Röviden: Venom 2: Let There Be Carn..fart

A Spider-Man: No Way Home után megjött a kedvem a Venom folytatásának pótlására, és ennyire semmi filmet rég láttam. Nem földbe döngölném, hanem egyszerűen ez egy semmi volt, bármikor megy majd a tévébe simán be lehet tolni a házimunka vagy ilyesmi mellé, tökéleges háttérzaj, de ez nem annyira film.

Iszonyat vékony a Venom 2, de a történet röviden: egy sorozatgyilkos hívatja Eddie-t, és ad neki nyomokat a régi ügyeinek felderítésére, viszont közben ki is harap egy Venomspermát belőle, amiből új űrlény születik, egy még halálosabb, akit ugye le kell győzni. Közben az érzelmi központ az lenne, hogy Eddie-nek és Venomnak el kell fogadni a volt csaja továbblépését. Lehetne itt párhuzamozni a gonoszak oldalával, de felesleges, az egész film iszonyat elnagyolt, és ahogy írtam a történetet teljesen olyan érzésem volt, mintha egy 22 részes tévésorozat 5. részéről gépelnék. Az érzelmi tétek nincsenek jól belerántva a cselekménybe, egy pillanatra sem lehet izgulni semmiért.

Ami gondolom szomorúbb, hogy a brutál Carnage egy hatalmas mellé. Igazából már az első Venom film is a 90-es évek szuperhősös darabjait idézte, csak ráfogható, hogy jó volt a a haveros koncepció a közepén. Hát a folytatásban még ez sincs, konkrétan mintha Hardy is kevesebbet lett volna a forgatáson most, hogy már biztosan PG-13 tingli-tangli a franchise, ami azért jól fizet.

Mondhatnám, hogy hatalmas mellé, de valami ilyesmit sejtettem.

31 hozzászólás a “Röviden: Venom 2: Let There Be Carn..fart” bejegyzéshez

  1. Az egész végső bunyó elég összecsapott volt, mintha kivágtak volna belőle pár jelenetet.
    Gondolom itt veszített sokat a film, amikor 90 percesre minimalizálták.
    Morbius is siralmasan néz ki, de hátha vannak még csodák.

  2. Hardy és Venom civakodása jó volt, de amúgy tényleg egy nulla a film. Vérontót elpazarolták egy gyerekbarát filmbe. Miért is volt ez 18as??!! Ráadásul még rövid is volt. Ja és Harelson se mentette meg, pedig bírom, de ide felesleges volt.
    Feleségemnek mondjuk tetszett, nekem csalódás volt.

  3. Hát ez a film tényleg egy vicc, szerintem ezt nem gondolhatták komolyan. Kínos humor, CGI akciók, semmi forgatókönyv, szarul eljátszott szerepek. 4/10 max!

  4. Lehet szidni az Eternalst, messze nem hibátlan film. De hogy ennél a rakás szemétnél 1000x jobb az egyszer biztos. Sajnálom, hogy egyáltalán Kevin Feige belement, hogy a Venom bármi módon kapcsolódjon az MCU-hoz, mert ilyen nulla valamit 2021-ben kiadni ultragáz.

  5. Szerintem Feige nem is akarta áthozni a Hardy féle Venomot. Kaptak egy saját, tiszta lappal rendelkező szimbiótát amivel saját MCU-s Venomot hozhatnak létre, nem pedig egy ilyen félresikerült maszlagot. Nem is illett volna a képbe ez a fajta.

  6. Annyira abszurd számomra, hogy Andy Serkis rendezte ezt a filmet. Nem akarom szarozni az ipsét, de itt egyértelműen felvette a csekket, aztán half-ass-elte az egész forgatást.

  7. Egyik legrosszabb film az idén, de talán az elmúlt 5 évben is. Pedig az első rész fun volt.

  8. Ez konkrétan egy “new low”. Annyira, de annyira semmilyen, hogy tényleg nem lehet mit mondani rá.
    A végén azért néztem a stáblistát: story by Tom Hardy… hát, szóval izé.
    Serkis se tudom mit tett ehhez hozzá, bezzeg mekkora hype volt, amikor beült a székbe. Nem voltak elvárásaim, mert az elsőt is utáltam, de ez alávágott rendesen. Mindenkit szomorú itt látni, Hardy-t imádom, de ezt a szerepét gyűlölöm, Harrelson se értem 60 évesen miért kellett ebbe.

    No Way Home SPOILER

    Óriási kő zuhant le, amikor kiderült, hogy ez a katasztrófa semmilyen módon nem fog belerondítani az MCU-ba

    OFF

  9. Ez egy total nulla volt. Meg csak el sem kaszaltam, hanem kb a harmadanal vagy hol abbahagytam hogy majd talan maskor de azota sem vettem elo folytatni… Viszont az durva hogy ha a kinaiak sajat belpiacra keszult filmjeit kiveszem, ez a mualkotas termelte a legtobb penzt iden a penztaraknal…

  10. “Nem földbe döngölném, hanem egyszerűen ez egy semmi volt, bármikor megy majd a tévébe simán be lehet tolni a házimunka vagy ilyesmi mellé, tökéleges háttérzaj, de ez nem annyira film.”

