Kire bíznátok az új Star Wars filmet?

Mint tudjuk, a Disney 4 milliárdért megvette a Lucastfilmet, rögtön be is jelentették, hogy 2015-ben ők már egy Episode VII. mozibaküldését tervezik. Ez valószínűleg nem eddigi képregényeken vagy könyveken fog alapulni.

A kérdés viszont adott: ki rendezze, ki győzne meg arról, hogy jó kezekben van a dolog? Egy feltörekvő, de erőteljes fiatal, vagy valami profi iparos? Őszintén szólva akármennyi hibája is van a John Carternek, én az azokból esetleg tanuló Andrew Stantonra bíznám a feladatot, vagy a másik Pixarosra, Brad Birdre. Esetleg egy brutális húzással Steven Spielberg lenne még jó választás. A kőkemény realizmusnak itt nincs helye. Mármint moziban. Azt a tévésorozatban kéne kiélniük, egy másfajta Star Wars világot bemutatva.

Mivel a történetről semmi nincs, csak hogy valami eredetit szeretnének, így szereplőket felesleges lenne találgatni.

human
írta
2012. 11. 01. 06:22
megjelenés
98
hozzászolás


98 hozzászólás a “Kire bíznátok az új Star Wars filmet?” bejegyzéshez

  1. Hát szerintem egy realistább ábrázolásmód pedig pont jobb lenne. Úgy értem egy olyan, amiben nem misztifikálják túl az erőt, hanem inkább a Jedi személyére koncentrálnak. Inkább a lézerpuskáké legyen a főszerep, persze ettől még fénykardozhat a főhős. Szerintem a Klónok Támadása félé 1000 Jedi kardozik az arénában dolog nem különösebben nyerte el az emberek tetszését, szemben például Han Soloval és Chubbyval.
    Ezért én mondjuk megnéznék egy Nolan-es SW-t.
    (Illetve visszahozhatnák azt is, amit azt hiszem a podcastban is beszéltetek, hogy ismét legyen “használt” a Galaxis. Ne legyen minden modern és új, legyen rozsdás az űrhajó :))

  2. Az a gond, és itt hatványozottan, hogy lehet valaki über rendező, ha a történet egy 10 éves szintjére van kalibrálva. Először is azt kellene belőni, hogy ugyan kiknek készül? A régi rajongóknak és oldschool lesz, vagy a mai I-nemzedéknek és könnyen fogyasztható limonádét készítenek.

    Azt amúgy kizártnak tartanám, hogy nem az eddig ismert expanded universe-ből építkeznének, új szereplőket behozni – ahogy az új trilógia is mutatta – nem mindig pozitív. Még egy Jar Jar és tényleg kitör a lázadás :D

    De ha már nagyon rendezőt kellene keresni, akkor talán Joe Johnston lehetne szerintem az egyik jó befutó, talán hozna egy kis klasszikus trükkmunkát is magával…(A Rocketeer pedig az egyik legalulértékeltebb film, legalábbis Cap America bizony ebből is táplálkozik – már csak a rendező miatt is :D)

    Vagy akár – és talán jobb is lenne, mint az előbb említett – Ron Howard. Ha már Disney-t kell csinálni, akkor neki van rálátása arra, hogy több generációt érintő, de mégsem lebutított legyen a film. Neki elég széles tapasztalata van a feszültségkeltésben és ezzel párhuzamosan a romantikus vígjátékban is, nem beszélve a sci-fi-ről, szóval ő talán jó választás lenne – szerintem. (mondjuk itt továbbra is a forgatókönyv lesz a ludas, tehát akár rendezhetné akárki, ha az gagyi)

  3. Kár hogy nem a Thrawn trilógiát és utána a Kevin J Andersen féle Jedi Academy trilógiát filmesitik meg, de amúgy JJ Abramsot el tudnám képzelni csak úgy mint Darren Aronofsky-t vagy akár Joss Whedont, szerintem egy Firefly és egy serenity után pik pak összepattintana valami jó kis Star Wars filmet az új generációnak :)

