Kidumáló: Rambo: Last Blood

Tényleg ez volt az utolsó vér? A héten két nagyobb film jött, és inkább arra mentem, ami jobban mozgatott. Valamiért ez a Rambo nem igazán kapott el.

Nyilván az előzetes hangulatomban az is közrejátszott, hogy valami Escape Plan 2-3 is létezik, ami szerintem nem annyira jó döntés Stallone-től. Érdekes, mert Cage-nél semmit sem jelentenek a szar filmjei, neki valahogy jobban elhiszem a skálát.

Na meg a trailerek sem voltak az igaziak. Tényleg nem a sokak által említett Home Alone miatt, bevallom nem annyira ugrott be róla, bár látom miért mondta több ember is — a lelkesedésem ellen inkább a “kisebb” történet volt. Igen, a Rambo: First Blood sem az a nagy történet, na de komolyabb dolgokról is szól, szóval ezt nem oda mérném, hanem a Rambo IV-hez, a legutóbbi véres kalandhoz. Felnőtt hozzá? Mert az előzetesek nekem nem azt sugallták, hanem sokkal B-sebb hangulatot valahogy. Egy tipikus 5 perces forgatókönyvet és ami szomorúbb, kidolgozást.

Mindezekkel nem leszólom amúgy, és lássuk a kommenteket, csak felvezettem, hogy miért nem erre mentem, és így csúszik szerintem majd itthoni nézésre.

19 hozzászólás a “Kidumáló: Rambo: Last Blood” bejegyzéshez

  1. Sajnos csalódás. Kezdjük azzal, hogy végképp nem Rambo film. 70 perc duma meg lelkizés, aztán meg 15 perc alatt lezavarják az akciót. Ennyi. Meg sem közelíti a Rambo IV-et.

  2. Nekem bejött bár tény hogy lassabb és lelkizősebb és így inkább nyújt ilyen Logan feelinget az egész de ez a lassabb alapozás mind kellett a végére ahol aztán bedurvultak a dolgok. És amikor durvulás volt akkor bizony nem finomkodtak.
    A 4 azért sokkal jobb volt szerintem de itt meg változatosabb voltak a csapdák meg ahogy gyilkolt.
    Nem tudom lesz e még folytatás de akkor azt pár éven belül kéne még összehozni mert hát Sly is már 73 nem lesz fiatalabb.

  3. Sly papa akar egy Rambo előzményfilmet a 17 éves Ramboról aki az iskola sztárja, élsportoló azt behívják a hadsereg és megy Vietnamba és minden megváltozik.
    Szóval nélküle is jöhet Rambo.

  4. Nekem nagyon bejött. Az egész film jól volt felépítve. Lassan csordogált a történet valóban, de kellett ez az alapozás, hogy a vége üssön! Az valami brutális volt.

    SPOILER

    A kartell vezér kivégzése valami iszonyat kemény és durva. Ha valami nem tetszett akkor az, hogy hiányzott a Rambo feeling, lehetett volna akár ez egy sima R akciófilm is, más címmel. Én bátran ajánlom a mozit, támogassuk az öreget. Jaa és ha valaki Sly filmjein nőtt fel, főleg ugye a Rambo-kon, annak sokat dob majd a nosztalgia is az élményhez.

  5. Úgy színvonalbelileg kb a Rambo 2 és 3 szintjén van. Egy egész korrekt film lett. A film 2/3-ban kapunk egy egész okés felvezetést, amire azért szükség van, mert így legalább a film ad okott Rambo-nak egy újabb mészárlásra. Két dologban jobb is volt a 4. résznél az pedig a brutális akciók és a főgonoszok. Nekik sokkal több személyíségük volt, mint annak a napszemüveges ázsiai tábornoknak a John Rambo-ból. Az akció jelenetek is hihetőek és kreatívak voltak. Nem olyasmi volt, mint például amikr Stallone a semi közepén állva egy nagy gépfegyverrel lövi a faarccal a felé rohanó ellenséget, akik nem találják őt el.
    És ebben filmben volt egy olyan rész, amit a korábbi Rambo filmekben sosem léptek meg.

  6. 40 éves vagyok, Rambo-n nőttem fel (többek között), az első örök kedvenc. A John Rambo-t is nagyon szeretem, van eleje, közepe, nagyon jó lezárása, erős, kemény, tempós, rendben van.

    Ez a film korrekt iparosmunka, sajnos semmi több.

    Nincs vele különösebb baj, szórakoztató és jó nézni…viszont felesleges volt megcsinálni.

    A 4 olyan szépen lezárta a sorozatot és keretbe foglalta Rambo karakterét és életét, hogy annál szebb és tisztességesebb lezárást nem lehet csinálni…ahogy arra a csodaszép zenére besétál az úton a birtokra, majdnem ugyanúgy kinézve külsőre, mint ahogy besétált az “életünkbe” a First Blood legelején, csak pár évvel öregebben…ejj…kegyetlen megható képek.

    Na, ez most jól el lett rontva :-/

  7. Na kezdjük azzal a 4. jobb volt!
    De ez is vmi fenomenális volt! Sly még mindig hatalmas!!
    Az akció tényleg relativ kevés volt de az nagyon üt!!
    A történet sztem nem lassú ezt épp így kellett!
    Nagyon rég láttam ilyen jó
    spoiler: bosszúfilmet!!!
    Elszomorító milyen kevesen voltak rajta vasárnap délután!!!

    Nekem mindenképp újranézős lesz moziban!!

