Oscar live bloggin’ 2008

Nos, ennek vége lett. Idén valahogy jobban érdekel a gála, szinte végig tetszett. Egyrészt kevesebb időhúzás volt benne úgy tűnik (jövőre is írósztrájkot!), másrészt Stewart simán lenyomta Ellen-t mint házigazda. A filmek is marhajók voltak tavaly. There Will Be Blood-nak adtam volna a két utolsóból az egyiket, de a No Country-val sincs ám baj. Vége. Üdv minden kommentelőnek. Egy kicsit most alvó.

Itt a Livebloggint teteje, alulról érdemes kezdeni, ha érdekel

5:44 – Denzel Washington adja át a Legjobb film díját, méghozzá… (lám tévedtem) No Country For Old Men.

5:41 – Scorsese fogja átadni a Legjobb rendező díját valakinek. A No Country nyert. Viszont akkor szerintem There Will be Blood lesz a legjobb film. Max tévedek, hiszen sokszor a legjobb rendező filmje kapja.

5:34 – Lewis alázott. Ez van. Nélküle verseny lehetett volna itt, mert a többiek is marhajók voltak, de Lewis elvitte.

5:30 – Na lássuk, a Legjobb férfi főszereplő díjat. Daniel Day-Lewis. Átlátok a borítékon? Na itt meglepetés lenne ha nem ő nyerne.

5:27 – Jön a három legnagyobb kategória! De előbb még kitöltenek egy reklámszünetnyit kedvenc műsorvezetőink. Kis triviákkal készültek.

5:23 – Harrison Ford adja át a Legjobb eredeti forgatókönyv díjat. Megkapja a Juno? (Én Claytonra tippelek, vagy annak örülnék?).. Megkapta a Juno-ért Diablo Cody.

5:20 – Már álmos vagyok, erre a reklámban feldobnak egy kis Barátok Közt reklámmal. “Megcsaltad, kiderült, ennyi.” Géza a közlésminimalista. (reklám a kommentelőket is megragadja “Németh Kristóf mikor kap OSCARt?” by -zs-, human meg röhög.

5:15 – Legjobb dokumentumfilm díj jön… Taxi To The Dark Side kapta. Tudjátok, a betiltott poszteres, amin kivégzésre vittek épp valakit, és az MPAA megóvta a gyermekek lekét a posztertől.

5:12 – Freeheld nyert valamit. Documentary short subject?

5:07 – Amy Adams adja át a Filmzene díjat. Na erre kíváncsi leszek… Atonement zenéje kapta.

5:01 – A tavalyi halottak montázs jön. (Beledumálnak mieink?) Nem dumáltak bele, Ledger volt az utolsó. Renfro nem volt benne??

4:58 – Cameron Diaz adja át a Legjobb operatőr díjatA There Will Be Bloodnak adták! Gut, ezt tippeltem előbb.

4:51 – LOl, szünet van, ideje a sztrájkról beszélniük. Na lássuk. Úgy tűnik Junkiet olvassák rendesen, házifeladatra kapnak egy 3/4-et.

4:48 – Travolta adja át a Legjobb betétdal díjat (amúgy majdnem bealudtam az utolsó jelöl Encahnted dalon). Szerintem Enchanted kapj a Happy dal miatt… És a Once nyer! Na, halleluja.

4:42 – Penélope “I’m calling security” Cruz konferálja fel a Legjobb külföldi film kategóriát… The Counterfeiters nyer. Történet alapján megkéne nézni.

Egy ilyet raktak.

4:31 – Stewart rulz. Degener**t tavaly több hónapokig készülhetett, Stewart meg lealázza simán 1 hét készüléssel (a Sztrájk miatt tényleg csak 1 hete volt). untitled nicole kidman project RULZ.

4:27 – Filmvágás kategória jön. Bourne? There Will be Blood? Butterfly? Into The Wild? No Country? A nyertes: A Bourne-ultimátum. A már linkelt videós magyarázat alapján ez még érthető is teljesen.

