A kimaradottak egy része

Amikről nem írtam “nagyot” vagy közepest, de láttam mégis. Bár lehet nem ugrik be mind, de azért filmes naplómat kicsit teljesebbé teszem most velük.

Brooklyn’s Finest

Az utóbbi évek legjobb zsarus filmje. Ennyit elég is tudni róla. A Kiképzés (na meg sok szar film) rendezője hozta. Moziban néztem, westend és az életlen kép, nem vártam sokat, de olcsó nap volt és akartam a nagy vásznat. Aztán beszippantott, és a végén kiköpött, gecin.

The Men Who Stare At Goats

Ez érdekes eset volt. A trailerben tényleg minden poént ellőttek, viszont mégis ott röhögtem az egész teremmel rajtuk. Zseniális film? Nem, de baromi szórakoztatónak bizonyult.

She Is Out Of My League

A szextúra csapata hozott még egy jó vígjátékot. Kicsit béna volt, de mégis szerethető végig.

Whip It

Barrymore első rendezésével sem volt komoly baj. Nem lesz nagyon emlékezetes, de az előzetes félelmeimmel ellentétben egész jó volt.

Old Dogs

Miééééértt? Egy-két fizikai poénon fel lehet nevetni, de ez a film egy katasztrófa.

Funny Games (US)

Nekem tetszett ez a változat. Minden modorossága ellenére.

The Runaways

Szexi film, de sajnos nem sikerült elég puskaport összeszedni a másfél órára, így néhol elég unalmas is.

Micmacs

Ezt megtámogattam moziban, hátha legközelebb a 720p előtt sikerül bemutatniuk a rendező új filmjét. Jeunet (Elveszett gyerekek városa) csinált egy Heist filmet, csak épp a saját(ságos) stílusában. Remek élmény.

Chloe

Hát, ebből arra emlékszem, hogy Moore és Seyfried közösen meztelenkedik. Tudom, felszínes. Megcsalásos dráma, nem fogott meg túlzottan.

Aviator

A Shutter Island után nem sokkal be kellett ezt is pótolnom. Baromira tetszett. Mondjuk már ott megvett, amikor a színesfilm megszületésével és korai technikáival követte le Howard Hughes életének egy részét. Majdnem 1 órán át érdekes volt a kinézete, mire eljutottunk a rendes tricolorig.

Nightmare on Elm Street

Szórakoztató és buta remake. Abszolút egyszer nézős, de annak elmegy. Tinihorror létére az álomjelenetekbe folyást egész jól oldották meg.

The Backup Plan

A csaj azután fut össze élete párjával, hogy mesterségesen megtermékenyítették. Ez alapból katasztrófa ötlet. Ha már romantikus vígjáték féle kéne, akkor sokkal inkább a The Switch-et ajánlom. Az sem a legjobb, de J-Lo itteni szerencsétlenkedésétől mindenképp megmenthet.

Ratatouille

A Pixar azon filmjei közé tartozik, aminél nem értem a kiemelt imádatot. A másik ilyen A hihetetlen család. (A Cars meg csak simán rossz felnőtt fejjel.) Nem azt mondom, hogy rossz film volt, de a megszokott szintjüket szerintem nem érte el.

The Wolfman

Szépen volt fényképezve, de 20 percet simán átaludtam rajta, és nem vesztettem semmit. Sajnos. Farkasemberes témát vettek komolyan, aztán a stúdió nem véletlenül tologatta annyit a bemutatót.

Wonderful World

Tipikus indie dráma. Semmi sem emeli ki a tömegükből, mondjuk úgy 7 pontos, de nincs értelme ajánlani, mivel nem vesztesz semmit, ha kihagyod. Ha mégis megnézed, mondjuk egy Little Fockers helyett, akkor viszont nem bánod meg.

Defendor

Nagyon sötét film egy emberről, aki szuperhősnek képzeli magát, de nem az. Nem is értettem utólag a trailereit, hiszen azok viszonylag könnyed drámának mutatták be, amihez képest bizony durván lehúzós anyag.

Letters to Juliet

Nagyon nagyon nagyon közhelyes film. Mint valami rossz sorozatepizód, vagy tévéfilm, erre mozikban mutogatták. Nem az, hogy fél másodperc alatt kitalálható szinte minden mozzanata (és itt nem csak a nyilvánvaló összejönnekre gondolok), de emellé még üres is.

Biztos van még pár, ami kimaradt, meg 1-2 aminek továbbra is tervezek egy legalább bekezdéses írást, de egyelőre ennyi.

