ott virít a cucc.

  71. Nem, én igazából a FILMHEZ kommenteltem… és azzal kapcsolatban írtam le azt az egy sort.. ettől függetlenül teljesen igazad van, szóval közben ( késve ugyan ) de elolvastam a kritikát :)

  72. Hali!
    Szóhoz nem jutok ezt a kritikát olvasva… és az aki meg nem látta a filmet ennek alapján megsem nézni!?! Úgy kell nekik, nem tudják miből maradnak ki, ugyanis a film tényleg klasszul sikerült, 10 éve ott porosodik vhol mer eddig nem csinálták meg, de most eljött a szuperhősök ideje és mindenki lefikázza:S nagyon jól sikerült a film és ajánlom mindenkinek hogy nézze meg!

  73. Mi most néztük meg pár órája és azt mondom , hogy érdemes megnézni 1szer mindenféleképpen, mert nézhetö! Aki a kommentek alapján úgy dönt hogy mégse nézi meg az hibázik. béke

  74. Most jövök a MOMból, mert szégyen lett volna szinkronnal asszem… De így sem vett meg, kb ugyanaz a véleményem mint Human-nak (6/10et ítéltem neki még moziból kijövet és látom itt is annyit kapott:)
    A poénok között volt pár elég jó. Mondjuk azon csodálkozom, hogy milyen nagy nevek vannak a produceri posztokon…

  75. Nekem tetszett a film, voltak benne jó poénok, csak télleg az hogy egy roggyant farmerba, meg pólóba körül szállja Amerikát, az 1 kicsit groteszk volt..
    Legalább vmi ruhája lett volna, mint Batmannek, vagy SuperMannek. (Tudom, a végén volt ruhája…)

  76. SPOILERES

    Emésztehtő film volt abszolute, monnyuk azt a részt leszámitva, hogy a származásukról csak Miss Superhero nyilatkozott kösösen, az ilyen filmekben pedig erre a részre részletesen kitérnek… Megoldások:

    1 – Nem törődni vele, meg se emliteni, csak van superhero azt kész
    2 – részletesen kifejteni, komoly maszlaggal.

    Viszont ezt leszámítva tetszett. Aki velem volt benyögte amikor legelöször hazaviszi a tagot, h “Te, a szőke is olyan, figyeld meg”

    Mondom debil vagy fiam…

  77. Szerintem katasztrófa.
    Ekkora zagyvaságot rég láttam.
    Pontosabban ezt sem láttam végig,mert a 20. percben 2 barátommal egyetemben kijöttem.
    Rémálom! 8-éven felülieknek nem ajánlom!
    Akinek csak az fontos,hogy röpködjenek az emberek és az autók azoknak jólesz!
    Egészségükre!

  78. “Randomjózsi” lol, én randomjózsi vagyok, te winnie randomjózsi vagy (habár nem ismerlek, de valószínűleg az vagy), nade human, egy ilyen blog üzemeltető aki már látott X moviet, és szépen kifejtve véleményét megosztja, leírja majd publikálja azokat egy ilyen oldalon,ahol “jópáran” figyelemmel követik ezt, azt már nem nevezném randomjózsinak…nyalás…hehe

  79. Ezt a filmet a magányos és ebből kifolyólag részeges ember lelkivilágának betekintésébe kellett volna elvinni. Főleg így, hogy egy szuperhősről beszélünk. Állati jó ötlet, dühítő kivitelezéssel. De az alapötlet nagyon tetszett!:)

  80. moziba semmiféleképp ne nézd meg csak ha 14 év alatti vagy, talán ők befizetnek rá… én speciel Charlize Theron miatt néztem meg… és igen a történet váza nekem is tetszetős de a PG-13-as amcsi besorolás miatt elcseszték :S :(

  81. A második legnagyobb csalódás, azok közül a filmek közül, amikre kíváncsi voltam. Bosszantó, hogy megint kihagytak egy ekkora ziccert!

  82. Szerintem teljesen jó film volt, moziban láttam és nem unatkoztam alatta. Will jol játszotta a szerepét ismét csak. Többet kilehetett volna hozni belőle ez tény, de így is egy szórakoztató film lett.

  83. Ekkora ötlet… ekkora sz*r…

    Már az első repkedések CGI-je is gyanús volt, de a annyira jó a részeges, depressziós szuperhős téma, hogy még elnéztem volna. Ha jó lenne.

    Pff… Egész Hollywood a hatásvadász trailerekből él meg.

  84. Ez valami kurva nagy poén akar lenni, hogy minden filmet 6/10-re értékelsz?
    Mert poénnak harmatgyenge, ha meg korrekt, akkor nem kellene értékelgetned, ha neked minden film egyforma!!!