4:22 – Jack. Nicholson. Egy montázst konferált fel, amiben a legjobb oscar díjazott filmekből láthatunk rövid jeleneteket…És vazze, iszonyat ütős montázs, ez a Panna meg beszél, csak beszél. Hihetetlen, valaki tegyen már valamit.

4:18 – Colin Farrell konferálja fel a Once betétdalát. Jön a zene, Falling Slowly.

4:17 – Kedvenc műsorvezetőink elmondják ugynazt amit Jon stewart elmondott az elején.

4:10 – Még csak 2 órája megy a show, és Forest Whitaker már a Legjobb női főszereplő díjat fogja átadni… Piaffal nyert Marion Cotillard.

4:05 – Legjobb hangkeverés díjat ugyanúgy Rogen és Hill adja át… nyer A Bourne-ultimátum megint. Megérdemelte? Valószínűleg.

4:02 – Superbad sztárok adják át a következő díjat. Kicsit poénkodnak, mármint Seth Rogen és Jonah Hill hülyül. Legjobb hangvágás díjA Bourne-ultimátum nyerte.

4:01 – The Baby Goes TO! Stewart hülye!

3:52 – Hannah Montana sztárja (műsorvezetőink szerint High School musical-é is, de úgy hallom abban nem is volt, ennek ellenére félretájékoztatnak minket folyamatosan RTL műsorvezetők) konferálja fel az Enchanted legjobb dalát! És nem Amy Adams énekli? Ne már! Vele volt aranyos. (Ez amúgy a Piemakerünk munkatársa csal a Pushing Daisiesből, csak hát akármi van, Amy-val már marhasokszor hallottam ezt a dalt, nem tud meghatni így most itt)

3:51 – Amíg betoltam a képet elmagyarázáták, hogyan megy az oscardöntés. Csak én a posztot frissítettem közben. Na.

3:46 – Alba után a csajoknak is egy kis néznivaló, Bardem (mert én is tévedek ám) Brolin és McAvoy adja át a Legjobb adaptált forgatókönyv kategória! Kántáljuk, No Country No Country? És bejött, a No Country for Old Men kapta a díjat!

3:44 – Jessica Alba valami technikai díjakról beszél. Ez valami humor, nem? Jah, ez az a pár díj amit már előbb adtak át.

3:35 – Legjobb női mellékszereplő kategória jön, Alan Arkin adja át… na ki nyer? A szimpátia díj megy, vagy pedig az I’m not There? vagy Amy Ryan? Na, kapja Tilda Swinton a Michael Clayton-ért. Meglepő! Jó volt benne, bevallom én Ruby Dee-nek nem tudtam volna örülni picit sem.

Tilda jó szöveget nyomott, Clooney meg azóta bánja a Batman és a mellbimbós jelmezt, hehe. Jól leoltották, de hát valahol el kellett kezdenie.

3:32 – Jerry Seinfeld animációs méhecskeként adja át a Legjobb animációs rövidfilm díjat (de előtte egy montázs a méh előző szerepeiből, vicces volt). Peter and the Wolf nyert.

3:29 – Owen Wilson adja át a Legjobb rövidfilm díját. Egyiket sem láttam, ez van. A Zsebtolvajok Mozártja nyer. (“nem nagyon jól beszélem az angolt”, mondja Panna. bár csak fordítás, de igazanak tűnik. Na jó, csak fáradtak biztos.)

3:23 – Keri Russel konferál fel egy dalt. De jó, lehet menni pisilni, vagy önteni valami piát vagy kajálni, vagy.. akármit.

3:15 – Jennifer Hudson fogja átadni (de béna konferáló) – Legjobb férfi mellékszereplő kategória!! Szerintem Bardem, Friend-o… na lássuk kinek megy (de durva mezőny, jó év volt 2007): Javier Bardem nyert!

Két közvetítőnk azt mondta Coba Gooding Jr-ra, hogy Jamie Fox.

3:13 – az első színészethez kapcsolódó díj jön, de előbb egy montázs.

