Ha nem lett volna egyértelmű, hogy hol vágtak az 1917-ben

Biztos olyan is van amúgy a filmben, amire nem is gondolnánk. Mint a Birdmanben amikor fut az utcán. Igen, abban is van, pedig eszünkbe sem jutna elsőre. Nekem úgy tűnik, hogy nem csak a “valami átmegy a képernyőn” már rég a határ, hanem “ha gyors kameramozgás van”, akkor ott vághatnak.

Spoileres videó amúgy, csak az 1917-en túllevőknek javasolt.

human
írta
2020. 02. 15. 05:01
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “Ha nem lett volna egyértelmű, hogy hol vágtak az 1917-ben” bejegyzéshez

  1. Azért az ott 0:50 környékén elég komoly. Ki az aki azt megmondta volna többszöri újranézés vagy kikockázás nélkül?

  2. Moziban nézve az olyan jelenetek egyértelműek voltak hogy vágás amikor bemegy egy sötét helyre majd kijön a világosra illetve amikor egy fa vagy ember kúszik be a kamera elé lassan. (Azért a 3 daredevil évad 3 vágatlan jelenete már megedzett).

    Na de a többi? Hát ez lenyűgöző sose hittem volna hogy menet közben meg futásnál is így megtudják vágni.

  3. Nem semmi! Ügyesen összehozták. Hasonló vágásokat követtek el az X-akták Háromszög című epizódjában (6. évad 3. rész), csak akkoriban ez még nem nagyon számított különlegességnek. 4 darab 11 perces snittből állt volna, amit végül nem tudtak megoldani, így végül 3-8 perces snittek lettek, de azokat valami elképesztő módon rakták össze. Ajánlom mindenki figyelmébe. Úgy emlékszem, hogy egy 35 és egy 45 perces változat érhető el magyar szinkronnal. Természetesen a 45 perces a jobb.

  4. Alfred Hitchcocktól A kötél (1948) című filmet ajánlom mindenki figyelmébe. Ez a film is olyan hatást kelt, mintha nem lenne benne vágás, ha jól emlékszek, akkor 10 perces jelentekből rakták össze, szépen megkomponálva a mozgásokat (pl. padlóra firkálva…). Egy lakásban játszódik. Érdemes megnézni.

  5. Én egy olyan filmre emlékszem, hogy Orosz bárka, na az másfél órás egyetlen vágás nélkül.

  6. De hogy ne menjünk messzebb, Tarr Béla Londoni randevú című filmjében is van egy hosszú snitt, emlékszem, nyilatkozta is, hogy féltek, hogy kifogy a tekercs, mert hogy filmre vették. Képzelem mennyit gyakorolhattak elötte a Tilda Swintonnal:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.