Fantastic Four (2015)

Erről a filmről kicsit nehéz írni. Nem csak azt tudjuk, hogy hatalmasat bukott, az nem jelentene sokat, de a stúdió és rendező közötti ellentétek is napvilágra kerültek. Meg az utóforgatások híre is eljutott hozzánk.

Még ebből is lehetett volna jó, hiszen a World War Z is ilyen alapokkal érkezett, utolsó harmadot ott is teljesen újraforgatták, csak épp itt a negatív oldalra billent a végén a mérleg. Hogy ez mennyire szomorú, azt mindenki döntse el magának, az biztos, hogy kreatívan és anyagilag is hatalmas bukta a Fantastic Four.

fantastic-four-2015-images-dimension

Igazából nem is tudom, hogy ezt nevezhetjük-e filmnek. Persze, van eleje és vége, kamerával vették fel és a többi, de a fent említett problémák tisztán látszanak a végterméken. Úgy tűnik a FOX-szal szemben a Marvelnek nagyobb gyakorlata van, hiszen az Ant-Mannél is látszott az agresszív vágás és az amögötti cél, mégis fogyaszthatóbb lett a végeredmény.

Ezúttal az a történet, hogy Reed Richards és Victor Von Doom is feltalálja a dimenzióutazást. Aztán Franklin Storm keze alatt közösen tökéletesítik a dolgot, átmennek, dimenzióbalesetet szenvednek, aminek következében különleges képességeik lesznek. A végén meg valami világelpusztítás, de olyan összecsapottan odatéve 15 percben (a film utolsó harmada 15 perc!) ami szinte fájdalmas. Már ha váltana ki belőlünk érzelmeket a film.

Igazából nehéz tényleg haragudni a Fantastic Four rebootra, csak a kidobott időt és pénzt sajnálom, na meg Josh Trankot, a rendezőt. Biztos vagyok benne, hogy ő is hibás a kialakult helyzetben, ellenben a film első harmadán valamennyire látszik, hogy merre tartott volna a film, amit utána tényleg finomított a stúdió.

ff-4-richards

Nyilván eredettörténetről van szó, és úgy a feléig tartja is ezt az ütemet a film, persze kisebb ugrásokkal már itt is (üdv vágószoba). Felépítik a dimenzió utazó gépet, látjuk a jellemeket, amik majd befolyásolják mit kezdenek a képességeikkel a karakterek. Utána, már a rendező nyilatkozatait elnézve, egy kicsit darkosabb rész lenne. Ha jól emlékszem, még Croenberget is említette inspirációként, szóval A légy szelleme kísértett volna, kicsit finomított bodyhorror formában.

És itt ijedhetett meg a stúdió. Szinte látszik, ahogy nem mertek kockáztatni és megtolni a furcsa-érdekes, darkos szekeret. Viszont az ügyködésük rosszul sült el. A karakterfejlődés teljesen megszűnt a felétől, erőltetetten feltűnt a főgonosz a 2d szereplők közé, és fél soros indokkal el akarta pusztítani a Földet.

F4-Footage-8

Biztos ezt is tudja védeni valaki, bár szerintem kevesen lesznek, de a felétől látható vázlatosság egyszerűen fos végeredményhez vezetett. Nem mély karakterdrámát várok, de azért egy blockbuster szintet meg kéne ütni. Még A hangya random cselekedetű gonosza, aki “jaj pótapu nem szeretett igazán” indokkal pipult be, is jobban volt megcsinálva, mint amit itt kaptunk.

Nem hívnám kihagyott ziccernek, hiszen a látszólag még a rendező keze alatti részekből sem sütött az eredetiség, viszont ezután a képregények egyik legfaszább gonoszát sosem látjuk már vásznon. Szerintem a FOX nem fogja még egyszer rebootolni, tippre az itteni színészekkel lesz valami “soft reboot”, avagy második rész, amiben a négyes már teszi a dolgát. A stúdiónak van már benne gyakorlata.
Lásd még: Wolverine Originis → The Wolverine.

29 hozzászólás a “Fantastic Four (2015)” bejegyzéshez

  1. pedig a Hangya az aztán tényleg egy rohadt egyszerű valami volt, ha még annak a szintjét se éri el… nem baj, mönjön rá mindenki mert szuperhős film hu húú hypeoljátok !!!!