  8. Vegyesek az érzéseim a film kapcsán. A negyedik rész mindenképp jobb volt és, ahogy már írták csodás lezárás is, tehát ez picit tényleg felesleges. Néha felcsendült a classic theme song, meg utalgattak az átélt háborúkra de amúgy simán lehetett volna bármi a karakter neve, nekem nem volt annyira Rambos. Na de az action a végén az valami csodás volt! Glorious violence! Jó látni ebben a PG13-PC-CGI-Pussy világban egy ilyen fasza, véres, brutális leszámolást! Ez az ami a megérte kategória felé billentette a mérleg nyelvét. Felőlem jöhet még egy de azt már rendezze Sly papa. Last Blood Part 2?

  9. Direkt megnéztem előtte a Rambo 2-3-at. Akármennyire elavult mindkettő, ezek nagy mesterségbeli tudással összerakott, profi produkciók. Minden elköltött dollárt látni, és tele vannak emlékezetes pillanatokkal. Ez az új rész egy gigantikus nulla minden szempontból. Mintha egy olcsó, olasz Rambo koppintás lenne a 80-as évekből. (Oké, a tinik biztos szeretni fogják a végét.)

  10. Az első fél óra vérbeli Hallmark tévés színvonal mind a színészi játékban, mind a megvalósításban (Sly fejében zengnek korábbi szavai, rémképek villannak be stb.). A mexikói rész elment, az utolsó fél óra meg annyira túltolt erőszak, mint a Volt egyszer egy Hollywood vége. Ez nálam megmentette a filmet, elég volt egy erős 5-öshöz.
    Szerintem a 4-es jól lezárta a sorozatot, és a Creeddel ellentétben ezúttal nem éreztem szükségét a folytatásnak. Egyszer elment, de tök felesleges volt elkészíteni.

  11. Nekem bejött, nem bántam a lassúbb felvezetést sem. Igaz, tényleg nem egy mestermű, de egy szolid 7/10. Ami szerintem sokat dobott volna a minőségen, az egy tehetségesebb rendező, sem is értem honnan szedték ezt a palit.

  12. CAGE?? Lassan a Film+ se veszi meg a filmjeit, ne vicceljünk. Rajta is csak Tarantino segíthet már.

  13. neander teljesen jól megfogalmaztad! Az akciótól eltekintve ez egy nagyon gagyi film. A dialógusok, beállítások az egész kinézete teljesen vasárnapi tv sorozat színvonal. Sajnos. Slynak kellett volna rendeznie az megmentette volna. Azért amikor bekanyarodtak a farmra a terepjárók elmosolyodtam és Riddick szavai jutottak eszembe “Nem tudták kivel szórakoznak”

  14. Nem tudott lebeszélni semmilyen vélemény, és hozzászólás, hogy megnézzem. Nagyon tetszett. Nem vagyok fanatikus, még csak Rambo rajongó sem. De többek között Sly papán nőttem fel, szóval jah. Szerintem méltó befejezés volt. Bár én ezt mondtam a negyedik végére is mikor hazaérkezik a farmra, mert az nagyon szép vége jelenet. De azért remélem, hogy ezúttal tényleg az volt. A Last Blood. :D

    A mostaniról, csak annyit, hogy ennek legalább volt egy elfogadható story-ja. Az előzővel ellentétben, ez legalább nem felejtett el filmnek maradni. A negyedik játékideje szinte csak a kegyetlenkedésről szólt, meg a totál érdektelen jelenetekről. Ebben tetszett a mexikói szál is (Narcos effekt). Hál Isten feliratozva voltak azok a részek, még a szinkronban is.

    Itt volt egy eleje, egy konfliktus, és egy ultra véres Home Alone bosszú a végén. Nem tudom mit vártak az emberek, komolyan.
    Pont annyi volt amennyi kellett. Ha most háromnegyed, de akár fél óráig is csak öldöklés megy, akkor meg az lenne a baj, mert meguntátok volna rövid időn belül. Töményen, de brutál módon megkapták a rossz fiúk. :D

    Az imdb-s értékelés ezúttal elmehet a sunyiba, pedig általában azonos véleményen vagyok, de most túltolva adtam rá egy 10-est!

    Imádtam!

  15. Ez pedig ízig-vérig Rambo-film. Tökéletesen beleillik a sorozatba.
    Ne tegyünk már úgy, mintha erős párbeszédek vagy drámai fordulatok miatt szeretnénk Rambo világát.
    Ő egysíkú ember, az ő világa a háború, egyedül azzal tudja kifejezni magát. Őszinte, nyers, akció-reakció karakter.
    Amit számomra a 4. és a mostani film is tökéletesen bemutat, hogy mekkora dzsuva a világ, és milyen sok tetűt kéne kiirtani. Egyszerűbb lenne egy komplett piros gomb az egészre.

  16. Én nem vagyok akkora Rambo fan, de mindegyiket láttam. Ez is hozta a közepesen langyos átlagot. Amikor kutatásba kezd… na az a 10-15 perc ütött a legjobban. Volt egy két már-már Fűrészbe illő véres jelenet. Otthoni egyszeri megtekintésre megfelel.

  17. Akik a 80-as, 90-es évek akciófilmjein nőttek fel (mint én is), azoknak kötelező film, és valószínüleg tetszeni is fog. Én legalábbis így voltam ezzel a filmmel. Az már más kérdés, hogy napjainkban ez mennyire kelendő?
    Nekem tetszett, és másfél órára megint fiatal voltam, aki annó másolta a videofilmeket… Mint amilyen ez is volt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.