Colombiana

Tegnap “fuckit” felkiáltással félresöpörve az értékesnek tűnő filmeket és beültünk olcsó napon a Colombiana-ra. Bár ne tettük volna?

A Colombiana főhősnője

A rendező Olivier Megat(r)on már a Szállító 3-mal bizonyította, hogy nem tud akciófilmet rendezni, de úgy tűnik, hogy az újabb esélyével sem volt képes élni. Na persze a forgatókönyv írók itt is betettek neki, de nem lehet mindent rájuk fogni. Megaton olyan, mintha Michael Bay filmeken nőtt volna fel (minimális Tony Scott mellékvágánnyal), viszont még azok vizualitását sem fogadhatta be teljesen, mert kínosan csak 1-2 Bay húzást másolt újra meg újra.

A Colombiana egy pofonegyszerű bosszútörténet, amit próbáltak túlcsavarni, de nyilván nem ment. Külön vicc, hogy a főgonosz iszonyat béna volt, így még inkább tét nélkülinek érződött a film. Kislány szüleit lemészárolják, az árvát befogadó nagybácsi profi bérgyilkosnak kineveli, aztán mind a 40-45 kilójával visszavág a csaj.

Nézve a filmet bizony azt kell mondanom, hogy a főszereplő Zoe Seldana bár túl vékony, de azért szép, viszont a bunyóhoz tényleg kevés. Amikor lövöldözik, abba azért nem kötnék, de amikor egy zárt helyen, ahol még körbeugrálásra sincs lehetőség lenyom egy 90 kilós viszonylag képzett pasit, nos az sok. Plusz szerintem az arcának is jót tenne ha felszedne pár kilót, túl szikár és agresszív így. A film metapoénja amúgy az, hogy akciót szinte midnig melltartó nélkül nyom, de amint megy a pasihoz, ahol majd vetkőznie kell, azonnal felöltözik. Figyeljétek maj Hülye vagyok, úgyse nézitek meg ha jót akartok.

A Colombiana főhősnője

A filmben Seldana so-so alakítását kivéve talán Cliff Curtis volt az, aki minimálisan színészkedett. Bár még az ő jeleneteit is kinyírták az írók. Tudom, hogy amikor az írókat említem, akkor Luc Besson és Robert Mark Kament értem alatta, szóval Bessont szólom le, de basszus, itt bizony van miért.

Lehet, hogy jobban járunk Leon, a profi folytatása nélkül. Pedig nem semmit lehetne kihozni, ha Portman esetleg hajlandó belemenni, a főszereplő valós öregedését nyugodtan a történetbe szőve, de én már nem merném Bessonra bízni.

Colombiana értékelés

Nyugi, bukta a film. A nép megérezte, hogy maximum 5 pont amiről itt szó van, de szerintem én csak 4/10-et adok. Volt pár jobb momentum, de erősen felejthető.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.