Taken 2

Na ilyen egy felesleges folytatás. Oliver Megaton, most már megjegyezzük a neved: Transporter 3, Colombiana és Taken 2. Ezt az ember inkább ne engedjék akciófilmek közelébe.

A Taken 2 családi nap

Ami durva, hogy most elolvastam a Transporter 3-ról írtakat, és teljesen állnak ide is. Ritmustalan, ötlettelen az egész rendezése ismét. A harcok gagyik, lehet Neeson sem volt túl lelkes, így rengeteg az olyan ütés, ami egyszerűen fej nélküli vágókép, mert nyilván a kaszkadőr csinálta. Az autós üldözés pedig egyszerűen katasztrófa. A film mélypontja lett, és tele van vágóképpel a gázra taposásról, mert az a tempóóó.

Mondjuk nem akarok mindent Megatonra kenni, hiszen a forgatókönyv… Így megnézve a filmet, odáig még rendben van, hogy a maffia üldözi, de szegény szerencsétlenek ugyanabba a hibába esnek, mint az első részben. Ezúttal őt és a családját akarják elrabolni (izé, a teaser ezt előtte), bosszúból az első részben elkövetett dolgokért, de mindezt nagyon bénán teszik. Egy random maffiózó az aki minimális kihívást jelent a profinak, jobban járnának, ha pár kiugrott CIA zsoldost felfogadnának aztán kész, hozzák oda nekik. És akkor talán a film is izalmasabb lenne, mert itt aztán izgulni nem lehetett semmiért, nincs akadály Neeson karakterének, de igazi cél sem, az óra is erőtlenebbül ketyeg, kényszer fordulatokkal.

De az egészben a csúcs, hogy nyúl a Drive-ból. Egy az egyben lemásolja az “5 perced van” jelenetet, és mellé még a Drive soundtrack is szól! Ez nem tisztelgés, ez konkrét lopás.

képzeljük oda Megaton fejét
Liam az ügynökével

A Taken 2 olyan szempontból is bajba van, hogy kicsit megismételhetetlen, és ezek szerint folytathatatlan az első rész. Nem az, hogy nincs hasonló kaliberű akciófilm, de nagyon jó helyen volt, méghozzá jó időben, és még a rendező Pierre Morel is jobban ért az akcióhoz. Mindezt egy jó színésszel, nem pedig izommal, aki el tudta hitetni velünk, hogy 30-40 év kőkemény harc van a háta mögött. Ő bizony odacsap ahova kell, rutinnal, könyörület nélkül. Mindezt basszus egy telefonhívásba sűrítve is. Komolyan, az egyik legszebb alapozás, amikor elmondja a lányát elrablónak, hogy mi a helyzet, és aztán végre is hajtja.

Ez bizony egy nyögvenyelős folytatás lett. A főszereplő mintha a pénzért lenne benne, a rendező katasztrofális, a nagyobb szabású akciójelenetek pedig pont az odatett realizmust vágják alá picit, ami az első részt jellemezte. Ennek a csúcspontja az amerikai követségre berontás. Aki látta, az most esetleg bólogat, aki még nem nézte meg, az majd otthon a tévé előtt bólogat. Moziba menni nem érdemes rá.

human
írta
2012. 10. 14. 16:04
megjelenés
30
hozzászolás


30 hozzászólás a “Taken 2” bejegyzéshez

  1. Egyetértek azzal, amit mondasz, bár az autós üldözés jó volt, csak a realitástól volt messze, az ami történt. Az akció jelenetek többsége nem volt rossz a “viperás” rész például nagyon jól sikerült (szerintem). Persze az előző részhez semmilyen téren nem ért fel.

    kis spoiler:

    Én azon sírtam még, a “berontáson kívül” (mellesleg egy amerikai nagykövetségre nem lehet így bemenni), amikor egymásután 2x is otthagyja az asszonyt, ahonnan épp megmentette.

    spoiler vége

    Azt viszont nem értem, h ha ezt lehúztad, akkor miért nyilatkoztál pozitívan a Looperről.

