Akkor nem kell fennmaradni az Oscarra, kiderült mit művelnek idén

Tudom, te, pont te eddig sem tetted. Most viszont azokat is filmrajongókat is szembeköpték, akik eddig kitartottak: kiderült melyik kategóriákat adják át a reklám alatt.

Kapaszkodtok?

Fényképezés, vágás, élőszereplős kisfilm, makeup és frizura.

Az első kettő szíven vágott. Mindeközben ugye az összes betétdalt előadják majd a show közben. Azt hiszem hosszú idő után most először nem lesz liveblog, mert ha ők ennyire szarnak a filmekre, akkor nekünk is ezt kell tenni a showjukkal. Bár a díjak értelmén sokszor vitatkozunk, szerintem szükség van az Oscarra, de amit a díjátadót levezénylők művelnek, az nevetséges.

The executive committees from six of the Academy’s 17 branches agreed to have their categories affected, with four of the six chosen for the this year’s Oscars

Ez lenne a háttér, avagy 17-ből 6 egyesület ment bele abba, hogy a reklám alatt adják át némelyik díját, idén ez 4 kategóriát érint, jövőre 4 másikat fog. Már ha nem lesz következménye az idei baromkodásuknak, és felejtik el ezt a dolgot…

human
írta
2019. 02. 12. 04:27
megjelenés
41
hozzászolás


41 hozzászólás a “Akkor nem kell fennmaradni az Oscarra, kiderült mit művelnek idén” bejegyzéshez

  1. Hát ez így korán reggel felbaszott. Remélem a BP lesz a legjobb film és az egész rohadt akadémiát elsöpri a rajongók haragja, mert ezen már csak a tisztítótűz segíthet.

  2. Nem véletlen, ebben a 4 kategóriában nincs Disney/ABC jelölt. Szerintem ez a gála minimum nézettséget fog hozni, legalábbis nagyon remélem.

  3. Részvétem Human.
    A szinvonal eddig is elég alacsony volt, de azért ez már tényleg a legallja.

  4. Jézus.
    Szerintem a fényképezés kb a második legfontosabb díj a rendező után a nem színészi és fődíjat kivéve. Magyarul, a második legfőbb művészeti és technikai díj. A vágás kb a harmadik.

    Az élő szereplős kisfilmben nyertünk két éve a Mindenkivel. Ha ugyanezt akkor csinálják, mit gondolt volna az Oscar.

    A smink kategória pedig látványos és érdekes egy laikus számára is, mint amilyen én vagyok.

    Remélem történelmi mélypont következik és alig fogják nézni ezt a gálát idén. Én biztosan kihagyom.

    Betétdallal nekem nem is lenne gondom, ha jobban oldják meg, pl. videoklipes formában, vagy nem tudom, pl. zanzásítva és nem elő előadás formájában, hanem egy néhány percesre vágott klip formájában lenne az összes jelölt. Ilyen alapon egyébként a színészek is versenghetnének előben, ha már a dalok ezt teszik.

  5. Fényképezés? Agyatlan kretének…

    Jó eséllyel ez lesz minden idők legkevésbé nézett gálája, és meg is fogják érdemelni.

  6. Szerintem úgy korrekt,ha díjakat CSAK a reklámszünetben adnak át. AZ összeset. És a sallang pisiszünet megy élőbe.

  7. És most azzal hogy 4 kategóriát reklámok alatt adnak át mennyi időt nyernek? 15 percet? Egy 4 órás show-n… A dalok meg mennek majd, amik senkit se érdekelnek. Én legalábbis pont leszarom, inkább a díjak átadása érdekelne…

  8. Ezeket kik döntik el? Nem tudom felfogni, hogy filmszerető, filmértő emberek ilyet maguktól kitalálnak.

  9. Csinálhatnák azt, hogy a gálán inkább levetítik a Black Panther-t reklámokkal, a reklámok alatt meg átadnák az összes díjat.

  10. Na ha nem sikerült volna nekik már hetekkel ezelőtt elérni, hogy tutira ne nézzem idén, akkor most aztán bebiztosították volna ezzel. Baromi nagy tiszteletlenség mindegyik díjra nézve, dehogy az operatőr meg a vágó benne van ebben az extra nagy f*szság. És akkor csodálkozzunk, hogy a kaszkadőrök még külön díjat sem kaptak? Pff
    A zenét valóban megoldhatnák egy közös montázsban összemixelve abból meg valami érdekes új hallgató valami is kijöhetne… Simán beáldoznám az élő éneklést azért hogy minden kategória bent maradjon… Még úgy is, hogy idén Gaga énekel, de nem is az I’ll never love again adja elő szóval fuck it…

  11. Szükség lenne az Oscar-ra. Viszont, ami most van azt drasztikusan meg kellene reformálni. Gondolom abban meg az illetékesek nem érdekeltek.