    Tökéletes nyitómondat lehet a Mátrix 4-hez is, mert sajnos az is csak ennyit tudott. Totál súlytalan, érdektelen egy folytatás lett. Nem láttam a Venom 2-t, de a Mátrix új részére ez a fenti megállapítás ugyanígy igaz. :(

  11. Az elsőt meglepően fun filmnek találtam, nem voltak nagy elvárásaim, de a végén jól szórakoztam. Ez viszont eléggé mellément. Riot jobb gonosz volt, mint Carnage, még a fight scene is jobb volt. Egy filmes Carnage hatalmas potenciál, de teljesen elrontották.

  12. A legérthetetlenebb az egészben, hogy az igazi Carnage-et tulajdonképpen az első részben láthattuk, csak Riot néven és szürke színben. A hatalmas pengékké alakuló kezeivel és éles-hegyes karmos ujjakkal minden útjába kerülőt lekaszaboló szimbiota egyértelműen a képregényes Carnage-ről lett mintázva. Erre behozzák a második részre Cletus Kasady-t a szerintem telitalálat Harrelson-nal , és csinálnak belőle egy ilyen kiherélt, wish-ről rendelt Carnage-et, aki még kinézetre sem hasonlít a képregényesre. Pengék és karmok helyett idióta csápokkal hadonászik, sehol sincs a kattant, mániákus nihilizmus és öncélú vérszomj. Azaz, mindez kimerül egy egysoros “eljön a Káosz” mondatban, meg abban, hogy egy random kocsit lehajít a hídról…míg a képregényben még menekülés közben is kaszabolja az útjába kerülő járókelőket.
    Ez a film egy merénylet volt a rajongókkal szemben, az átlag mozinézővel szenben pedig szimpla pofátlanság.
    Remélhetőleg a No way home stabilitás jelenete egy új Venom-ot és főleg egy új Carnage-et hoz majd valamikor.

  13. Rég láttam annyira nézhetetlen “filmet”, amit 15 perc után ki kellett kapcsolnom, mert annyira nézhetetlen.

    Nos, a Venom 2 egy ilyen film.

  14. ennél még a chaos walking is nézhetetlenebb :D komolyan mondom, nekem az az év legrosszabb filmje. Ebben legalább voltak jó pillanatok:D

  15. Na azért ennyire nem volt szörnyű mint amilyennek itt le van írva. De tény h sokkal több potenciál lett volna az egészben.

  16. Gondolataim a filmmel kapcsolatban:
    mint film: mocsok-szar okádék fostalcsika.
    bosszantó: az, hogy a nézők ezzel beérik, hogy ez a minőség, ez a minimum elég nekik.
    kiábrándító: hogy ez a celluloid szemét az év egyik legsikeresebb mozija, hogy ennyire sikeres lehet ez a filmselejt.

    Nem tudom elképzelni, hogy az író 1 hétnél több időt fordított volna a forgatókönyv megírására. Olyan szinten primitív, annyira semmilyen, hogy tizenévesen simán írtam volna ilyet. A sztori semmi, a párbeszédek fájóan bénák, rosszak. Le merem fogadni, hogy “fan” irományok jobbak ennél.
    Hardy nagyon rossz formában volt a forgatáskor. Állatira leharcoltnak néz ki a fickó, hova lett az a szívtipró akiért a fél világ odáig volt/van?
    Ebben a filmben MINDEN rossz! Minden. A jelenetek jönnek egymás után, de mintha nem lenne elejük és végük. Bármelyik jelenet bármelyik ZS kategóriás filmmocsokba beleillene. Tényleg sharknado szintű az egész, kivéve talán a látványt, de az is annyira közepes, annyira semmi kreativitás, egyediség vagy életszerűség nincs benne, hogy azt sem lehet úgy kifejezetten értékelni.
    Michelle Williams vajon mit érzett amikor azokat a végtelenül bugyuta és cringe jeleneteit leforgatta? Szerintem egy sörözés közben pár perc alatt írta meg azokat a forgatókönyvíró(nő).
    Szégyen, hogy ez a film fél milliárdot össze tudott kalapozni! Ennél még a Meg-Az őscápa is jobb bűnös élvezet volt, mert azon is látszott, hogy ennél azért jobban oda akarták tenni magukat a készítők. Ez egy olyan film, mint amikor dolgozat előtt semmit se készülsz, szinte seit sem tudsz, összekamuzol mindenfenéle marhaságokat, tudod hogy értékelhetetlen az egész, aztán mégis 5öst kapsz rá a tanártól.
    Számomra az év low 3 legszarabb filmje között van az biztos.
    Okádék mocsok-szar.