23 hozzászólás a “A kimaradottak egy része” bejegyzéshez

  1. Human! A “Law abiding citizen”-t láttad? Kiváncsi lennék a véleményedre. (ha nem láttad, pótold be.. érdemes)

  2. “főleg a végét nagyon elrontották”

    Na itt esett nálam is a pontok száma.

    A Brooklyn mélyén nekem csalódás volt. Nem ért fel a Kiképzéshez.

    A Túl jó nő a csajom az egyszer nézős, könnyen felejthető film.

    A Rémálom remake nem nagy szám, de nézhető. A főszereplő csaj gyenge volt. Inkább Katie Cassidy-nek adták volna a főszerepet.

  3. a túl jó nő a csajomat fél óráig bírtam, lehet, majd egyszer befejezem, de max. háttértévében

    a rémálom rimék legnagyobb baja, hogy teljesen jellegtelen lett freddy maszkja

    az aviator nagyon jó volt, emlékszem, az volt az utolsó olyan oscar, mikor minden főbb filmet láttam a díjátadóig

    viszont nekem a ratatouille, a hihetetlen család, és a cars is bejött :)

  4. Wow, a Nightmare on Elm Street akkora kaka. Vegig fogtam a fejem, hogy miert nem mentek el a rendorsegre a hulye szulok, meg az az ovis kep is, hogy: ismerjuk egymast. Bena volt. Ami meglepett, hogy kinyirtak Katie Cassidy-t. Azt hittem o a foszereplo, mondjuk a masik leanykaval sem volt bajom, de o jobb no.

  5. Ezeknek csak töredékét láttam…
    A Kecskebűvölőket nem tudtam hová tenni, egyáltalán nem tudtam értelmezni, számomra nagy csalódás volt.
    A The Runaways nekem nagy kedvencem, imádom, a soundtrack-et meg még inkább.
    A Rataouille szerintem szintúgy nagyon jó, elbűvölő sztori. Már csak a főzés miatt is. A csúcspont az, amikor a kritikus megkóstolja az egyszerű ratatouille-t (lecsóhoz hasonló padlizsán alapú provence-i étel), és visszagondol gyerekkorára.
    A Defendort először untam, végig se tudtam nézni, második nekifutásra viszont bejött, de nem tudom miért. Viszont kicsit már sok ez a sok szuperhős. Ti nem unjátok már?

  6. Brooklyn’s Finest
    Szerintem pocsék volt. Végig untam a fejem rajta.

    The Men Who Stare At Goats
    Vegyesek az érzéseim, de holnap, vagyis ma meg akarom nézni megint szinkesen.

    Nightmare on Elm Street
    Nevetséges, hogy milyen helyzetekben tudtak elaludni. Egyetértek. Buta.

    The Wolfman
    Egyetértek. Bealvós.

    Defendor
    A trailer tényleg nagyon átverős. Pozitív csalódás volt. Tetszett.

  7. Lehet, hogy nem vagyok műértő, de a Brooklyn mélyén szerintem kurva szar film.

    SPOILER

    Emlékeim szerint a három szálból kettő az illetékes halálával végződik, a legszarabb, sablonos, pocsékul eljátszott Gere-szál pedig beteljesedik… Na menjenek a fenébe.

  8. A Brooklyn’s finest szerintem is erösen közepes film, föleg az egyszerü, lebutított karakterek miatt.

  9. A Ratatouille-t én anyummal láttam moziban, mindketten odavoltunk érte, de utána ő itthon is megnézte, és csodálkozott, miért tetszett annyira neki elsőre. Szerintem a mozis látvány miatt, de tényleg aranyos film volt, bár én csak akkor egyszer láttam. A Hihetetlen család viszont számomra is érthetetlen, szerintem nem volt nagy durranás.
    A Kecskebűvölőkkel kapcsolatban hasonló érzéseim vannak, nem zseniális, de valahogy mégis imádom a filmet, 1-1 jelenet viszont önmagában zseniális (a vége jelenet, vagy mikor Kevin Spacey hirtelen megjelenik a pisztollyal, és Jeff Bridges, ahogy ezt lereagélja :))) ).
    A Defendor pedig egy elég rendhagyó szuperhős-film, és talán a nagyon szimpatikus alakitások miatt, vagy a melankólikus, tragikomikus történet miatt, de nekem rettentően tetszett.