  2. nem, csak már annyira elegem van ebből a szánalmas szuperhős hypeból, egyre szarabbak készülnek, de mindenki úgy pörög rájuk, mintha ezek lennének a valaha készült legjobb filmek

  3. Hátha ezzel szépen elindulna, h a fogyi szuperhősös filmek szépen kikopnak a palettáról.

  4. máshol is olvastam már, hogy ez a film kicsinált doom-ot mint főgonoszt. és hogy? meghalt? nabumm, hányan meghaltak mégis visszejöttek már a filmekben. vagy mi történhetett?
    spoilerbe nyugodtan leírhatja aki látta, mert ha van film aminél nem zavar a spoiler akkor az ez

  5. Hatalmas és értelmetlen csalódás.
    Nem hiszem el, hogy a foxnál nem volt senki sem aki azt mondta volna hogy héháhahó álljunk meg gyerekek.

    Én midnig azt hittem, hogy a világ egyszerűen nincsen félkészülve a szuperhős filmekre, (pld. Hulk 1 ammi valami iszonyat borzalmas volt, a kettes hulk is, iron man 2,amerika kapitány 1, wolverine), de utána megérkezett egy törés az avengersel, galaxis őrzőivel, vagy az eljövendő múlt napjaival. Ezzel a töréssel azt gondoltam, hogy egy olyan csoport került a filmgyártás élére ezekben a stúdiókban aki érti mit csinál. Hát kiderült ez nem igaz, és a olyan borzalmak után mint az avengers 2 meg ez már úgy gondolom hogy szerencsések vagyunk ha kijön egy jó képregényfilm.

    Már eleve a koncepciót nem értettem itt. Szerintem a képregényfilmben két faktort kell nézni. Az egyik az hogy legyen egy kapocs ami miatt a rajongók elmennek, és másik kapocs ami miatt azok is elmennek akik nem ismerik a háttértörténetet, de érdekesnek találták a trailereket. (Jómagam hatalmas balgaságnak vártam a hangyát, egyedül az előzetesben a thomas a gőzmozdonyos rész vitt el a moziba, és mennyire jól tettem hogy elmentem!) Itt már a trailerekben sem volt semmi extra..

    Sok oldalon láttam azzal kezdték a kritikákat, hogy a rajongók már akkor felháborodtak amikor megtudták, hogy torch néger lesz. Az, hogy Torch néger az véleményem szerint nem oszt nem szoroz. Neki egy olyan szerepet kellett bemutatnia, aki egy tökös csávó, amit megtett.

    De Reedet miért nem hagyjuk már meg könyörgöm egy idős, megfontolt alaknak? Ez a tinédzser fejű srác rögtön tönkretette az egészet. Nem is értem a foxot, hogyha ez siker lett volna akkor hogyan csináltak volna késsőbb egy Illuminatit? Ki tudná elképzelni azt, ahogyan a öreg Patrick Stewart egyenrangú félként tárgyal ezzel a kölyökkel ahol a föld, univerzum, szuperhősök sorsa a tét? Beleképzeltem, ahogyan a days of future pastban nem magneto és x professzor beszélget egymással, hanem ez a fiatal színész is mint főszereplő. Háááááááát.

    Vagy a thing könyörgöm, miért nem lehet egy gatyát rátenni? miéért??

    Annyira akartam, hogy jó legyen, és akkora csalódás volt. Kb. azzal a fájdalommal van egy szinten, amikor a Wolverine filmben levágják “deadpool” fejét, az meg forog és közben lézerezik és lerombolja a hűtőtornyot.

    Én nem hiszem el Josh Trank szavait, ő is nyakig sáros az egészben. A disney nem vélletlenül dobta a star wars filmből. Pedig ne haragudjon rám senki, de ha olyan rendezhet star wars filmet aki a godzillát (szavakat nem tudok rá találni nekem mennyire gyenge film), akkor azért eléggé széles az esély arra , hogy star wars filmet csinálj.

  6. Jaj a korba bele sem mentem. A fekete fáklya dolgot nem értem, minek erőltetik kritikában is, ez van, Sue fogadott lány és kész. Úgysem beszélget sokat a testvér ;)

    Viszont Miles Teller, mint 17 éves zseni, aki a gyermeeki ártatlanságból 1 év alatt 30 éves veterán, wtf. Az egész film rosszul kezelte a főszereplők korát.

  7. L. Shadows, mit akar jelenteni a hozzászólásod?
    Amúgy sztem a fekete fáklyát leszarná mindenki ha működne a film.
    “Minden csoda 3 napig tart…”

  8. Megnéztem én is, nagyon korrekt lehetett VOLNA.
    Tetszett, hogy darkos (már-már horror) és komolyan vették a témát, persze valamennyi humorral is. A szereposztást se szidom, még fáklyával is kezdtem kibékélni (Doom színésze szerintem kurva jó volt). De az ugrásokkal hatalmas kontraszt lett amikor 1 óra 15-nél még semmi gonosz nem volt, és márcsak 15 perc volt a filmből, hát ott sajnos hegyomlás lett az élmény. Bőven kellett volna 2 óra az egészre, hogy jobban kifejtsék a karaktereket. Nekem még így is jobb, mint Jurassic World (ott sajnos már gyerekek jelenléte miatt utálom) és Terminator.