  2. SPOILER

    az asszony hátrahagyása szerintem nevetséges volt és igen, kb a viperás jelenet jó volt, de ennyi.

  3. Várható is volt, hogy egy egylövetű történetet csak izzadságszagúan lehet folytatni, főleg ha ugyanazt akarják újra leforgatni más helyszínen.

  4. bár még nem volt hozzá szerencsém, de kb az első, Colombiana-t emlegető mondat meggyőzött arról, hogy nem is lesz… és a legkevésbé sem bánom, akinek köze volt ahhoz a szörnyűséghez, az tartsa távol tőlem magát. (de még inkább a filmkészítéstől)

  5. Oh, a Transporter 3 rendezője készítette? PfF, tuti nem nézem meg akkor….tovább nem is olvastam az írást..

  6. most kapcsolok, hogy ki ez a megaton. ha tudtam volna, hogy a taken2-őt az rendezte, aki a szerintem minden idők legrosszabb akciófilm folytatását, a szállító3-at elkövette, biztos inkább a tüskevárra ültem volna be.
    a film amúgy egy sablonosan látványos tucat akciófilm, ami ha önmagában állna, és nem létezne a taken mint előzmény, egy átlagosan nézhető popcorn-mozi lenne. így azonban csak egy silány folytatás. kár érte, nekem az egyik legjobban várt film volt idén a watchlist-emen, a prométeusz mellett. kettőből kettő óriási csalódás. egy 5/10-et nyomtam rá az IMDB-n…

  7. Oh, a Transporter 3 rendezője készítette? PfF, tuti nem nézem meg akkor….tovább nem is olvastam az írást..

    Egyébként valamit kezdhetnél ezzel a blog-gal, költözz el vagy nem tudom, de ide hozzászólást írni egy szenvedés. Nem hinném hogy matekból ennyire hülye lennék, de 10-ből 9szer nem fogadja el a válaszomat :DD Még azt se tudom mennyi nulla + tizenkettő, elképesztő….

  8. Neesonnak meg kéne válogatni a szerepeit, mert ha ilye szarokba szerepel, mint ez meg Titánok haragja meg más szar, akkor nem tudom milyen ambíció lehetnek színészeti szempontból

  9. Kiegészíteném: a Taken-t annak kapcsán néztem meg, hogy valamelyik film előtt láttam a Taken 2 előzetesét moziban. Akkor kb. semmit nem tudtam a filmről, így azt se nagyon, hogy mire számíthatok, ki a főszereplő, mire képes, stb.

    Most ez az újdonság érzete szimplán nincs meg. Szerintem ez is belejátszik abban, hogy olyan lett a kettő, amilyen.

  10. Nem volt ez olyan rossz film mint ahogy beállítsátok. Gyengébb volt az első résznél ez tény, de annyival nem hogy most maximumra kéne tekerni, a fikázást..
    (A szállító 3 meg pont ugyan olyan b-filmes akció marhaság volt, mint a másik kettő.)

  11. No, friss az élmény.

    Silány folytatás a zseniális első után.

    SPOILER hegyek:

    Nagyon kevés jót tudok mondani a filmről. Talán a térképes jelenet az, ami a legjobban meg lett oldva.
    Ennyi a jó.

    Kihagyott nüanszok. Ott az a kiberakott teli cuccos táska a csajnak. miért nem használta?
    Ráadásul a hisztis p*csának amikor elkezd beszélni apussal telón, egyből lehül a feje és elkezd profin dolgozni, sőt, át akarja venni apus szerepét.
    Az autós üldözés inkább gyenge mosolyt váltott ki belőlem mint izgatottságot.
    Amikor a mandró a végefelé cicázik ott az asszonnyal, no az is egy akkora klisé basszus.
    A végső face to face harc erőltetett volt. Ráadásul kicsit a Penge végére hajazott.
    Jah, és igen nálam is Driver feeling volt egy két helyen.