3:10 – Legjobb látványterv díjat hirdeti ki adja át Cate Blanchett. Na ki kapja.. Sweeney Todd!

3:08 – The Rock adta át a Legjobb effektek díjat… az Arany iránytűnek! Ezt pedig Transformersnek adtam volna, kellet Bay-nek 5 centiről mutatni a robotokat.

3:02 – első RTLklub reklám, legalább ezzel nem szivattak minket eddig, 1 óra alatt 1 reklám? elfér. “Meglátogatjuk Dzsékobot”

2:58 – vazze, közvetítőink szerint a Piaf kapta a jelmeztervező díjat (ők valmai más showt néznek?)… Na most jön a Happy Working song, pont amit a hátamra nem kívántam előbb. (ezt nem dumálták végig, sőt, eltűnt a hangjuk? erre-felé olvasnak és feladták? ja de, megvannak.)

2:56 – Katherine Heigl adja át a Maszkmester díjat.. a Piaf csapat nyerte.

2:52 – Stewart mozifilmet néz a montázs alatt az iPhone-ján. Aztán felkonverálja a Get Smart főszereplőduóját, Anne Hatetwtwe és Steve Carell-t. Ők fogják átadni az Animációs film díjat. Surf’s Upnak a díjat, márint oda szurkolok. Lássuk ki nyer… Persze hogy a L’ecsónak. Kár. Brad Bird veszi át a díjat, akinek a Szuperhaver miatt járt volna valami inkább. Na, Stewart screencap, mert hiányoltátok.

2:47 – Cloney konferál fel egy montázst, viszont ilyet szól Panna “A Szírianáért már győzött”

2:43 – gyorsan megköszönte, vazz. Idén tényleg nem nyújták el túlzottan? Amúgy Amy Adams a That’s How You Knowt énekelje légyszi. A Working Songnál sokkal jobb. Ez csak úgy eszembe jutott.

2:41 – Jön az első díj. Legjobb jelmeztevezés kategória. A körmöm rágom emberek. Ez is fontos sokaknak, tudom, csak engem hagy hidegen. Az Aranykor jelmeztervezője nyert.

2:36 – Stewart kurvajó! (Jack Nicholson = Rabbi!)

2:33 – A Vanity fair oscar bulijának elmaradásáról beszél. Meg hogy az Oscar segített rendbehozni a sztrájkot, vagyis a megegyezést. Mármint hogy ezt mondják az emberek.

2:32 – Én most angolra váltok Stewarthoz, kommentelők oltsátok a fordítást!

2:29 – “Néhány napja véget ért a sztrájk”, vagy mondjuk másfél hete? Készültek sztrájk adatokkal.. KEZDŐDIK mostmár mindjárt! Egy anim az elejére.

2:25 – Én lennék RTL, végeznék valami kutatást erről a közvetítés dologról, merthogy ki marad fenn eddig, akin segít ez az akadozó magyar beszéd? És mennyivel többen akik néznék angolul, hajnalban. És az összesítést meg a többieknek magyarul holnap estefelé.

2:22 – Komolyan, készültek a közvetítőink. MOst vitték be a borítékokat a terembe, nemsokára kezdünk. Addig megyek pisilni egyet. Tényleg azt mondták Nicole Kidman-re hogy nem volt nőies valamikor? Esetleg kicsit hideg, emberek, de az semmit nem jelent.

2:17 – Még mindig Redcarpet cucc megy.

2:16 – Fordítóink a helyzet magaslatán. Amikor fordítani kéne akkor Amy Adams származását mondják el, meg hogy mikben szerepelt. Panna megismétli a férfi műsorvezető Charlie Wilson háborújában is szerepelt kijelentését 2 mondattal a pasi után. Ügyes.

2:05 – Már nyomjuk az RTL-en. Travolta hajbeültetés után LOL, ilyet szól a csávó főközvetítőnk, de van benne valami.

Már volt valami fordítási bakicska, de kiment a fejemből míg a képet raktam fel ide. Damn.

1:57 – Penélope szünet.