  4. nem tudom, nolan vállalná-e. lehet nem akar beleesni a skatulyába, volt már neki egy batman, talán elég popkulturális utazás volt neki. persze ő tudja. :)
    én régi arcot is szívesen látnék, verhoeven, zemeckis, ilyesmi…zemeckis ráadásul a vissza a jövőbe filmekkel nem is esik messze a témától, hisz sci-fi is, vígjáték is, vér se hull, igazi családi film.
    verhoeven meg pont ellenkezőleg, biztos tudna valami komoly élt adni neki, nem eljar-jarosítani az egészet… :P

  5. fogós kérdés, mert tényleg nagyban függ attól, hogy milyen stílust akarnak, bár nagyon remélem, hogy nem teszik tönkre az űrmesét realizmussal (megnéznék egy olyat is csak úgy mellékesen, de ha egy nagy sw filmet várok, akkor nem hiányzik)
    de szvsz maga az sw név eladja a filmet nagy nevek nélkül is akár, szóval ilyen szempontból mindegy :)
    de logikusan olyasvalaki kellene, aki otthon érezné magát egy sw-s világban, mint whedon a hős(nő)kében vagy jackson középföldén, őket épp emiatt nem is állítanám rá egy sw-re, mások
    szívesen megnéznék egy zemeckises sw-t, bár arra nem tudom, mennyi az esély
    a másik jelöltem nekem is ron howard lenne, legalábbis ő bevallottan szereti a filmet, szóval ismeri a világot, és pl. willow-ból tudjuk, hogy a mesében is van tapasztalata, valószínűleg kellőképpen állna hozzá
    vagy neill blomkamp esetleg? tényleg jó volt a district 9 képvilága, bár az csak a sci-fi része a dolgoknak
    de persze úgyis csak utólag látnánk, kinek sikerül megteremtenie azt a légkört

  6. lol, lassú voltam, úgy látom, mindegyik jelöltemmel csak előző kommenteket erősítettem :)

  7. Már vártam mikor kerül elő Whedon és Nolan és a komolyság… Hát ők lennének az utolsók akiknek a kezükbe adnám. Whedon akkorát bukott a Firefly-al, hogy na, Nolan meg egy túlértékelt valaki, aki abszolut nem vág a Disney profiljába. szerintem.

  8. kameraman: a fireflyt nem nevezném bukásnak, mint ahogy egy kultfilmet/sorozatot sem neveznék annak, hiába nem teljesítették a megfelelő bevételt/nézettséget, igen kemény mag alkotja ettől még a rajongótáborát, és az én szememben ez az, amit egy filmnek el kellene érnie… de ettől függetlenül egyetértek abban, hogy whedon ne rendezze, ő nagyon más stílust képvisel

  9. örülök, hogy nem ette meg mindenki a Nolan maszlagot, ez remek. hagyjuk is.

    az újak közül, hát, a fene tudja. Whedon szerintem nem rontaná el, de nem is biztos, hogy hozzátenne valamit, Neill Blomkamp izgalmas lenne, de neki meg túl mesés ez a világ. J.J. “lensflare” Abrams mekkorát akasztana, egyszerre rendezné a Star Treket meg az új SW-t, huhuu, azt megnézném, már csak a poén meg a zavarodott fanok kedvéért is. :D

    én szerintem egy öregnek adnám mind a hármat, ha lesz három. Zemeckis mindenképp, nekem a titkos favoritom Guillermo del Toro, hú Spielberg nagyon érdekelne és hirtelen más nem is jut eszembe.

  10. lawrence kasdan is megerdemelne egy rendezest, mondjuk irhatna o a forgatokonyvet, mondjuk en kevin reynoldsnak is adnek egyet a harombol.

  11. Joss Whedon, Peter Jackson. Így hirtelen ők jutottak az eszembe, akik valami jót is ki tudnának hozni a dologból.

    Akiket a rendezői szék közelébe se engednék: Uwe Boll, Tim Burton, Michael Bay.

  12. Nem vagyok Michael Bay fan, mert a Transformers filmeket eléggé meggyalázta, de kérdem én, miben különbözik a transformers trilógia az új SW trilógiáktól (talán a 3. részt kivéve, mert az darkos volt)? Semmi. Ugyanúgy nagyrészt agyatlan látványorgia mindkettő, csak az egyiknek van egy kult a háta mögött.

