Az Oscar jelölt látványok

Ugye bejelentették, hogy melyik filmeknek van esélye megszerezni a legjobb látványért járó díjat. Az Aquaman nem fért el, viszont pár másik film igen, és ezeket szedi össze egybe ez a videó.

Ezek alapján… nyerjen a First Man, mert ott ültünk a kabinban?

human
írta
2019. 01. 24. 03:42
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Az Oscar jelölt látványok” bejegyzéshez

  1. A Solo nem tudom mit keres a jelöltek között, semmi extra nem volt benne, sőt messze elmaradt a látványvilága az összes SW film mögött, néhol egész low budget volt a díszlet vagy a helyszín az újraforgatások miatt. Az Aquman ezzel szemben pazar látványvilágot mutatott be, az állam is leesett néhol… Ezerszer inkább megérdemelné a jelölést.

  2. Elfogult vélemény: Amiket láttam ezek közül (úgy 90%a) a micimackónak örülnék a legjobban. Azért az a film sokakat megérintett minden giccse ellenére. Hajrá maci!

  3. Jó lenne tudni, hogy mi számít az akadémiának, csak a trükkökk megvalósítása (pénz kérdés, “külsős cég” csinálja) vagy a kompozíciók, összhatás művészeti kivitelezés, stb. A kivitelezésre mindegyik marvel egyformán kaphatná akár.
    Egyébként a BP szerintem is nulla (a ligán belül, ahol játszik!), de az ő díjuk, annak adják, akinek akarják, ezzel semmi bajom. De az utóbi években, látszólag, egyre több elismerést kapnak a közönségfilmek. Hogy ez jó vagy nem jó, döntse el mindenki, én emiatt még biztos nem változtatok a filmnézési szokásaimon. :))

  4. First Mant még nem láttam, de a többi négy közül Infinity War kaphatná.

    Az Aquamant nem értem miért hozzák fel, hogy megérdemelné. Oké, talán jelölést kaphatott volna, mert látszik, hogy sok munka volt vele, de nekem a végeredmény inkább meseszerű lett, és a vízhatás(?) miatt folyton elmosott. (IMAXben néztem), szóval én biztos nem adnám az Aquamannek.

  5. 5: Nyilván elmosódott volt ha 3D-ben nézted. IMAX-ben az IW is egy nagy blur volt. Rendes 2D-ben köröket ver az Aquaman látványban a jelöltekre.

  6. hát azt én se értem hogy míg egy aquamen nem fért bele a listába addig egy róbertgida hogy került oda …

  7. Hát a jelöltek közül a First Man-t nem láttam (még)de ez a pár másodperc elemi erejű volt.Oké szerintem vagy a First Man vagy az Infinity War a legjobb ebben a kategóriában.A Micimackó most komoly?Nem beszélve a Ready Player One-ról ami egy kb.2-3 éves Konzol/PC játék grafikai minőségével bír (szerintem)jelölve van erre a címre? Tényleg vicc lett az Oscar,de az idei sokáig emlékezetes lesz nem a jó értelemben.

  8. Én ezt próbálom úgy szemlélni, hogy ha visszanézzük majd 2-3 év múlva, akkor melyik lesz a legkevésbé gagyi, úgyhogy itt számomra a First Man a befutó.

  9. Róbert Gida nagyon igényesen van megcsinálva, teljesen igazinak hat, megérdemli, hogy ott legyen.

  10. Hát igen, a Solo látványvilágát remekül összefoglalja ez a rövid kis videó: a jeletek 90%-át egy sötét garázsban is fel lehetett volna nyugodtan venni (nagyjából ez is történt?). Messze a legigénytelenebb SW-film volt látványvilágát tekintve.

    Továbbra sem értem, hogy az Aquaman hogy nem fért be ide? Imádom a Marvel-filmeket, nem vagyok elvakult DC-fan, de fura nekem, hogy a BP-t ennyire nyomatják, Momoáéknak meg egy nyamvadt látvány-jelölést sem adnak, még ha máshol talán nem is lenne esélyük.

    Amúgy: az Infinity Warból sikerült azt a jelenetet belerakni ebbe a videóba is, amit csak az előzetesekhez forgattak le (Hulk fut a többiekkel Wakandában), de a filmben nem is láthattuk? :)))

  11. Egyszerűen lehetetlen egy olyan 5ös listat összerakni amivel mindenki egytől egyig egyetért. Nekem például az Aquaman innen egyáltalán nem hiányzik. Bár kétségkívül a 10es listan ott lett volna a helye. Ami viszont hianyzik az az Űrdongó – szerintem csodaszep animációja volt.

    Véleményem a jelöltekről:

    Robert Gidát nem láttam
    Ready Player One – abszolút itt a helye, de a dijra esélytelen
    Bosszúállók 3 – a jelöltek között a helye, de én nem adnám neki
    First Man – viszonylag kevés, de nagyon igényes trükkök, remélem megkaja a díjat
    Solo – kicsit nem idevalónak érzem, lett volna nála jobb jelölt, mások is mondtak, énis mondtam

    Ami viszont külön öröm, hogy a Black Panthert innen kihagyták…

  12. Szerintem az Infinity War érdemli meg Thanos miatt. Az Aquaman meg tényleg fura, hogy nem fért fel a Ready Player One helyett. Oscart nem adnék neki, de azért sokkal jobban meg volt csinálva, mint a RPO.

  13. Nekem a Micimackó látványt tekintve nagyon nem jött be. Maga a film nem rossz viszont Micimackóék kinézete számomra borzalmas. Ahogy kinéznek azok a plüss figurák, hat nagyon fura. Üres tekintet es semmitmondó arc, nincs bennük semmi élet vagy kedvesség esetleg cukiság. Taszítóan es furán néznek ki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.