  9. ha más nem akkor A légy féle bodyhorror átjött, annál is a hideg rázott és kavargott a gyomrom ( vagy a Kafka Átváltozás)

    SPOILER

    de tényleg ha azt nézzük, hogy kvázi Reed szemszögéből van elmondva a sztori, összebarátkozik a Bennel, leissza magát, belerángatja ebben a teljesen meggondolatlan baromságba, majd Ben a baleset után ott kiabál, hogy segítség, segítség. Hát ökölbe szorult a gyomrom, és nem elég hogy borzasztóan semmilyen, és semmitmondó a film, még rosszabb kedvem volt a film után. És akkor otthagyja a barátját!!! Aki ott könyörög, hogy segítség?! Édes jó istenem! Victor az megőrül attól, hogy átváltozott, a Ben meg csak egy kicsit neheztel, de varázsütésre már újra haverok, hiába hagyta ott egy évig. Nekünk elmondták, hogy Reed érdeklődött a barátja iránt, akkor tudjuk be annak, hogy ó oké akkor Ben már nem is haragszik, hogy otthagyta. F*szom! Nem csak semmilyen, bosszantóan rossz!!!

    Nem fogok többet megnézni valamit csak azért hogy kiderítsem miért mondják, hogy nagyon rossz. És a 3 csillag túlzás, ha a minimum 1, akkor annyit adnék.

  10. Szerintem az Ant-man pont nem jó példa. Az AoU-nál látszott a rengeteg vágás, ami a minőséget is jól lehúzta, mégis összességében sokkal jobb film lett, mint ez. (Bár Ultron nagy csalódás volt, de el sem merem képzelni, mennyire sz#r lehet a F4)

  11. Nem láttam még,de hogy lehet az hogy aki ilyen frankó filmet csinált mint a Chronicle az utánna 1 totál fost(a közvélemény szerint) hozzon össze?

  12. Jájj, hát azért fájt, hogy a Hangyaemberhez hasonlítottad, de komolyan. Mármint szerintem az egy baromi jó film (nekem top3 Marvelbe simán benne van), szóval remélem csak azért volt az a példa, mert az is épp most megy a mozikban. Amúgy engem csak az lep meg, hogy ez az idióta Fox tud jó képregény filmet is csinálni, lásd az X-Man filmek. Akkor meg hogy a fenébe tud amúgy meg ennyire trágya szintet hozni ha kicsit is másról van szó. Amúgy anno Gavin Hood is kb majdnem azt mondta amit Josh, hogy a Fox egyszerűen folyamat belepofázik a filmekbe és elvisz egy alapvetően korrekt alapanyagot valami lájtos szar irányba. Nevetséges.

  13. X-Men * stb. Elírtam pár dolgot, de a lényeg remélem átjön. Le a FOXXAL. Ja és még annyit akartam írni, hogy félő, hogy egy kalapszar lesz a Deadpool film is. Ne legyen igazam, de nagyon ezt érzem egyelőre. Igen, a trailer alapján is.

  14. Ebből a látványvilágbol illett volna többet kihozni :( ez a légy tipusú történet nagyot ütött volna.

  15. Na hát az én véleményem az, hogy a film első fele viszonylag korrekten van felépítve. Vannak benne hibák persze, meg sok-sok közhely, de a Reed-Ben baráti kapcsolat pl tetszett. Aztán nekem azzal se volt bajom, hogy a Fáklyát fekete csávó játszotta, mert a Fáklya jellemét teljesen visszaadta minden szinten. Az egyik hiba, hogy nagyon lehet tényleg érezni az össze-vissza kapkodást a film második felében, az utolsó 15 perc tényleg nevetséges volt…
    De a legnagyobb hiba az nem más mint Doom!
    SPOILER
    Tényleg??? Most komolyan??? Egy kocka hacker csávóból aki szerelmes és látja hogy lenyúlják a nőjét, majd ebből kifolyólag előbukkan belőle az “én mindenkinél mindent jobban értek” jellem, és végül 2 fél mondattal elintézik, hogy miért akarja a világot elpusztítani, ami lényegében nyers fordításban annyit tesz: MERT EGYEDÜL AKAR LENNI!!!!
    OH MY GOD! Ekkora szar karakterábrázolást szuperhős filmben még nem láttam, komolyan.. ezzel tényleg elbaszták a karaktert örökre.. nem mellesleg a színész is elég béna volt és irritáló..