  13. Szerintem James Cameron szivesen megrendezte volna de mivel az Avatar 2 is akkor jön, így el lesz vele foglalva, meg nem hiszem hogy feladná az Avatart emiatt. Kíváncsi leszek ha valóban egy azon évben jönnek, melyiket tologatják arrébb hamarabb, félve a másiktól, vagy vállalják hogy megmérettetik a két filmet. Azért megnéztem volna a reakcióját, mikor megtudta a hírt hogy pont akkor jön az SW 7 is. :D

  14. egy biztos lucas belefog szolni. igazabol szoljon,meg az is mindig jobb,mintha tenyleg pl michael bay szabad kezet kap vagy mondjuk andrew stanton. jaj ne– mars hercegnoje gyerekkori kedvenc regenyem.bocsi de igy gyelszurni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jo eg alig vartam hogy vege leggyen.mondjuk lynn collins nem lett volna rossz,csak pl ja egy verhoeven na az megoldotta volna-15 éve,..

  15. Ha olyat keresünk, aki szereti a világot és otthon van benne, akkor Kevin Smith.
    Egyébként én szívesen voksolnék Spielbergre, de Howard és Zemekis is rendben volna.

  16. A a nagy öregek közül szerintem Zemeckis oldaná meg jól az újak közül meg Zack Snyder

  17. Steven Spielberg… nagy mesélő, bár az utóbbi időben, mintha kicsit belefáradt volna.

    Peter Jackson… nála szerintem bizos kezekben lenne a film.

    +1. Matthew Vaughn :)

  18. mégiscsak stallonera biznám.sőt eltudnam képzelni jedi lovagként,csak ő valszeg a azexpendables gárdát hozná át.zeneszerző prince,pluszbetétdal kadlott karcsi,tanácsadó majka,befektető csányi sanyi,mesélő kulka janos,second unit gangsta zoleeeee

  19. Én Matthew Vaughn mellé tenném a voksomat, de Andrew Stanton is jó ötlet volt! De az tetszik, hogy van az a 3 sztárrendező, akire minden filmet rábíznátok :) Nolanhez szerintem nem illik, JJA Trekkezik, Whedon meg…fene tudja. De most így hirtelen eszembe jut Robert Zemeckis is! Ezen is érdemes elgondolkodni…

  20. Jon Favreau nálam tuti jelölt, a másik meg Guillermo del Toro. bár tény, hogy sok múlik majd az alapanyagon, vagyis a forgatókönyvön.

  21. Brad Birdre semmiképp, mert szerintem teljesen más az, ha valaki profi az animációs filmekben, mintha nagy tapasztalata lenne élőszereplős nagyjátékfilmekben (és engem a ghost protocol nem győzött meg)

  22. kombinalnam a thrawn tr. elemeit fordek cameoját beleértve igenis nolan rendezésével. nem okozna kudarcot,kivéve a 4 éveseket…

  23. az mekkora lenne tarr béla.ja
    esetleg lehetne egy remake,uj remenyt pl hortobagyon,birodalmat kékesen télen forgatni. a jedi helyszinenek sztem tokeletes az ázsia center mögötti erdő,kis tulszaporodott kinaigyerekek lennének az ewokok

  24. Sok jó ötlet leírásra került itt már.
    Mondjuk a hardcore SW fanok szerintem zúgolódnának ha J.J. Abrams kezébe adnák, tekintve, hogy ő most az Űrszekereket tolja.

  25. Rendezői székbe el tudnám képzelni Peter Jackson-t, vagy Spielberget is. Synder-nél megvárná mit hoz ki a Man of steel-ből és majd csak utána alkotok véleményt. Nolan-t viszont elképzelni sem tudom, és ezt úgy mondom hogy imádom a csávót…

    DE aki nélkül nem lehet Star Wars-t készíteni az John “The God” Williams (aki nem ismeri szégyelje el magát..). Ha nem ő csinálja a zenét nálam kapásból bukott a film legalább 1 pontot.

