A Hobbit és a New Moon

Guillermo del Toro elhintett pár információt a készülési fázis elején tartó Hobbitról. Az alábbiakat mondta:

  1. 2010-ben kezdik majd a 2 film forgatását.
  2. Úgy 370 nap környékére tippeli a fentebbi folyamatot
  3. Tele lesz fantasztikus lényekkel

Aztán meg itt van a Twilight folytatásának, a New Moonnak a forgatásáról is pár infó. Egyrészt plusz 10 milliót kap a két színész fejenként majd a második részben, aztán pedig az, hogy a második részen a munkálatokat 2009 márciusában kezdik. (azt, hogy lesz folytatás már megírtam)

20 hozzászólás a “A Hobbit és a New Moon” bejegyzéshez

  1. Kicsit furcsa hogy 370 napig tartanak majd a munkálatok. Végülis a Babó közel sem olyan hosszú és grandiózus mű mint a teljes GYU trilógia és mégis ugyanannyi ideig akarják forgatni.

    A Twilight-os főszereplők ügynökének pedig csak gratulálni tudok

  2. Nem tudom magam rászánni az Alkonyatra, bárhogy is felkeltette az érdeklődésem. Talán ha a New moon valami egészen grandiózusra sikerül, akkor megnézem, és előtte akkor az elsőt is.

  3. miért furcsa? asszem ez is két rászes lesz, és abban is nagyjából biztosak lehetünk, hogy a pár éve megjelent Tolkein novellákat egybe gyűjtő Szilmarilokból fogják kikerekíteni a történetet. valahol már volt is szó erről…

  4. az igazat megvallva nekem bejött a twilight, és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, a könyv még éppen nincs meg, de holnap majd bezsákolom
    nem kell nagy reményeket fűzni a filmhez, semmi extrát nem nyújt, de valamiért mégis jó hangulatú és magával ragadó, nem százszor megnézős, de azért kellemes kikapcsolódást nyújt

  5. “a pár éve megjelent Tolkein novellákat egybe gyűjtő Szilmarilokból”

    pár éve? :O
    van az lassan 20 is :D

  6. Ráadásul a Szilmarilok fele olyan olvasmányos sincs mint a lotr, sőt. Én voltam oly botor hogy angolul estem neki…

  7. Olvastam a Babót is meg a Szilmarillokat is.
    A Babóból simán kijönne egy film is…a Szilmarilokat meg el sem tudom képzelni, hogy filmesítik meg.

    Tele van legendákkal, meg apró-összevissza sztorikkal. Nincs konkrét főszereplő, nincsenek állandó karakterek. Olyan mint egy mondákkal teli könyv.
    Nem azt mondom, hogy nem nagyszerű (elképesztő, hogy Tolkien hogy felépített a fejében mindent, mégha itt-ott találkozunk apró ellentmondásokkal is), csak nem tudom elképzelni filmen.

    A Babó meg túl meseszerű…persze biztos meglehet fogni a kemény végét is a dolognak, de mikor olvastam , nekem hiányzott belőle a Gyűrűk Ura komolysága.
    Szerintem egy nagy katyvaszt kapunk majd a vásznon.
    Azért kíváncsian várom.

  8. azt honnan hogy a Szilmarilokból készül majd a második rész? Én még régebben,azt olvastam, hogy a második film a Hobbit és a trilógia közötti időt dolgozza majd fel!

  9. Meseszerűség ide vagy oda, én azért Smaug-ot igencsak szeretném nagyvásznon is megtekinteni.

  10. Most olvasom a Húrin gyermekeit, szerintem ebből is lehetne kihozni egy filmet, csak én nem tudok elképzelni egyetlen színészt se Húrin szerepére! Ha sikerülne megteremteniük azt a légkört ami a főhős környezetét és jellemét körülöleli, akkor szerintem páran beülnénk rá a moziba! Kár, hogy valószínű több Tolkien könyvből nem lesz film, de sebaj mert a saját képzelőerődnek semmi sem szabhat határt, nem úgy a filmeknél!

