Blockbuster watch: robotok a sötét lovag nyomában

Hát ez van, lehetett tudni, hogy a Transformers 2 durván fog nyitni, de hogy a becsült adatok alapján majdnem utoléri majd a Dark Knightot azt azért.. na jó, azt is. 5 napos nyitány volt odakinn, így hasolókhoz hasonlítjuk. Anno a Spiderman 2 és a Dark Knight is 5 nappal indított, a Transformers 2 a jelenlegi állás szerint meg pont közéjük ékelődött most anyagilag:

  1. The Dark Knight: $203.8M
  2. Transformers 2: $201.2M
  3. Spider-Man 2: $152.4M

Mellesleg ez a Top 3 az öt napos premierek között. Pontos adatok majd később érkeznek, még lehet minimális ingadozás, remélem nem volt 2 millás tévedés. Aki a film minőségéről akar vitatkozni a beszámolónál tegye. A nézők csalódása az első hétvégét nem szokta befolyásolni, a jövő szombat-vasárnapon meglátjuk, hogy a negatív vélemények terjedése mit tud okozni.

31 hozzászólás a “Blockbuster watch: robotok a sötét lovag nyomában” bejegyzéshez

  1. Az egész net már egy hete tele van azzal, h milyen rossz film ez a Transformers, nem hiszem, h akkora esést fog produkálni a film jövő héten.

  2. Az egészben az a baj, hogy Bay ezt követően még annyira se fogja magát megerőltetni forgatókönyv terén mint az első két résznél tette! Ha ilyen gagyit is vesznek a nézők akkor minek erőlködjön? Akkor aztán elég szar 3. résznek nézünk elébe.

  3. “nem hiszem, h akkora esést fog produkálni a film jövő héten.”

    elég nagyot fog produkálni.

  4. Sokan kíváncsiak rá! Az átlag ember azért megy el a moziba,hogy élvezze a filmet,és ne hibákat keressen mindenhol állandóan! Én is elmegyek a jövőhéten megnézni másodszorra is! ;)Lehet szidni a filmet,de az adatok magukért beszélnek… Roll out!

  5. Az amcsik jelentős része úgyis beül rá. Mert csak a látványnak élnek, és nem kell gondolkozniuk. Volt pár éve az oscar gálán (talán amelyiket Steve Martin vezette) h megkérdezték az átlag amerikait, hogy melyik szerintük az év filmje. Akkor a legtöbben a Cronicles of Riddick-et mondták..

  6. Ez várható volt na. Bár azt nem gondoltam volna, hogy ennyire felér a TDK-hoz. Bay megcsinálta? $201.2M.. Szerintem megcsinálta.:P

  7. Az a hatás fog elmaradni, ami a TDK-nál megvolt, hogy xy azt
    mondja a kollégának hétfőn, hogy te ez a film durva jó volt, menj el megnézni. És ez sokat fog számítani a csökkenéseknél.

  8. Biztos többet fog csökkenni mint a TDK, de akik arra számítanak, hogy óriásit (többet mint 60 %) az csalódni fog van egy olyan érzésem, a legtöbb amcsi zabálta a filmet a fórumok véleménye alapján! Bár ki tudja?

  9. @UEVCS: nem csak az amcsik, ezt figyuzd:

    Domestic: $201,246,000 52.0%
    + Foreign: $186,100,000 48.0%

    Amúgy a film arra jó, ami. Szemrágógumi. Az is kell, hiába tartok én is sokkal többre egy TDK-t, attól még ez is befér… nálam :)

  10. azért ötven misit rávert pókapóra, és csak két milkával csúszott be a tdk mögé. de a film szar, úgy is van…

  11. Azt is figyelembe kell venni, hogy egy fiatalabb korú jobban élvezi ezt mint a TDK-t. Ő viszont ajánlani fogja haverjának. Én mikor Transformersen moziba voltam mindkét alkalommal a túlnyomó része a társaságnak 18- volt. Pedig másodszor 22:00-es vetítésen voltam.

  12. sandor8206
    Szerintem pont fordítva. A Batman ismertebb dolog, főleg 25 fölött a TF-nél.