  26. Mindenképp olyanra aki imádja a régi SW-t, Nolan, Howard, Johnston
    Nem értek egyet a Nolant kritizálokkal és ezt úgy mondom, hogy betmen 2.3. rossz filmnek tartom. Kb. simán hozna egy Empire hangulatú filmet azért ami csak csak a best Sw film sztem a “darkoságával” és Nolan már bizonyított, hogy megy neki a dark pg13 :-)

    De bestbestjelöltem Kevin Smith!!!

    Antijelöltem akinek a stílusa sztem abszolut nem illene az SW-hez, Snyder, Bay és Abrams is (habár nagy fan ide nem illene a kamerarángatás), tehát mindenképp egy old school rendezőt.

  27. + kicsit off, de az eladás annyiból is jó, hogy utat nyított sztem a spin-offnak is, pl: az rég említett J. Johnstonos Boba fett sztori jöhetne!

  28. Én személy szerint megnézném,hoy Uwe Boll hogy vinné szint alá az új trilógiát! :D Egyből felértékelődne az 1-2-3. Na jó csak vicc volt. :)
    Nekem csak egy voksom van: Robert Zemeckis.
    Bár ahogy sokan írták itt tényleg a forgatókönyvön áll a dolog. A képi világhoz meg annyit,hogy kevesebb cgi, több ósdi trükk és az ég szerelmére nem akarunk még egy steril világot, ahol akár a coruscanti szeméttelep padlójárol is nyugodtan ehetne az ember….

  29. Horváth Ádám

    Így a film végén minden szereplőnek lenne egy frappáns félmondata a történet tanulságáról.

  30. vacsad: végre vki felhozta Danny Boyle-t! Sunshine után simán el tudnám képzelni nála. vagy nálam is Neill Blomkamp lenne a befutó!

  31. Muss sein annyit hozzászólnom, hogy a Firefly az egyik legeredetibb, legjobb stílusú sorozat volt. Ettől még nem feltétlenül Whedont, mert nekem az Avengers nem tetszett. Zemeckis, ha még nem túl kiöregedett a dologhoz.
    Írni írhatná Steven Moffat az összeset, akkor talán nem egy logikátlan, hajhászós cgi-trutymó lenne, mint az 1.2.3. SW részek voltak.

  32. huhh, Hamill nyilatkozta, hogy őt és Fishert meghívta augustusban Lucas ebédre és ott beszélt nekik az új trilógiáról. Áhh bizsergető érzés, hogy láthatom Luke/Hamillt öreg jedi mesterként. Csak maradjon a régi cast és tőlem azt vesznek fiatalokat akit akarnak melléjük.

  33. sandor: egyáltalán nem azért hívta őket h szerepeljenek, csak hogy ők tudjnak róla először, aztán titokba kellett tartaniuk, Hamill persze szeretné :)

  34. human tudom, hogy csak közölte velük, de sztem/remélem, hogy azért mert visszatérnek. Azért is írtam a mondandóm végére, hogy “…Csak maradjon a régi cast..”

  35. Nolan a kedvenc rendezőm, de biztos nem ültetném a Csillagok háborúja rendezői székébe. Snydert személy szerint ki nem állhatom, és egy Star Wars filmnek nem állna jól a gagyi cgi-s, minden mozdulatot belassítós, időhúzós látvány. És úgy a rendezők nagy része, akiket mondtatok, nem adná vissza a Star Wars hangulatot (konkrétan a Birodalom visszavágra gondolok).
    Az én jelöltem David Fincher lenne. Szerintem ő tető alá tudna hozni egy okos, akciódús, és az elődökhöz hű trilógiát. Az ő filmjein érződik valami nagyság, ami nagyon jól állna a Csillagok háborújának, és kellően sötét filmeket tud csinálni. Nekem ebben a pillanatban csak ő jut az eszembe, de ő tuti jó lenne.

  36. David Fincher-t mondta már valaki. Kurva jó lenne, bár a stúdió és a producerek nehezen bírnának vele.

  37. Koltai Róbert rendezze a producer legyen P. Koltai Gábor és Andy Vajna.

    Vagy rendezze Ridley Scott és akkor a Szárnyas fejvadászt az Alient és a Star Wars-t összeköthetné. A sötét oldal támadna a SithAlienekkel :D

    Szerintem a Disney nem kockáztat Spielbergnek adják majd. A lényeg a forgatókönyv, amit ne egy félkegyelmű írjon.

