Csak a retró: Logan

– Someone will come along.
– Someone HAS come along…

Az egyik legjobb képregényfilmnak valaha az egyik legjobb előzetes is kijár? Piszkosul eltalálták a zeneválasztást a NIN/Johnny Cash-féle Hurt-tel, első pillanattól kezdve megadja az egész trailer atmoszféráját. Be is rántott anno mindenkit, talán még azokat is, akik nincsenek túl oda a képregény adaptációkért. Ráadásul a második kedvcsináló is remekre sikerült, tudjátok, ami alatt a Way down we go muzsikál.

Nemcsak a neo-western körítés miatt, hanem zsánerelméleti szempontból is fontos mérföldkő a Logan. A zsáner dekonstrukcióját és a hősök demitologizálását a TDK óta tán soha sem tette még képregényfilm ennyire hatásosan és talán… mélyen? Emlékszem Jackman és Stewart alakítását tartottam abban az évben Ledger óta olyannak szuperhősös filmben, ami felett Akadémia-tagként én már nem tudtam volna elsiklani. (Dehát ők csóri Gyllenhaal-t se jelölték a Nightcrawlerért, szóval ugyan hova gondolok…)

Human egykoron imádta, én nekem bevallom a karakterdráma részt és a mélyebb érzelmi töltetű pillanatokat (amik tényleg zseniálisak és méltó búcsút nyújtanak mindkét karakternek) túlságosan is aláásta a sokadjára ismételt, buta laboratóriumi plot és felejthető gonosz felhozatal. Viszont mai napig elismerem és kiemelkedően fontos alkotásnak tartom a zsáneren belül Logan hattyúdalát, ezt a trailert pedig nem lehet elégszer megnézni.

gore
írta
2020. 08. 07. 12:34
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Csak a retró: Logan” bejegyzéshez

  1. Be kell vallanom sosem tetszett, megint kaptunk egy sebezhetetlen szuperhőst, aki megint sebezhető. Ez volt anno a bajom a Japánban játszodó résszel is. Sajnos sosem értettem a hype-ot e film körül. Egyszer tudtam végigszenvedni, a villain kifejezetten gyenge Val Kilmer ‘Tombstone ‘ utánzat nekem. Nekem Wolverine castingja sem jött be soha. Akik valóban ismerik a képregényt, nos Hugh Jackman külsője köszönő viszonyban sincs az eredetivel. Mindig is egy kimaradt ziccer a mai nap a Wolverine karaktere (az Origins-ről ne is beszéljünk) És igen olvastam az Old Man Logant is….

  2. Filmként volt kezelve, nem pedig termékként, és ez már óriási magasságokba lökhette (relatíve). De amit említesz, a laboratóriumi hülyéskedés, na az nekem is aláásta… Meg azért a végét is tudni lehetett, már kilométerekről.

    Ettől függetlenül jó volt látni, hogy tényleg valaki végre újra FILMET akar csinálni.

  3. Én meg puhapöcsű vagyok és nem szeretem látni ahogy a kedvenc figuráim kimúlnak. Mint film szerintem is jó volt, de sosem akartam látni ahogy Patrick Stewartot kinyírják.

  4. Több negatívuma is volt: a laboratórium jelenet, gyenge gonosz, és a végén a sok idegesítő kiskülyök. A filmben volt lélek vastagon, így szerencsére ezek nem rontották el a filmet

  5. Jó film lett. Viszont egy negatívuma volt neki.

    SPOILER!!!

    Amikor Logan a szérumtól újra visszakapta az erejét és gyilkos üzemmódba kapcsolt az túl rövid lett. Én elnyújtottam volna azt a részt Logan haláláig. Jó lett volna látni, hogy az újra ereje teljében lévő címszereplő megküzden a klónjával és miután jól helyben hagyta az ellenfelét akkor múlna el a szérum hatása és az X-24 kerülne főlénybe és utána lett volna az amit a filmben láttunk.

    SPOILER VÉGE!!!

  6. Ha csak egy kicsit is szereted a képregényfilmeket, ezzel tuti, hogy berántottak a moziba. És igen, az Oscar egy vicc néha.

    Wontbe: Hugh Jackman nem jó casting, mint Wolverine? Ne vicceljünk már.

  7. Minato: Én ebbe a vitába nem megyek bele, kicsit nézz utána milyen a külseje stb ( Wolverine 160 cm, 90 kg…. és sorolhatnám) Mindegy.

  8. Szerintem amikor az ennyire vaskalapos “képregényhűség” előjön, akkor igazából csak csalódni fogsz az összes ilyen filmen. Pont ugyanolyan magas meg súlyú színészt találni teljesen irreális és “amúgy is minek” típusú elvárás.

  9. A kedvenc szuperhősös sorozatom az X-Men, a trilógiát, a Farkas – Kezdetek, Az elsők és Az eljövendő múlt napjai egy remek sorozatot alkot, az Apokalipszis és a Sötét Főnix viszont minden szempontból röhejes.
    A két Farkas-filmmel meg az a bajom, hogy túlságosan komor, 180 fokos stílusváltás a többihez képest. A fél film az üres bambulásokkal és depizéssel telik, kiszámítható, alig döcög. A Farkashoz képest a Logan azért jobb, de leszrja az eddigi filmeket, csomó mindent magyarázat nélkül hagy, inkább fordítja a játékidőt szintén rinyálásra és trancsírozásra. Sablonok tömkelege, lényegében egy Életrevalók 2, az öreg tilitologatása, közben megszakítva kötelezőnek ható akciókkal. A végén ráadásul a gyerekek simán megmenthették volna Logant, ott is totál öncélú volt a halála.
    Asszem ugyanaz rendezte, mint a Börtönvonat Yumába c. filmet, abban is a rendezéssel rengeteg ziccert hagytak ki.
    Félreértés ne essék, nem rossz film ez a mai repertoárban, csak X-Mennek kevés.

  10. A legnagyobb wtf film, főleg azután, hogy megállították a Sentinel programot, helyre rakták az idősíkot, megelőzték a modern senrinelek létrejöttét, megmentették a mutánsokat és MINDEZT azért, hogy aztán megint eltüntessék őket valamilyen fegyverrel. Az összes erőfeszítésük nem ért semmit, a végén pont hogy Magnetonak lett igaza: nem lehetséges a békés együttélés, pedig kb 20 évig azt tanultuk az xmen filmekből, hogy a professzor jár a helyes úton. Szóval a film bizonyította a mutáns tesrvériség igazát és rászart az igazságèrzetű jó szándékú mutáns erőfeszítésekre.

  11. gore: Főleg,hogy Bob Hoskins volt kinézve Farkas szerepére,mert ő pont azokkal a paraméterekkel rendelkezett!De ő Farkasként a vásznon egyszerűen nevetségesen nézett volna ki!

  12. Imádom..és kész..meg van blurayen…ajánlom a fekete -fehér változatot..akinek nem tetszik Jackman..ne nézze!:)))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.