  12. Jézusom…. Most komolyan, ki a francot érdekel az Oscar-közvetítés? Ugyanott vagyok 5 óra 1 perckor, ha elolvasom a győzteseket, mint a néző 5 órakor, csak aludtam plusz három órát. Aki meg kíváncsi, az fél órában megnézi a jobb részeket a show-ból. Vagy 10 percben, plusz pár köszönetmondás.

    NEHOGY MÁR HIRTELEN ELKEZDJÜNK SÍRNI AMIATT, AMIT EDDIG IS KÖPKÖDTÜNK!

    Mármint, mint tévéműsort. Komolyan az okoz bárkinek is álmatlan éjszakákat, hogy egy estélyis eseményen, amin Hollywood ünnepli Hollywoodot, pár nagyon, nagyon, nagyon büszke és boldog ember nem szólalhat meg élőben, és a papírról olvasott szavaikat csak utólag nézheti meg az a pár ember itthon.

    MI A FASZ?

  13. Én már évek óta úgy vagyok az Oscarral, mint a Baftával vagy a Golden Globbal. Azokat sem nézi soha senki. A készitők szempontjából fontosak a dijak, de hogy hogyan adják át, az egyre kevésbé érdekes.

  14. Jó ha 10 évvel ezelőtt követtem utoljára élőben, az én olvasatomban nem igazán most kezdett el csökkenni a színvonal.
    Ezzel a lépéssel leginkább az érintett kategóriák jelöltjeibe és majdani nyerteseibe rúgnak bele, de akinek ez annyira fáj, legközelebb már nem fog részt venni a puccparádén.
    Nem tudom, mi alapján mérlegelnek, vagy melyik lehet az Oscar fejeseinek nagyobb érvágás, az, hogy ha félig üres Dolby-t kéne mutogatni, vagy az, hogy kevesebben nézik, de amilyen ámokfutást rendeznek, szerintem nekik tökmindegy, mi van:D

  15. Én nem nagyon szoktam fennmaradni a showra magára de alapvetően a hülyeségei mellett is bírtam az Oscart (Tomeo díja a Szerelmes Shakespeare meg az Ütközések továbbra is megbocsáthatatlanok) de idén azért rendesen mellényúltak, érdekes lesz látni hogy ebből kijönnek-e a közeljövőben.

  16. nekem kiskorom ota tradiciom hogy vegignezem minden evben eloben.
    iden ez nem less igy.
    nem cask emiatt a faszsag miatt… engem mar az is lehuz hogy nincs host a musor alatt.

    aztan lehet itt nyomni a kamusznobot hogy ki a franc nezi az oscart, de hidd el igenis vagy reteg aki elvezettel ul le evente egyszer hajnali 2kor voros szonyeges bevonulast nezni

    az meg hogy melyik kategoria unalmas es melyik nem, az meg kurvara relative mert telibefosom a dokukat meg az eloszereplos kisfilmeket, de ha azt vagtak volna ki, nem lattuk voln hogy Oscart nyerunk

    mindenkinek mas es mas kategoria a fontos.

    viszont az erv hogy azert adjak at reklamok alatt hogy sporoljanak 5-10 perc menetidot, a legnagyobb kamu ever

  17. Jöhet a shame bell…. Lehet a makeep vagy frizura nem annyira fontos másoknak, de most gndoljatok bele, hogy valakinek az az élete főműve, amikor eléri a szakmája csúcspontját és szeretné a pillanatot megosztani a családjával és a világgal, erre ők reklámot adnak helyette.

    Engem bőven kielégít, ha reggel elolvasom a nyerteseket és utána esetleg megnézem a nekem kedves díjazottakról szóló pár percet a YouTubeon.

  18. Abszolút egyetértek, iszonyatosan szomorú, hogy idáig fajult a nézettségért folytatott szélmalomharcuk.

    Az egész ötlet alapból felháborító, de amikor még azzal is tetézik, hogy ne aggódjon senki mert minden évben más kategóriák lesznek a szönyeg alá söpörve, akkor azért elgondolkodok, hogy mikor nem fogják élöben adni a legjobb film/rendezö/színész díjakat vajon? Na ugye. Szóval akkor hol itt a szolidaritás?