  38. Mondjuk legyen Matthew Vaughn, bár nálam Zack Snyder az abszolút favorit, de ő nem hiszem, hogy megkapja. A folytatást pedig már egy Peter Jackson- Josh Whedon féle látványmozi-mesterre bíznám.

  39. Edgar Wright neve is eszembe jutott. Elég nagy geek ő is. Bár ha sötétebb tónusú filmet akarnak, nem ő lesz az első számú jelölt…

  40. Imádom Mark Hamillt, ő mostanában az egyik abszolút favoritom, hihetetlen pali, de én nem tenném bele az új swbe már pedig azért, mert végig a joker hangját keresném benne:D

  41. Én Rian Johnsonra vagy Brad Birdre szavazok.

    Akárhogy is, Lucast ne engedjék a forgatókönyv és rendezői szék közelébe.

  42. Ha egy látványos fantasy kalandfilm kell sci-fi elemekkel, akkor én Spielbergnek szólnék. Csak megkérném, hogy ne csinálja sírósra a végét. :)

  43. Zack Synder
    Paul Greengrass
    Ridley Scott
    Jon Favreau
    Peter Jackson

    poénként:
    Tarantino
    Paul W.S. Anderson
    McG
    Micheal Bay (még hogy a Halálcsillag robbanás volt nagy)

  44. kár hogy Irvin Kershner már nem él.
    Andrew Stantont nem tartom rossz felvetésnek a john carter buktája nem rajta múlt. a régiek közül talán Ron Howard vagy Spielberg neve csengene jól nálam a főcímben. vagy ha már páran itt magyar nevekkel poénkodtak, bevetném Csupó Gábort és csak félig viccként!:)
    egyet értek humannal, a darkosságnak realizmusnak nincs helye a mozifilmben, arra jó lenne a sorozat.

  45. Ha egy embert kéne mondani én cameronnak adnám, de jobban örülnék ha egy ismeretlenebb tehetség kapná meg úgy hogy lucas és spielberg a háttérből felügyeli.

  46. szerintem Tarr Bélának kéne rendeznie, a forgatókönyvet meg oda kéne adni Coelhonak. na az milyen csodálatos lenne!

  47. Hát Stallone tényleg remek ötlet lenne. XD The Expendables Strike Back :D

    Kiíváncsi lennék Ridley Scott mit tudna kihozni belőle, és akármilyen gáz, Christopher Nolan-nek is oda merném adni. :P

    De az lenne a legdurvább, ha nem amerikai rendezné, és ráadásul nő lenne. :D

  48. Semmi esetre sem adnám Nolannak. Nem szeretném, hogy a lézespisztolyt és fénykardot lecserélnék golyós pisztolyra, meg fém kardra, mert úgy “realistább”. És azt szem szeretném, hogy az erőt birtokló Jedik helyett betépett szerzeteseket raknának bele, mert úgy “realistább”. Köszönöm, nem kérek belőle.

  49. NBZ85: Ez egész jó ötlet. Ben Affleck megmutatta a rendezéseivel, hogy nem szarral gurigázik.

  50. Megnéznék egy Kevin Smith – Steven Spielberg összefogást. Beard power! XD Félretéve a viccet… Smith, Spielberg, Ridley Scott, J. J. Abrams. Én rájuk szavaznék.

    Twix: Most ezen fogok röhögni fél órán át… XD Star Wars: The Stormtrooper! An ordinary day of a security guard in the belly of the Deathstar! A twenty-four hour long movie!

  51. Del toro valóban èrdekes lenne, bár messze nem az ő műfaja.
    Neil Blomkamp tènyleg jó lenne.
    Kakukktojáskènt megemlítenèm mèg Roger Corman-t.

  52. Kevin Smith-nek én is örülnék, hatalmas arc, és a kreativitásával sincs gond. Vagy akár Nolan is jó lenne, ha hozná az Inception szintjét.

