Netflix TP: Night Teeth, Hypnotic és The Guilty

Tudom, több kritika kéne, de amikor fáradtan (utóbbi hónapok) nem akarok komoly vagy szomorú filmet nézni, olyankor benyomok egy-egy ilyet, aztán egyszerűen semmi nyomot nem hagynak. Múlt héten láttam őket, de már most is nehéz lesz 2 mondatot írni róluk. Vagyis az egyiket csak félig láttam, de nem azzal kezdem, hanem:

Night Teeth (Az éjszaka fogai)

Egyszerűen nem értem, hogy az ilyen filmeknek mi értelme. Komolyan, kiadnak egy jelenetet belőle, ami egy Sydney Sweeney melleire tett közeli, és azt sugallja, hogy teljesen pulp szórakozás lehet az egész, erre széterőltetik a 12 éves fiú által írt forgatókönyvben a “társadalmi kérdéseket” is. Nem véletlenül idézőjel, mert a felső 1%-ba katapultáló csóró srác érdekes tanulság.

Izé, a film arról szól, hogy a vámpírok egy békeszerződés alapján sok éve nyugiban élnek az emberekkel közösen, és csak Los Angeles egyik nagyon kisebbségi negyede tud róluk mindent. Az egyik éjszaka valamelyik vámpír úgy dönt, hogy akkor ideje a béke felrúgásának, meg a hatalomszerzésnek, és két alattvaló csaját körbeküldi a városban, hogy intézze el a többi öreg vámpírt. A csajokat egy ártatlan srác fuvarozza, aki ráébred, hogy mibe keveredett. Amolyan “valaki látta a Collateralt, és a True Blood sorozatot”, aztán írt valamit, méghozzá olyan álkemény jelenetekkel, hogy a fejemet fogtam. A legviccesebb az volt, amikor az ártatlan srác villant a barátai előtt, mert megcsókolja a menő gazdag csaj. Igen, mondom, 12 évesé a forgatókönyv.

Tényleg nem tudom hova célozták, mert simán lehetett volna jó szórakozás, ha elmerül a képtelen hülyeségekben, de ehelyett… talán túl komolyan vették, még az akciót is, azt hitték valami többet csinálnak, mint ami lett. Inkább nézzétek újra a Blade 1-2-t.

Hypnotic (Hipnózisban)

Akármit hazudik a Netflix és az IMDB, nem fogom elhinni, hogy ezt a filmet nem egy mesterséges intelligencia írta. De tényleg, Richard D’Ovidio karrierjében van egy 12 éves lyuk, akkor bezárták valahova, és onnantól kezdve a nevét használják az MI által írt forgatókönyvek fedőjeként. Lehet ez nem erős poén, de a leírása jobban szórakoztatott, mint ez a fél film… Igen, ritkán hagyok abba művet a felénél, de nincs az az isten, hogy még 45 percet adok ennek az életemből. Inkább nézem a smogot Budapest felett, mert egyszerűen az is izgalmasabb. Nem az a probléma, hogy kliséket használ a Hipnózisban, nyilván újat nehéz kitalálni, de annyira tipikusan és unalmasan teszi, hogy katasztrófa.

Egy nőről szól, akinek ajánlanak egy terapeutát, de mi tudjuk, hogy nem simák a férfi szándékai, mivel horrorfilmet indítottunk. Vagyis thrillert inkább? A lényeg, hogy hipnotizálással gyógyít, már olyanokat akik fogékonyak rá, de hát egyértelműen nem a segítés a célja, hanem eléggé durva dolgokat programoz be. ÚÚú. A főszereplő amúgy Kate Siegel, akit a Midnight Massban bírtam legutóbb, de hát semmit nem kap a kezébe. Ez egy sorozatrésznyi ötlet kibontva másfél órában, amihez nincs benne elég puskapor természetesen. Ez nem kihagyott ziccer, hanem még a pályát sem találta meg.