  85. Sztem nincs semmi baj ezzel a filmmel, és említették h hiányolták a főgonoszt. Hát én tökre nem, azzal pont ugyanolyan elcsépelt lett volna mint bármilyen más jellegű szuperhősős marvel cucc! Ez gyakorlatilag egy “hétköznapi” ember életét bemutató film, akiről ugyan a golyók lepattannak de pont olyan antiszoc mint pl hétfőn én vagy TE!Mondhatni a saját maga főngonosza volt. Uganakkor mégis sebezhető mint kiderül! Lájtos! De hálistennek ebből is kimarad a nagy lamúr ez is sokkal életszerűbbé teszi (ugye annak ellenére hogy miféle). Ami miatt jobb lehetett volna az az hogy többet mutatnak abból az időszakból amíg lecsúszott alkesz, meg abból is amikor pl megjavul vagy sitten van..lehetett volna poénokat oda rakni! a vége kicsit spawn! :D

  86. Hát mi megnéztük haverommal, és nekem tetszett neki nem XD.

    De akkor már túl voltunk az X-Akták: Hinni akarokon és az meg valami borzalmas egy unalmas tetü film. Szóval igazi felüdülés volt utánna megnézni a Hancockot :)

  87. Abszolút nem szereten a fantáziás filmeket. úgy is kezdtem el nézni, h na mi lesz ez a sz*r. De nekem tetszett, főleg azért mert nem szőttek bele egy tipikus szerelmi szálat és happy end-et.

  88. Egy másik fórumon már lefikáztak emiatt, de itt is elmondom: szerintem nem volt szar ez a film. Egyszerűen ebben a műfajban jó és kész. Nekemis a Jumper jutott az eszembe, ami viszont szar volt, és attól volt az, hogy hiányzott belőle az irónia. Ebben meg van, nem akar komoly lenni (najó, a végefelé igen, onnantól lesz gáz) és ettől képes szimplán szórakoztató lenni. Szerintem..

  89. Nem volt ez olyan szar – így késő este/kora hajnalban pont jól jött, pedig csak az első 3-át akartam megnézni lefekvés előtt :D
    De azér LOL hogy “kva messze” került a csajtól. LA – NY :):):) Nem ment át a világ másik oldalára megmenteni a kínaiakat :D

  90. Lery! Nem személyeskedés vagy ilyesmi, de ez mégis milyen műfaj volt? Három részre sztorit kaptunk egy filmben! Három egymásradobált ötletet. Az első 45 perc zseniális, de azután derékbatörték az egészet! Ezért kár volt. Részemről 6/10.

  91. Gyulával kell egyetértenem, szedett-vedett volt a film. Dramaturgiailag csapnivaló, a műfaját sem sikerült a készítőknek eldönteni. Az asshole-poén meg jó, de nem akkor, ha 450-szer sütöd el. A vicces jelenetek nagy része meg más filmekben már megtalálható volt (Kill Bill, Terminator stb.).

  92. Én véleményem szerint nagyon messze áll ez a film a mellélövéstől. Ketten néztük és végigröhögtük, a vége kicsit fura volt, de különösebb gondom ott se volt. Végig jól szórakoztam rajta, nálam 9/10.

  93. Üdv.
    Most néztem meg a filmet. Ahány ember annyi kritika.
    Engem egyetlen dolog érdekel. A verekedős jelenet közben a háttérben elfut egy kb 3m magas robot vagy valami lény. Az mi ? Vagy ki? Vagy miért van ott?

  94. Nekem nagyon tetszett a film. Nem értek egyet Human, miért kéne Charlize-nak az egész filmben agyon makeupolva lennie. Tudod, az nem természetes. Meg szerintem elkezdődött azon filmek korszaka, aminek nem lesz besorolása, nem dráma, nem vígjáték, nem szuperhősfilm, hanem mindenből egy kicsi. Pont úgy, mint az életben. És nekem ez a fajta megvalósítás nagyon bejön.

    ui: A gonoszok nem voltak elég gonoszok? Ebben a filmben nem volt szükség a sötét lovag-beli Jokeri gonosztevő szerepére, szerintem.

  95. SPOILERES, GONDOLTAM NEM JELÖLÖM, MAJD HUMAN, DE LEGKÖZELEBB MÁR KÖTÖRÖL MAJD ILYENKOR AZT ANNYI, NEM ÍRJA AZ ELEJÉRE HOGY SPOILER

    Jó sokan megnéztétek, vegyes a vélemény)
    most fejeztem be dvd-n és nálam nagyon nyerő film volt, pójénok rendesen voltak benne , azt kaptam amit vártam, és a magyar szinkron (nem nagyon nézek szinkronos filmeket) szintén piros pont :)
    Jó kis kerek történetett kapot azzal h nem csak egy superember (mint supermen) de rajta kivül még vannak , vagyis voltak hasonló halhatatlanok, és ez a szerelmi száll sem volt elcsépelt és erőltetett a filmbe,
    simán jöhett egy folytatás, Will meg hozza a fekete , bunkó karaktert:) a legviccesebb részek az elején vannak mikor vagy másnapos vagy épp részegre issza magát hehe:)
    8 pont simán jár a filmé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.