  13. Azért bírom, hogy mindenki fikázza, meg ájuldozik, hogy mekkora szar, de mi alapján mondjátok? Mert láttátok a kibaszott moziban bázzeg, ti is fizettetek érte. A kutyát nem érdekli, hogy kinek hogy tetszett a pénz szempontjából. A TDK sem azért lett anyagilag sikeres, mert kurva jó lett és több millió ember ezért elment és megnézte még 1 szer 2 szer. Ez az üzlet baszki: sok pénzből nagy nevekkel, híres cuccokból filmet csinálni és kaszírozni, függetlenül attól, hogy szar e a film vagy sem. Nekik összejött az élet és sokan bementek rá. Hozzáteszem van ezen az oldalon meg még pár fórumon max 500 ember akinek nem tetszett, mert higyjétek el, hogy a nagyjának bejött. És arányában ez a nagyvilágban is így van. Aki nem fan, nem filmrajongó(magyarán nem bújja az ilyen oldalakat nap mint nap) és nem látott már több ez6er filmet, csupán szeretne néha kikapcsolódni, annak ez tetszett és a 3. részre is ott fogják hagyni a zsét. Spielberg papa számlája meg hízhat ( akkor még belefér neki minimum egy holokausztos non profit film is becsületből élete során;)).

  14. Sztem tiszta sor, várható volt. Akár mennyire butus is ez a film egyszerüen “pure magic”, én miután csütörtökön megnéztem, nem bírtam ki hogy ne menjek el másnap is. Be fog ez a film sztem állni 3.-nak a Dark knight után a sorba a USA jegyeladási listán.

  15. Sztem ha annyira számítana ennél a filmnél a kritikusok véleménye (vagy annyira nem jött volna be a célközönségnek) akkor a hétvégi adatok nem lettek volna ilyen jók. Engem pl fullra meglepett a hétvégi eredmény, azt hittem nem fog emelkedni péntekre a bevétel, mert 2 max 3 nap alatt mindenki rájön milyen rossz a film. De nem. Meg persze sokak szerint nem rossz.

  16. olyan nehéz felfogni, hogy az első hétvégébe nem számítanak bele a negatív vélemények? Csak most dumálják ki a munkatársak milyen volt, most van a WOM ideje, eddig az előző rész és a marketing hatását láthatjuk (ezért szeretik a folytatásokat Hollywoodban) — ettől még lehet nem fog hatalmasat esni, a léyneg, hogy az első hétvégét se a pozitív se a negatív vélemények nem befolyásolják soha.

  17. dr.Fünke átlag ember szemével nézd, Betmen egy ratyinak öltözött ember kalandjai, nagybetűvel COMIC-film (USA-n kívül azért annyira nem mennek), lesüt róla. Transformers akár egy sima akció-sci-fi is lehetne, semmi előélettel.
    pl: Nálunk ezt most fejből írom, de valami ilyen számok voltak TDK első hétvégi nézettség 70 ezer, Transformers 2 96 ezer.

  18. bocs helyesbítek TDK 56961 néző, Transformers 2 97 665 néző. Ja és a TDK nálunk 2. hetére 70 %-ot esett vissza, ennyit a jó szájhagyományról nálunk :-)

  19. Már ‘csak’ 200 milliót írnak 201 helyett a hétvégi frissebb adatokra hivatkozva. Ez akkor is húzós, örültem volna ha tényleg jó film lenne de a TDK-hoz még a világ másik végéről se mérhető. :(

  20. IMDB 6.7, (26-27 ezer fő), Rottentomatoes 20%!!!!!

    Szerintem azért hatással lesz a jövő hétvégére meg remélem is. :)

  21. Itt látszik, h a TF mekkora frencsájz. Nem kéne elbaszni még jobban.
    Valaki irta, h Batman nagyobb kaliber mint a TF. Ebben nem vagyok biztos. Főleg Amcsiban..

  22. [nézz utána a szólásszabadság szó jelentésének, mielőtt dobálod – a zerk.]

  23. Amugy mi volt a baj azzal a linkkel, amiben éppen arra mutattak rá, a kritikusok mennyire mellémentek a TF2 értékelésével, főleg ezen a paradicsomos oldalon?

    [mert a film minőségéről szólt csak, az mondogatta amit a véleménynél már többen beírtak “jaj mit vártatok”, max oda illik. – a zerk.]

  24. Az eddigi adatok alapján akkor ki lehet jelenteni, h semmit sem számít a kritikusok véleménye, mert a film még mindig második a TDK mögött a 4-9 nap alatt hozott bevételek alapján. Második leggyorsabban érte el a 200, majd a 250 milliót is, de ami a legdurvább, hogy tegnap beelőzte a Jégkorszak 3-at is és újra vezeti a heti listát. Ez valószínű így is marad, így szabad utat kap a 2. leggyorsabb 300 millióhoz is.

  25. A Transformers és a HPATHP voltak eddig a legkaszaképesebb filmek az éven Hollywoodban. (Hová tart a világ…!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.