Blockbuster watch: Kick-Ass (frissítve)

Hát, úgy néz ki az amerikaiaknál nem lett akkora siker a film. Most pénteken volt ott a premier, és kb. 19,7 milliót hozott, ami a második helyre volt elég a hétvégén, mivel a How to Train Your Dragon immáron a harmadik hetébe lépve is 20 milliót szedett be, ezzel lenyomva a képregényfeldolgozásts. Ezek egyelőre csak becsült adatok, szóval még lehet, hogy a Ha/ver (GRRRRR) lesz a hétvége győztese, mert talál valahol párszázezret, de akkor is 20 milla körül lesz az első hétvégéje odakinn.

update: Mint kiderült, végül pár dollárral megnyerte a hétvégét. Millar és a többiek elégedettek a számokkal, Tarantinonyi bevételeket vártak, és hát a Kill Bill 1-től kevéssel maradtak le. Csak a nézőmegtartás is jó legyen.

Persze Angliában és írországban is ment már, meg még nyitott csomó helyen (nálunk nem), és mivel függetlenként készítették így simán a pénzüknél lesznek (összesen 70 milliót emlegettek tavaly ugye), de úgy néz ki a Kick-Ass nem lett nagy siker. Nem Transformers számokhoz kell viszonyítani, hanem mondjuk a 300-hoz, ami hasonlóan R besorolású volt (70 millával kezdett), bár ez sem az igazi, hiszen az nem áprilisi premier volt.

Mindemellett tök jó amúgy, hogy a How to Train Your Dragon már kb. 159 milliónál tart, pedig viszonylag rossz kezdőhétvégéje volt, hiszen megérdemli, egy baromi szerethető film (a linkelt beszámolókhoz érdemes kommentelni a minőségekről, mert itt nem biztos, hogy ontopikok lesznek).

14 hozzászólás a “Blockbuster watch: Kick-Ass (frissítve)” bejegyzéshez

  1. imdb szerint a 300 március 22én volt premier az majdnem április. Amúgy szerintem nem érdemes a 300hoz hasonlítani. Szőrös férfiak aprítják egymást iszonyat látványorgiával, meg spárta, arról meg mindenkinek van fogalma. Ez sztem jobban vonza az átlagnépet mint a Kick-ass szerű kvázi geekfilm.

  2. abban volt csak a 300-ho hasonlítva, hogy főleg képregénygeekeknek szól, R besorolású tehát véres, és a blockbuster szezon előtt került moziba. Csak hogy a bevétel számot lehessen mihez viszonyítani, és a 300-hoz simán lehet.

  3. A jó kritikák és a közönség szájhagyománya azért még repítheti magasra, nem? Lehet ez akár még 100M is a végén.

  4. Tomi82: mert tetszettek az előzetesei és az alapgondolata? Mi másért lett volna? Mellesleg nem igazán volt agyonhypeolva, a Transformers 2 több posztot kapott szerintem :P

  5. Remélem folytatják Httyd-t nekem hihetetlen módon tetszett a film :P way beyond adorable… a zenéje meg 110%

    Clash of the Titans meg esztelen történet nélküli cgi-zés elaludtam rajta…

    Human ha van valami info az esetleges Httyd folytatásról szívesen látnám az oldalon! :P

  6. Én azt nem értem, hogy milyen okból nézik általában az emberek csak a domestic bevételt, és nem pedig az összbevételt. Tudom, hogy az a legnagyobb egységes piac, de például a How to Train Your Dragon már rég visszahozta összbevételben a költségeket.

  7. most gonosz vagyok, amiért örülök egy kicsit hogy ez az igazságtalanul, vagy inkább érthetetlenül sok figyelmet kapott film végül nem úgy hasit, mint ahogy human megálmodta?

  8. NY124: mert a nemzetközi bevételből kevesebbet kapnak vissza a stúdiók mint amerikában, általában ha otthon bukik egy film akkor kevés az esély a folytatásra vagy a sikerként elkönyvelésre.

  9. numberone: gonosz vagy, hiszen én nem megálmodtam hogy siker lesz, egyszerűen csak drukkoltam neki, ahogy egy jó filmbuzihoz illik. Tuti te is drukkolsz vagy drukkolni fogsz valaminek idén, aminél meg én nem fogom megérteni azt a túlzást, ennyi.

  10. IMDb szerint első helyen nyitott a Kick-ass, lehet hogy utólag lett módosítva …

    1) Kick-ass 19.8 M
    2) HTTYD 19.6 M

  11. Redneck: ezért írtam, hogy becsült adatok, ezek szerint a dragon volt picit feljebb, mint a valóságban, mivel ma estére már megvannak a véglegesek. De a 20 milla körül természetesen maradt :)

  12. Nem kell itt aggódni, ha ez egy fasza kis film, mint ahogy mondjátok, akkor nem lesz olyan negy esései hétről hétre. Azért a nép se mindig hülye, rá szokott kapni az igazán jó dolgokra is.

  13. Hát nem tudom. Sztem tökéletes film a maga nemében, most néztem meg és egyáltalán nem érzem h túl lett volna hájpolva…Egyszerűen minden a helyén volt és mindenki nagyon jól nyomta. Nemtom Nick Cage mit vett be forgatások előtt, de rohadtul meglepődtem, mert az övé volt a legnagyobb arc karakter!Amellett h jó dumákat kapott a játékával(!!!) még rá is tett egy lapáttal. Dehát a többiek is…Szóval gyűjtse csak a lóvét a film, megérdemli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.