  11. Hát igen, a Hobbit inkább gyerekkönyv, és könnyedebb mint a LOTR, de én bízok del Toro-ban és Jackson-ban és elképesztően várom a filmeket.
    Olvastam a Szilmarillokat is, hát az tényleg nem egy egyszerű anyag :)

  12. Mammut: ha pontosak akarunk lenni, akkor több, mint 30, 77-ben jelent meg az első kiadás. :)

    arra céloztam, ami itthon jelent meg, valami bővített, végleges kiadás, nem is olyan rég…

    Anak: nem a második rész készül abból, hanem azt használják fel, hogy kitöltsék jelentekkel a sztorit.

  13. Ha jól emlékszem annó Human írta, hogy Peter Jackson nem válalta el, vagy nem kapta meg inkább a rendezői széket, de teljes beleszólása lesz a film munkálataiba.
    Ebből az egyből meg az szűrhető lesz, hogy megin a mozira és az utána megjelenő díszdobozos dvd-re fog nagyon sok pénzem elmenni!
    Csak győzzük kivárni.

  14. Remélem azért a Hobbitban nem lesz a szemeket a kézben tartó groteszk lény!? Del Toro ezt szvsz kicsit túlzásba viszi…

  15. N30
    mert Del Toro-nak van egy rakat mas projektje, igazabol mostanra mar csak producerkedik hobbit filmekig, de egy par rendezoi projektjet lepasszolta, es csak producereli, igy azokat szemmel tartja

  16. Ulquiorra: Ha belegondolsz a Babó bőven ad 2 filmre is elég cselekményt, csak mivel gyerekkönyvnek készült, nincs olyan részletesen kidolgozva szövegileg mint a Gyűrűk Ura.

    SPOILER:
    De ha csak tőmondatokban akarod nézni, bilbót összeszedik, megjárják rivendellt, elkapják őket a trollok, járnak a druidánál, bilbó megtalálja a gyűrűt, a manókkal harcolnak, farkasok üldözik őket, megmentik a sasok őket, bakacsinerdőben harcolnak pókokkal, elkapják a tündék őket, megszöknek hordókban legolasék palotájából, elmennek a hegyre, sárkány elrepül, lelövik a faluban, megtalálják a kincseket a törpék hegybe vájt palotájában. Jönnek a manók és az orkok lenyúlni a kincset és egy hatalmas csata veszi a kezdetét, amíg oda nem ér a felmentősereg.

    A sorrend lehet hogy nem mindig okés, de már rég olvastam.
    Sztem aki olvasta a Szilmarillokat az tudja hogy nagyon nem lesz abból semmi sem kikerekítve. Legfeljebb van olyan dolog ami abba is meg a Hobbitba is belekerült, de nyilván a Hobbitban részletesebben benne van. A Szilmarillok, meg amúgysem tekinthető egy egész könyvnek, mert Tolkien kéziratai vannak benne összerendezve. Azt hiszem nem is ő fejezte be végül, hanem a fia. Ha jól emlékszem.

    Egyébként meg simán lehetne nagyon jó filmeket csinálni a Szilmarillokban lévő sztorikból, meg a Gyűrű Keresése c. kéziratokból összerakott könyvből is, csak azok már tényleg annyira ismeretlenek a nagyközönség számára és oly kevéssé kötődnek a Gyűrűk Urához direkt módon, hogy kevés embert érdekelne első hallásra a FAN-eken kívűl.

    Amúgy érdekes apróság még, hogy az új WOW kiegészítőben is tisztelegnek Tolkien Hobbitja előtt, mert az egyik pályarészen kőelementálok dobálóznak sziklákkal, ahogy a könyvben is leírta Tolkien, ami akkor még nekem is gyerekesnek hangzott, de így látva játékban hangulatos lett nagyon a rész!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.