  17. Amikora sok Venom 2 váró poszt alá beírtam annó, hogy nem értem mi a fenét vártok ettől a nyilvánvaló szeméttől, akkor megkaptam, hogy ez micsoda blockbuster lesz. Az, hogy sikeres, nektek köszönhető, akik esélyt adtok az ilyen hulladékoknak, amiknek a trailerét nézve nem volt kétség, hogy mi várható.

  18. Ez a “film” szerintem….
    Ja,látom 19.Endymion már hamarabb leírta,amit én akartam,megspórolva nekem egy kis időt.Sajnos amit az a sz#r elvett tőlem 1.5 órát,annak már annyi.

  19. “bosszantó: az, hogy a nézők ezzel beérik, hogy ez a minőség, ez a minimum elég nekik.
    kiábrándító: hogy ez a celluloid szemét az év egyik legsikeresebb mozija”

    hát ez az, pont ez bosszantott fel engem is (annyi hogy a hsz-emből lemaradt a szám, természtesen nem a legtöbbet (ami persze a Spiderman) hanem a negyedik legtöbbet termelte) Gondolom azért ennek is (meg már az elsőnek is) van köze hogy szorosan kapcsolódott a Spiderman képregényekhez, de hát akkor is, szomorú látni hogy ennyire nulla dolgok pénzügyileg ennyire sikeresek és hozzák a gyártóknak a pozitív visszacsatolást.

  20. @bvr
    Pontosan! Ami az utolsó mondatod illeti. Amikor ilyen pocsékul megírt, pocsékul megcsinált, pocsékul eljátszott filmek ennyire pozitív visszacsatolást hoznak a pénztáraknál a készítőknek, akkor mégis mi a jó fenéért várnák el a nézők, hogy ennél jobban törjék magukat azért, hogy minél jobb és jobb filmeket készítsenek? Minek? Minek, ha ezt a szemetet is zabálja a nép és bevételileg kenterbe veri azokat a filmeket, amiknek mondjuk 2 évig írták a forgatókönyvét, vért és verejtéket beleadták a készítők, mindenki a maximumot beletette? Minek, ha azt, hogy 2 hét alatt összedobták a scriptet, a rendező egyáltalán nem törte a fejét a megvalósításon, leforgatták 1-2 hónap alatt, összegányolták a cgi-t pár hónap alatt és ezt kiugró sikerrel honorálják a nézők?
    Minőség, idő, kreatív ráfordítás=pénzügyi bukás. Összedobált fostalicska=top 10 siker.
    Mi késztetné a stúdiókat arra, hogy összeszedjék magukat, hogy csak és kizárólag kiváló filmeket készítsenek? Semmi. Ellenkezőleg. A stúdiókat 1 valami érdekli, a pénzügyi siker.

  21. Sosem voltam egy nagy Tom Hardy vagy venom rajongo, de az eleg gaz, hogy a tyukok voltak a legjobbak a filmben.Vasalas kozben jo volt hatterzajnak.
    En meg a mai napig nem ertem, hogy mikor Venom beszel csak Eddie hallja vagy mindenki.

  22. Endymion: ja, valamint azt is tegyük hozzá hogy mindezt relatíve kis befektetéssel (valami 100 milliót írnak, persze a marketing is komoly tényező, viszont ott rövid az időtáv, stb), szóval tőkearányosan még szuperebb volt a biznisz.

  23. Nem sok filmet néztem idén de ez nem volt rossz. Semmit nem vártam es jol elnézegettem. Egy kocka nem maradt meg, de annyira jo volt. Aki sokat várt, koppant.
    (Ami viszont bűn rossz volt az a sangcsi (félig birtam) meg a hankses robotos. Bmeg ilyen unalmas cart.. Matrix 20 perc után alvás.) Az apácás leszbis az nagyon jó!

  24. Tökéletes kritika, human!
    Egyszerűen semmilyen a film. Másnap már nem is emlékeztem, hogy mi is volt…
    3/10

  25. Ez a film nem azért volt siker mert olyan jó volt… Maradjunk ennyiben. Hanem mert az első rész elég jó volt. Ennek a filmnek a hatása majd a Venom 3-on fog érződni, meg esetleg a Morbiuson.
    Az én véleményem is negatív. A film csalódás, az első rész mérföldekkel jobb volt.

  26. Hardy és Venom civakodása jó volt?
    Na ne kb mintha egy óvodás írta volna a kettőjük szövegét. Inkább volt kínos mint jó.
    Teljes dedó szint. Mintha egy gagyi szombat délelőtti mesefilm a kettőjük közti párbeszédét hallottam volna. Nagyon gáz volt

  27. Csak egyszer láttam az első részt. Attól se vártam sokat de legalább a humora felvitte a limonádék közé. A második résznek ez sem jött össze. Pár hete néztük de már fogalmam sincs miről szólt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.