  10. The Men Who Stare At Goats,Whip It, The Wolfman
    ugyanaz a véleményem
    Ratatouille, The Incredibles
    szerintem nagyon aranyosak és maximálisan szórakoztatók. Nem egy Így neveld vagy egy Toy Story de mindkettőt láttam többször már.
    Defendor
    nagyon bejött, csak rosszat tett neki hogy a Kick-ass-el egy időben jött.
    A többi nem érdekelt.(majd azaviatort még pótlom)
    mosiah:aki szereti az nem unja, kivéve ha folyamatosan szart tesznek le az asztalra. Kiskoromban mindig arra vágytam, hogy legyen mindenből film és most ez valóra vált, szóval nekem semmi bajom ezzel. Ezzel szemben tök unalmas minden szuperhírós post alatt a kommentekben a “nem unjátok még?” nyavajgás.

  11. Szerintem a Wolfman kicsit alulértékelt. Ahogy írtad a fényképezés nagyon szép, és van benne valami régi módi elegancia (máshogy nem tudom megfogalmazni).
    Az Aviator nagyon jó én csodálom hogy csak most láttad.
    A Runawaysre viszont énmár nagyon kíváncsi vagyok, sokfélét lehet róla hallani de majd hamarosan meglátom

  12. a Wolfmannek úgy az első 20-30 perce tetszett, utana teljes katasztrófa. Nem tudtam eldönteni h farkasembereket direkt csinaltak meg ennyire gyengere vagy csak ezt engedte a költségvetés…

    Old Dogs az vlmi kegyetlen xd

    Aviator az kötelező, bár engem nem fogott meg annyira igazán.

    Leginkabb most a Your Hignessre lennek kivancsi. Tudja vlki mikor fog kijönni?

  13. Szerintem a Cars felnőtt fejjel is teljesen jó! Rengeteg olyan poén van benne, amit a gyerekek egyáltalán nem is értenek benne. Ráadásul jó pár olyan jelenet, karakter megtalálható benne, ami az adott autó filozófiájára, gyártási idejére, helyére tökéletesen ráillik. Én nagyon szeretem, nálam alapmű…

  14. Brooklyns finest szerintem is az utóbbi idők lecsúszott zsarus filmjei közül a legjobb. Don Cheadle karaktere kibaszott kemény, Richard Gere mge nem hiszem, hogy ennek a karakternek a környékén is lett volna valaha. Wesley Snipes pedig újra vásznon!:) Jó mellékszereppel.

    A She’s out of my league vsizont sztme borzalmas, kb fél poénnál több nincs benne. Mondjuk nekem a Szextúra sem volt nagy szám.

    A Defendor még egy nagyon jó film. Woody Harrelson színészkedik.

  15. Brooklyn’s Finest: elmegy kategória, egy hatalmas kihagyott ziccer és a legrosszabb, hogy nem tudom, hol rontották el

    The Men Who Stare at Goats: jó kis film volt, bár többet vártam tőle

    She is Out of My League: kifejezetten rossz volt, a főszereplő csaj bájos volt

    Nightmare on Elm Street: nem gondoltam, hogy jó lesz, de összességében nekem szórakoztató volt, bár többet biztos nem nézem meg

    Ratatouille: A patkányt nagyon eltalálták, de egyetértek human-el, valahogy kevesebb volt, mint a többi pixar

    The Wolfman: Barátnőm akarta nagyon megnézni, én nagyon nem. Ő végigszenvedte a filmet, nekem meg még valamennyire tetszett is :)

    A felsorolásból pedig még az Aviatort nagyon meg szeretném nézni, meg a Micmacs is érdekel. A többi nekem ki fog maradni (bár a Defendorhoz egy kicsit meghozták a kedvem)

  16. The Backup Plan
    A csaj azután fut össze élete párjával, hogy mesterségesen megtermékenyítették. Ez alapból katasztrófa ötlet. Ha már romantikus vígjáték féle kéne, akkor sokkal inkább a The Switch-et ajánlom. Az sem a legjobb, de J-Lo itteni szerencsétlenkedésétől mindenképp megmenthet.

    Hát sztem nagyon nagyott alakitott JLo a sztori meg hibátlan..

  17. Letters to Juliet
    Nagyon nagyon nagyon közhelyes film. Mint valami rossz sorozatepizód, vagy tévéfilm, erre mozikban mutogatták. Nem az, hogy fél másodperc alatt kitalálható szinte minden mozzanata (és itt nem csak a nyilvánvaló összejönnekre gondolok), de emellé még üres is.

    WTF!?!
    Te melyik filmet nézted??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.