The Guilty (A bűnös)

Tudjátok mit, ezt is idecsapom, nem hiszem, hogy valaha eljutna saját posztig, lévén már halogatom egy ideje a megírást (abelh jelentkezett anno, de aztán őt is elhavazták). Mivel a mostani hármasból magasan ez tetszett a legjobban, így legalább nem csak a negativitás lesz a posztban.

Azt mondjuk egyre kevésbé értem, hogy Antoine Fuqua miképp tudta összehozni a Training Day – Brooklyn’s Finest duóját, amik magasan a legjobb filmjei, mert semmi igazi egyénisége nincs a rendezésének. Tavaly például az Infinite jött tőle. Itt talán a True Detective írója segített neki igazán, meg az, hogy remakeről van szó, avagy már működő koncepcióval ült a filmhez. Na és Jake “valamiért ráfeküdtem a kommerz filmekre most” Gyllenhaal mint főszereplő nyilván jó választás, hiszen minden rajta múlik itt a szinte kamaradrámában, és simán hozza a skálát, ami mindenképp kellett ebbe a filmbe.

A bűnös sem lesz klasszikus, de hiába épül telefonhívásokra és kemény képernyő nézésre, a kibontakozó történetben vannak csavarok és valahogy szórakoztató a maga 90 perces játékidejében. Mondom, nem húznám fel a thrillerek zsánerén belül sem, de egy unalmas szombaton simán leköti az embert.

10 hozzászólás a “Netflix TP: Night Teeth, Hypnotic és The Guilty” bejegyzéshez

  1. Guilty:

    igyekszem függetlenedni az eredeti(k)től, de így is rossz. egyszerűen hiányzik ugyanaz a ritmus, Jake meg talán az elmúlt évek legirritálóbb karakterét hozza. attól, hogy valaki “suttyóparaszt” még nem lesz árnyalt figura, vagy antihős, egyszerűen csak rossz miatta nézni az egész filmet.

    poénkodtam még az előzetesnél, hogy a Netflix azt mondta egy elronthatatlan filmre, hogy fogd meg a söröm, azért dolgozták ezt fel..mert kamaradráma + Jake, ez nem lehet rossz. és de. Jake szerintem élete legrosszabb alakítását nyújtja, a sírós jelenetei egyenesen kellemetlenek és valószínűleg ha tehetné, ki is vágná az önéletrajzából az egészet. rossz, rossz, rossz. nem feszes, hiányzik az eredeti feszültsége, nem érdekes, pocsék alakítással. nekem döbbenetes volt ezt végignézni.

  2. A Night teeth Lucy Fry miatt érdekelt,de nagyon hamar rájöttem,hogy egy újabb borzasztó Netflix filmet ő sem fog elvinni a hátán.Hasonlóan éreztem én is,mint Te,de nekem az Underworld ugrott be,hogy azt kéne újrázni inkább.
    A másik kettőt nem láttam,a Gulity-nek csak az eredetijét.
    Már előre félek a holnapi Red Notice-tól is,mert a főszereplők miatt érdekel de a rendezője nagyon felejthető filmeket készített eddig.A tipikus Netflixes átlagminőséget szórta a nagyvásznakra.

  3. Csak a vámpíros filmet láttam, ultra gagyi, senkinek sem ajánlom, még a szokásos NF színvonalat sem üti meg.
    A Guilty-t nem fogom megnézni, mivel minden valamirevaló fórum és site lehúzta, az eredetit meg amúgy is láttam.
    Harmadik meg nem is érdekel.

  4. Én már az eredetitől se dobtam hátast, ezért pont a főszereplő-rendező páros miatt néztem meg a Guilty-t… bizony nem kellett volna. Pedig olyan telefonhangokkal is lehet találkozni mint Hawke, Sarsgaard vagy Dano. Szóval minden adott volt egy jó remakehez. Én elég sok Fuqua rendezést szeretek, de ezután gyorsan le kellett csúsznia újra a Southpaw-nak.