    És ugye azt mindenki érzékeli hogy az opetöri és vágói díj (föleg elöbbi) azért került be az elsö körbe, hogy bizonyíthassa az Akadémia, hogy “nagyobb” díjak is bekerülhetnek a reklámblokk alá, szóval nem néznek le senkit…

    Én az Oscarra mindig egy filmünnepként tekintettem függetlenül attól, hogy mennyire értettem egyet a jelöltekkel. Idén is tartani fogom a tradíciót és nézni fogom, max majd közben puffogok magamban.

    De human, az nem lehet hogy nem lesz live blog. Ez is hozzátartozik az Oscar-nézéshez most már évek óta. Azért ezt még remélem átgondolod…

  19. Nagyon régen néztem utoljára Oscar-t így engem ez nem érint. Annyiban viszont egyetértek, hogy valóban gáz, hogy egyeseket a reklám alatt díjaznak…….. mindenkinek a saját kategóriája a fontos és ahogy mondták is előttem – vagy mindenkinek adják át normálisan vagy senkinek. Vagy csináljanak egy 3 óra 55perces reklám blokkot (ami alatt mindenkinek átadják és az utolsó 5 percben sorolják fel a díjazottakat. :)

  20. A legjobb megoldás egy official stream lenne a neten, körbeszarni reklámokkal az oldalt azt kész, megszakítás nélkül mehetne a show és beférne 3 órába az egész. Ha nem hoz elég nézettséget a tévében, akkor el kéne engedni az ottani közvetítést.

  21. Szerintem legközelebb mehetne csak reklám végig és aztán a műsoridő végén gyorsan kiírnák, hogy ki nyert Oscart.

    Így nem vennék el a drága reklámtól az időt a mindenféle aranyszínű szoborral pózoló idióták.
    Sőt szerintem egyszerűbb lesz, ha csak simán elküldik a nyertesnek postán.

  22. A hírhez hozzátartozik, hogy pont hogy lesz live stream, méghozzá a reklámblokkok alatt, szóval ha minden igaz akkor az oscar hivatalos oldalán plusz facebookon lehet majd élöben nézni a reklám alatt átadott díjakat, de kérdem én, hogy ennek mennyivel van több értelme?

    Ha nem adnának 10 percenként 10 perces reklámblokkot akkor érdekes módon akár 2 óra alatt is lepörgethetnék az egészet… Tudom persze hogy ilyen sose lesz.

  23. “Ha nem hoz elég nézettséget a tévében, akkor el kéne engedni az ottani közvetítést.”

    az abc valami 75 milliót fizetett (bár lehet nem egy évre), lehetetlen, hogy egy weboldalas stream ennyit hozzon.

  24. Human én annyit kérdeznék, hogy a vágók és a fényképezés tudományát művelők mit szólnak ehhez a nyilvános megaláztatáshoz?

    Amúgy hatalmas nagy respect, amiért nem tűrőd ezt az arcpirító tiszteletlenséget!

  25. Azt hiszem a Hugh Jackmanas hostos Oscart néztem utoljára élőben. Az tetszett. Utána meg lesz@rtam mert már nem érdekelt. Ahogy fenntebb is írták ugyanott vagyok reggel 5 6 körül munkába menet mint azok akik fenn maradnak és vérvörös szemekkel nézik. És általában mindig úgy esett az Oscar, hogy pont délelöttös voltam szóval ha AKARTAM volna se tudnám nézni mert 5kor kelek. És szeretek aludni is.

  26. Én már évek óta nem nézem, amióta már nem is titkolják, hogy ócskábbnál ócskább filmeket ajnároznak üzleti és politikai célzattal. Régen legalább próbáltak úgy tenni, mintha nem. De a filmkészítés iránti szeretet mára teljesen eltűnt Oszkár bácsiból, érdektelen öntömjénezés, multi-kulti s#ggnyalás, tartsák meg maguknak! Szerencsére az Oscar-díj számomra már régóta nem minőségi mérce. Illetve de: ha valamit elhalmoznak vele, az általában egy kihagyható altató (valahol az Angol beteg környékén kezdődött, aztán jött a Titanic, a Gettó milliomos, végül a kaput A víz érintése tette be…). Szóval nekem akkor sem hiányozna, ha szépen csendben kilőnék, erre a cirkuszra már nem vagyok vevő. ;)

  27. Már az problémát okoz nekik hogy a jelölteket egyben, szünet nélkül ledarálják. Legyen több a reklámidő! Nevetséges. Továbbra is maradok a bevált reggeli mellett pufogok a nyerteseken felállásnál.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.