  53. Szerintem aki megőrizné a legszebb SW hagyományokat, és kiemelkedő filmes is, az Peter Jackson, talán rá is érne.

  54. Ha véletlenül tényleg realista irányt vetne az ügy, akkor Rian Johnson. Oké, hogy ezeket az irtójó filmeket nagyjából magától hozza össze őket, de ezt hosszú távon úgyse lehet bírni.

    De mivel Disney és Star Wars, valamint Whedon bőven el lesz foglalva 2015-ben az Avengers 2-vel, ezért én azt mondom, hogy Gore Verbinski. Feltéve, hogy nem hozza magával a szinte kötelező Johnny Deppet. :D

  55. Elnézést kérek az OFF-ért, de miből gondoljátok,hogy nem Thrawn lesz?? Én is sokat gondolkoztam,honnan mehetne tovább a story. Ha jól emlékszem Thrawn után jön kyle katarn?? És ha ezeket kihagyjuk van olyan könyv ami Kyle Katarn után játszódik?? (Szívem szerint a Darth Bane trilogiának örülnék, a könyveket csak ajánlani tudom)

  56. Én személy szerint nem szeretnék Spielberg-es SW-t. Snyder-t, meg Zemeckis-t még el tudnám képzelni. Én hiszek abban, hogy Nolan megoldaná, de hozzá meg nem illik annyira. Az én választásom (és fura, hogy még senki nem hozta fel): Duncan Jones. Tapasztalatlan még, de kettő igen jó sci-fi van mögötte.

  57. Spielberg lenne a legjobb választás, de zemeckis se lenne rossz.Vagy
    James Cameron-tól is megnézném ,az biztos epic lenne

  58. Minek ezen agyalni, hogy ki lesz a rendező? Szerintem teljesen felesleges, mert
    a sztorin fog múlni a dolog, ez egyértelmű. Ha jól emlékszem Irvin Kershner, vagy Richard Marquand sem voltak nagy nevek, mégis generációk nőttek fel azon a két filmen, amiket ők rendeztek. Na jó, Kershner rendezett még egy nem hivatalos Bond-filmet és a Robotzsaru 2-t, de egyik sem mondható, még a legnagyobb jóindulattal sem, zseniális munkának.

  59. Ki az aki képes lenne szórakoztató karaktereket és melléjük jó párbeszédeket írni, úgy, hogy a komolyságról se feledkezen el? Meg persze igazi geek, tisztelei és szereti az original trilogiát, ja és nagyon jó rendező is. A válasz egyértelmű Joss “Firefly” Whedon!!!

  60. Aki mèg eszembe jutott az esetleg David Twohy.
    Azèrt a Pitch Black meg a Riddick nagyon jò sci-fi filmek.

  61. amikor meghallottam a hírt, hogy dizni és 2015-ben új SW, akkor egyből Whedon ugrott be, de nem ki lehet zárni, hogy az avangers 2 és s.h.i.e.l.d. sorozat beférne neki, és igazából az aveners után nem is bánom annyira ha nem ő csinálja, akármennyire is imádom a firefly-t.
    Legjobb Duncan Jones lenne, esetleg Fincher, vagy Del toro-ra szintn kíváncsi lennék, bár Lucas azt nyilatkozta, hogy a filmesek új generációjára akarja hagyni a világát, és Spielberg nem éppen fiatal.
    Nolan-t a közelbe se engedjék mert akármilyen jó is, megölné a mesét.

  62. Tényleg, Gore Verbinski! Hihetetlen kreatív rendező, kifogástalan látványa lenne a filmnek, és vagányak lennének a karakterek. Oké, az új favorit: Gore Verbinski.

  63. Alfonso Cuarón, Edgar Wright, Matthew Vaughn, Brad Bird, David Koepp…
    persze sok múlik a forgatókönyvön

    Nolan és Snyder jóval gyengébb rendezők mint Kershner, pedig még ő sem Hitchcock-szint

    persze akármi is lesz, a prequel trilógiát alulmúlni elég nehéz :)

  64. Gore Verbinski, Joss Whedon, JJ Abrams, Matthew Vaughn, Rian Johnson jöhet.

    persze álom, de Guy Ritchie, Tarantino és Rodriguez trilógiáját megnézném!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.