    Nagyon remélem, hogy valahogy visszakerülnek a Marvelhez a jogok, mert ez nonszensz… pedig esküszöm jól indult a film..

  16. Elien: az szép, de ő már kicsit távolabb van a buktájától. Majd meglátjuk Trank mit mond róla 10 év múlva.

  17. Ma megnéztem. Ekkora egy rakás lócitromot. ÉN bizakodva kezdtem nézni de a végére sírni lett volna kedvem. A karakterek…fekete Jonny és a fitos Sussan kicsit zavart… mondom oké legyünk politikailag korrektek és nem leszek előítéletes és nézem tovább…. Jelzem ha következő részben Jonnyról kiderül, hogy meleg akkor megyek és felgyújtom azt a qrva FOX székházat :D

  18. Hat gyerekek, Marveles-hosos tema most mar biztosan nem nekem valo. Annyira gyerekes es butacska es elnagyolt es karakter szegeny es tortenet szegeny (ez a legborzasztobb), nem lehet fokozni. Ant Man se zseniknek keszult, de sikerult alulmulni. Lehet, hogy 14 eves gyerekek a celkozonseg, akiknek bejon hogy minden karakter 3 szoval leirhato…es nem is kell tobb? Superman vs Batman az en utolso remenyem..The Dark Knight-ot harom havonta konnyes szemmel nezem ujra :o

  19. A bukta miatt ebben a pillanatban Les Grosman megparancsolja a fővilágosítónak, hogy vágja pofán a rendezőt de b*szott keményen.

  20. Egy valamit áruljon el valaki! Susan Stormnak hogyan lett szuperképessége? (a filmet láttam -sajnos- de erre nem emlékszem)

  21. Végignéztem, de nem kellett volna.
    Ömlesztve, amiért szar volt: “Hé, Ben, nem jössz velünk az éjszaka közepén dimenziót utazni? Eddig marhára ide se dugtad a pofád, de csak gyere már el, mert kell valaki a kavicsos bulihoz is”
    Igazgató csóka “fasza gépet építettetek gyerekek, mosmá szóljunk a názának hogy küldjön át pár űrhajóst – jaaa, hogy ti már átmentetek, megnyúltatok, felgyulladtatok, és kővé változtatok? Meg volt valami csaj akit megcsapott a szele, és azóta villog – fuck the nasa, hívjuk a kormányt”
    “Hello kormány, ezek a szörnyszülöttek itt a jövő katonái. Egy büdös k*rva szó nélkül beálltak tankot pakolni nekünk, szóval építettünk egy másik fagyasztót, hogy még több szörnyszülöttet gyárthassunk, akiknek ugyanúgy nem lesz önálló gondolatuk!”
    Reed eközben “shitshitshit nyúlik a pofám, benből papírnehezék lett, fussunk el, és építsünk szarból várat, hogy meg tudjuk menteni a barátunkat – okéoké, inkább visszamegyek, 10 perc alatt megoldom a dolgot, csak frissíteni kell a Flash playert”
    Doom meg: “elbasszátok ezt a földet, most amazt is el akarjátok?” – beleesik a kiwipudingba – “elbasztátok a földet, de ezt nem fogjátok” öl öl öl gyilkol öl – wtf

    Akkora egy unalmas, logikátlan, szemtelenül szar CGI-s fost, mint ez a film volt… soha többé köszi. Inkább megnézem a régieket, amiben ugyan jó nagy marékkal mérték a “vállalhatatlanul szánalmas” jeleneteket, de még így is ezerszer jobb, mint ez volt.

  22. Hat, annyira nem lett szar mint itt irjak. Nekem jobban tetszett az ant-mannál, mivel nem a szokásos marvel féle vicces akcios ( lenne) egykaptafa vonalat követi. Tetszett a ‘más’ szemszög, hívjuk darkosnak néha ilyeszto is volt (laborban fekve). pl a marvel fele gog, hangya tulertekelt szennyekben nem lathattunk ilyet, csak a szokasosat. Sokat számít, h ki milyen elvarassal nez egy filmet, és ahhoz képest amiket olvastam nekem pozitív csalodas volt. Mondjuk a második fele tenyleg érdekes, de nem akadtam fent a hibakon annyira mint itt páran amiket irtak. 6,5 pont

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.