A Bourne-film jelenlegi helyzete

December eleje felé robbant a hír, hogy Greengrass megpattant, nem hajlandó Bourne 4-et készíteni. Mivel Damon előtte is úgy nyilatkozgatott, hogy csak Greengrass-szal hajlandó belemenni a filmbe (legalábbis ennyivel az Ultimátum után), így már csak az volt a kérdés mikor lesz az ő távozása végleges. Hát most úgy néz ki az, legalábbis ha visszatér (sok pénzt szépen a kezébe nyomnak) az nem most lesz, ellenben elejtette az Empire-nek, hogy lehet addig nézhetünk egy prequelt.

There’ll probably be a prequel of some kind with another actor and another director before we do another one

Tehát nem hagyta ott végleg, de más színésszel és rendezővel addig helykitöltőnek készülhet egy prequel. Ez alapján simán az az első kérdés, hogy mégis hogy? Az amnéziája előtt Bourne kegyetlen kőlépcsős ügynök volt, nem lehetne vele együttérezni, az Ultimátum után meg csak Damon-nal működhet. Legalábbis az 5-10-20 év múlva bekövetkező rendes rebootig. Legalábbi a prequel nem lehet megint az amnéziás sztori elmesélése, ugye nem?

Meglátjuk mi lesz, van időnk, a trilógia jelenleg teljes és egész, nincs hiányérzet sehol, csak az Universal pénztárcájában, hiszen egy elég sikeres címről van itten szó.

human
írta
2010. 02. 02. 07:18
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “A Bourne-film jelenlegi helyzete” bejegyzéshez

  1. SPOILER lehet: nem, az amnéziás sztorit nem fogják mégegyszer előadni. gondolom a Fekete Tüske kiképzés elötti időkről szólhatna a prequel, Danny akárki életéről szólna, megjelenítenék, hogy mi vitte rá, hogy átessen azon a kiképzésen.

    bár az is benne van, hogy ezzel megágyaznak egy Ultimatum utáni epizódnak, kiderül pl., hogy Moszad által beépített kettősügynök… :)

  2. a bourne első része jó volt, nekem a másik kettő már erőltetett volt. nem tudom miért kéne még egy film, bár tudom, hogy sokaknak bejött.

  3. dimitrij: az előbbinek több esélyét látom, mert egy 4. részt be-, felvezető prequel cselekményében is kapcsolódik a következő részhez, magyaráz, összekapcsol… nem hinném, hogy a 4. rész cselekményében már annyira biztosak lennének…
    tartok tőle, ez valami olyan húzás akar lenni, hogy Bourne névvel eladnak akciófilmet, előkaparják valamelyik szereplőt a három rész egyikéből aztán Bourne 0., vagy Bourne 3 és fél néven kihozzák…

  4. Újat már senkinek sem mutatna a film, a történet meg már befejeződött…. pénzfogásos szar

  5. Szánalom komolyan. Annyira gáz hogy a pénzen kívül nem látnak semmit a nagy stúdiók. Minek piszkálni egy teljesek kerek, és korrekt akció trilógiát?

  6. annyira szánalom, hogy pénzt akarnak keresni és mivel egy FILM stúdióról van szó, ezt úgy képzelik, hogy forgatnak egy FILMET, amivel garantáltan kaszálnak. ugyan már.

  7. Kerek vagy sem, azért ha ismét Greengrass csinálná, annyira szar tuti nem lenne… mondjuk én is inkább hagynám trilógiának, de talán ez a sorozat a legjobb példája annak, hogy hogyan lehetett minden folytatás jobb az előzőnél, szóval lehet hogy a negyedik aztán tényleg odabaszna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.