  5. Mondjátok hogy ne általánosítsak, de a Netflix filmek katasztrofálisak. Oké, van pár nagyobb hit ami lehet hogy megüti az átlagot, de amikor este keresünk valamit a barátnőmmel, egyszerűen zsééé filmeket találunk.

    Nem beszélve az algoritmusról, az az érzésem, hogy be vagyok zárva egy loopba, és bármit csinálok a Netflix ugyanazokat a filmeket ajánlja nekem, tök mindegy milyen kategóriában keresek.

    Óóó, és azt majd megírom részletesebben, de láttunk egy 1989-es francia filmet, ahol a fehér yoghurtgyár tulaja otthagyja a feleségét, és összeházasodik a szekrény méretű fekete takarítőnővel, akinek van 5 gyereke. Olyan szürreális volt, hogy nem is tudom elmondani, kétlem hogy létezik ez az alkotás, és csak álmodtam! De a mai vilában szerintem Oscar díjas lenne.

  6. Anthonz: Ez a loop érzés nálam is megvan és nagyon idegesítő. Ugyanazokat ajánlgatja a Netflix, amik ráadásul nem is érdekelnek. Múltkor testvérem fiókját néztük, ott meg igazi gyöngyszemeket dobált fel, és csodálkoztam, hogy fent vannak, azon meg még jobban, hogy azokat nekem miért nem adja be, csak akkor ha konkrétan rákeresek a címére.

  7. A vámpíros filmet láttam, meg a Guilty-t is. A vámpíros kis gagyi tinédzsereknek való hülyeség, tényleg jó, ahogy leírta, mintha 12 évesek írták volna. Viszont a neonfényes látványvilág tetszett. Próbálok még a szarban is keresni mindig valami jót, hogy ne legyek 100%-ban negatív :D Ja meg azon szakadtam, hogy minden vámpír gazdag és fehér, minden vámpírvadász pedig mexikói és fekete. Ja és a 2 “badass” csaj mindenhol mindenkit lenyomnak, mégha egy egész csapat vámpírral harcolnak még akkor is. Kipipáltak mindent a listán.

    A Guilty meg hát nem tudom, az eredetiben nem emlékszem, hogy a főszereplő ennyire köcsög paraszt lett volna. Konkrétan nem volt olyan szereplő, akivel Jake ne ordított volna legalább egyszer a film során. Egy igazi idegesítő seggfej volt, nem is értem hogyan gondolták ezt. Pedig Jake az egyik legjobb színész szerintem.

  8. @Human:
    A pontosítást elfelejtettem: valójában idei volt az Infinite is.

    @Anthonz:
    Ha a sorikat nem nézzük akkor teljesen egyetértek, évente kb. 2-3 film ami igazán jó.

    És ha már Netflix és a bőség zavarában itt az oldalon sem szerepelt így megragadnám az alkalmat:
    A humort is tartalmazó véresebb Skandináv filmrajongók figyelmébe ajánlanám a Hét Nővér / Náci Zombik 1-2 rendezőjének új elmebajának, a The Trip-nek az előzetesét. Főbb szerepekben Noomi Rapace (Tetovált lány) és Aksel Hennie (Jo Nesbo regényét feldolgozó Fejvadászok).

  9. Mindhárom film fent van a listámon netflixen, de ez sem hozott most lázba, hogy előrébb vegyem őket. :)

    Misi85: a trip ráadásul norvég audio descriptionnel is van, norvégül tanulóknak kötelező :)

  10. Hypnotic-ot néztük, egyszer meg lehet nézni, de egyetértek az írással, simán kihagyható.
    A Guilty egész egyszerűen nem érdekel az eredetinek a fényében, oké, szeretem Jake-et, de miért akarnám megnézni megint azt a sztorit, amit alig pár éve láttam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.