    Ráadásul szerintem ezt a vonalat tovább fogják vinni. Mivel maradt még két tesó…

    Ami még rohadtul zavart, az a mostanság divatos kamerarángatás, meg a hipphopp vágok stílus, egy kockát nem tudsz végignézni, mert már más szögből látod a képet és egyszerűen nem is nagyon lehet felfogni, hogy mi is történt. Az ilyenektől már hányok, mert elfedik vele azt, hogy semmi komoly nem történik, csak így marha dinamikusnak néz ki, és ez kajálja a nép most.

    Spoiler vége

    No, hát szerintem Neeson bácsi is csak a léért vállalta, szinte érezni a filmből is.
    Ennek ellenére a Taken továbbra is kedvenc marad, de csakis szigorúan az egy.

  12. Lehet, hogy azért mert lány vagyok, de teljesen másként gondolom. Nekem nagyon bejött. Az első rész számomra unalmas volt (aztán lehet, hogy csak épp rosszabb napom volt). Ezt nem untam, bár reménykedtem, hogy akkor vége lesz, amikor bejutottak a nagykövetségre, és az anya ott marad. Pörgős volt, alkalmazkodtak ahhoz a tényhez, hogy Liam se fiatal már, az akciójelenetek szerintem teljesen passzoltak. Teljesen kiszámítható volt a film, tele volt klisékkel, mint az első (és mint az összes akciófilm). A zene jó volt. Maggie Graceért levonnék pár pontot, az autós jelenet tényleg elég vicces volt. Ha már beállítják a GPS-t, akkor legalább folyamatosan mondja neki, hogy merre menjen, mert így sose jutnak el oda. Meg minek lövöldözünk mozgó autóból? Úgyse találja el őket soha. Összességében teljesen szórakoztató film volt, főleg, hogy moziünnep alatt még a jegy is olcsóbb volt.

  13. Azért egyszer meg lehet nézni. Láttam már rosszabbat is. De az első résszel nem versenyezhet az fix.

  14. Nekem a törhetetlen taxi tetszett legjobban. Sehol egy karcolás, nem semmi! Amúgy a film egy pffff. 3/10

  15. Most értem végére…

    SPOILER: Az amcsi nagykövetségre való betörés EPIC FAIL VOLT

    SPOILER VÉGE
    .
    .
    .

    Gyengébb volt, mint az első rész de azért ennyire nem volt szar. A drive lopós rész az meg melyik volt? A filmet láttam, de baromi szar volt és már el is felejtettem…

  16. “…az egyik legszebb alapozás, amikor elmondja a lányát elrablónak, hogy mi a helyzet, és aztán végre is hajtja.”

    Érdekes, hogy az első résszel kapcsolatban ez mindig felmerül, pedig nekem jobban tetszett az, amikor azt mondta a lányának, hogy: “Most el fognak rabolni.”

    Ez számomra, amikor néztem, iszonyatosan durva jelenet volt, hogy tudta, mi fog történni, tudta, hogy ott, ahol van nem tud tenni semmit, mégis higgadt maradt. Nem az volt, hogy minden rendben lesz, meg ilyenek.

    Szóval nekem az a rész jobban tetszett, mint a megtalállak és megöllek rész.

    Ezt a második részt meg majd egyszer megnézem itthon. :)

  17. Hát nem volt túl jó. A csaj borzasztó idegesítő most is, de ez volt a kisebbik baj. Még a történet faék egyszerűsége se zavart, mert az előző se volt túl okos film. Én elnagyoltságot, férc munkát láttam az egész filmen. Neesonon meg szinte kedvetlen volt.
    Spoiler:

    Hogy lehet ilyen bénán megölni egy főgonoszt, hogy odab@szom a fejét a csőhöz vagy mihez, oszt’ jól van. Vicc. :)

  18. Most láttam esti vetitésen, hát ez valami katasztrófa volt, komolyan mondom jól szórakoztam, ugyanis rengetegszer szinte már röhögnöm kellett.
    Ehhez képest a Colombiana egy mestermű volt, az a film legalább egyszer megnézhető volt, és nem rombolta le egy egykor nagy nevű film hírnevét…

    SPOILER
    Autós üldözés, amikor jogsija sincs meg, és közbe nyomja a Ken Block manővereket ? Ostoba albánok sorra? Műbalhék a pasival, aki tök fölösleges szereplő? Rendőrt ölünk, és mégis nyugodtan járunk a városban. Istambul-on belül bárhol gránát robban, meghalljuk ? Asszony haldoklik, aztán mégsincs semmi baja?

    Igen, talán a térképes részben volt némi fantázia, meg a számolgatásában, a maradék szánalom.

    Az első rész izgalmas volt, új volt, az ellenfelek nem ostobák, Liam pedig zseniális, és hihető karaktert alakított.

    Ha ez a film Liam és az előd neve nélkül jön ki, még DVD-s Tesco kiadványként is elvérzik…

    Max 3 pontot adnék rá, és ebből egy a néhol szép képekért, egy az elődre való tekintettel…

  19. Filmbe nem mennék bele, olyan amilyen, az viszont brutális, hogy már 219 milliónál jár a bevétele (ebből amerikán kívül 130 millió, és a költségvetés 45 körül volt)

    Csak fanboyok dobhatták össze (mert azért nagy volt a várakozás), vagy néhány netes subközösségen és a kritikusokon kívül pozitív WOM-ja van? (mondjuk amcsiban esett több,mint 50%-ot, de akkor is)

  20. SPOILER

    Az csak nekem tünt fel hogy mikor a kiscsaj menekül a hotelből mezìtláb bikiniben és lop magának egy kabatott, a következő jelenetben már nadràg és cipő is van rajta.

    Ez a film nem méltó folytatása a korábbi Taken-ek, aki teheti kerülje el.

  21. a legbosszantobb, hogy a hulyek hagyjak felhivni a lanyat, amikor az asszonyt mar elkapta az egyik, a masik harom csak azutan tamadt ra, miutan mondta a csajnak, lepjen le :D

  22. Én már az első részen is 90%-ban fogtam a fejem annyira ultra gyenge volt – ez van – úgyhogy szerintem ez kiváló folytatása lett. ;P

  23. M76: Tök mindegy, a koppintás a lényeg. Nekem se tetszett a Drive, mégis nagyon felhúztam magam a lopáson.

  24. Már vártam a cikket, sajnos hamarabb néztem meg moziban :)
    Fogtam a fejemet amikor kijöttem a moziból, ennyi iq nuku baromságot összehordani egy filmbe már rég sikerült.
    Komolyan mondom a szerencsétlen főgonoszt sajnáltam, jön egy ilyen barom és kiírtja az egész albán faluját, ráadásul a végén mi volt az a fatalyti?? Jedi trükk vagy mi?

  25. Szerintem nem volt vészes, egyszer mindenképp nézhető. Az első rész sokkal igényesebb volt ez tény. A rendezőtől pl a Colombiana nagyon tetszett. A Transporter 3 tényleg ratyi lett.

    Az autós üldöznésnél engem az baszott fel nagyon ahogy a lánya rinyált folyamatosan amikor Neeson mondogatta neki hogy gyorsabban Kim, erre a csaj “nem tudok nem tudok” és ezt 6szor elismételték…na akkor felment a pumpa, igen idióta volt a csaj…:D

    Filmünnep alatt néztük meg, 690 Ft-ot megért…többet nem.

  26. Neeson már a star warsnál megmondta (valamelyik promóban), hogy azt a szerepet azért vállalta el, mert tudta hogy anyagi szempontból még egy ilyen nem lesz neki. (És ezt a hivatalos promófilmben! Szakadtam le a székröl).

    Úgyhogy nem kérdés, Titánok harca vagy bármi gagyi, lóvéért csinálja (és meg is mondja — szerintem nagy király). Viszont kurva jó szinész.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.