1:47 – Tilda Swinton hát, ö, csúnya.

1:39 – az HBO riporterei hagyják beszélni az interjúalanyt, végre valami profizmus szerű. Szemben az E!-vel, ahol Ryan egoja megakadályozza hogy más is beszéljen. MOst pedig George Clooney a csajával.

1:37 – megy a buli, itt egy kép a helyszínről ala HBO.

01:27 – Itten van redcarpet online. Nem hiszem, hogy a showt is adják. Nézhetjük a divatcuccot, ez az interjúzó csávó többet beszél mint akiket kérdez, nem hagyja őket szóhoz jutni. Remélem nem ezt nézzük majd duplázva az rtl-es elején.

01:04 – Az rtl-en ez a film de szar. Hiába (18), nevetségesek az akciók. De legalább káromkodnak ezerrel. Na mindegy, addig linkelek egy tavalyi livebloggingot. Szerintem most több komment lesz, adjunk neki! Itten meg volt a tippelde. Mostmár nem pont ezeket tippelném, de mindegy. Csak érdekességnek. Még 1 órányi időt kell elütni. Ja igen, itt meg a teljes jelöltlista. Plusz aki nézne 6 perces videót a vágás kategória jelöltjeinek elmagyarázásval, az itt ütheti el a perceket.

23:44 – hiba áthidalva.

23:31 – a stream amin jött az rtl elszállt. Great.

19:39 – Éjjel kettőkor belecsapunk a lecsóba, minden kommentelőt várok. A There Will Be Bloodot is megnéztem még előtte (EPIC!), aki a filmhez szólna az ide kattinthat. Bár fantasztikus film ez is, meg a No Country For Old Men is, én mégis ez utóbbinak szurkolok majd a Legjobb film díjért. Jobban ütött. Amúgy meg TWBB vagy NCFOM közül bármelyik nyer, én nyugodt leszek. Ellenben ha a Juno nyer akkor az akadémia még jobban eláshatja magát.

Szerintem most lentről felfelé lesz, mint a blogposztokban, az utólag átolvasóknak majd alulra kell tekerni. Na, junkfood és cola bekészítve, még 6 óra a startig.

human
írta
2008. 02. 24. 19:35
megjelenés
672
hozzászolás


672 hozzászólás a “Oscar live bloggin’ 2008” bejegyzéshez

  1. leszek, de azt meg tudád mondani, h itthon mi adja? mert a hbo-t megszoktam viszont most nem láttam, h feltüntették volna a műsorukban…az rtl klubon viszont nem nézném szívesen…

  2. delutan aludtam par orat, ez a nap egyetlen jo hire, hogy vegre kikerult ez a bejegyzes! :)

    Mil: rtl sajna meg pro7, ezeket tudom csak mondani!

  3. Azt nem tudom, itt leszek-e, de nézem az biztos.
    RTL-en most nem AGY krákog, szóval aki tudja, vállalja be. Balázsy Panna még mindig emészthetőbb, nekem személy szerint jó pont, csak el ne kiabáljam…

  4. “Ellenben ha a Juno nyer akkor az akadémia még jobban eláshatja magát.”

    mert? mert imádja a közönség?

    ot a sok művészfilm, amit megnéznek páran a hype miatt blood (34M), michael clayton (48M), atonement (49M), no coutnry (64M) – a juno meg kábé ezek összege:)

    oké, szó se róla, nem vagyok juno-fan, de nehogy ásson az akadémia, ha egyszer nem valami 3 órás tripnek ítéli a díjat, hanem egy földközeli mozinak.

  5. kösze. akkor mindkettőbe belenézek, bár, ha nem beszélnek vészesen sok marhaságot, akkor maradok az rtl-nél. meg persze itt is követem az eseményeket. hat óra múlva tal. addig is szép estét és aki teheti nézzen meg minél több filmet az aktuális jelöltek közül.

    üdv

  6. winnie: ennyi erővel a Transformers is indulhatna a legjobb filmért, vagy mittomém. Nem az számít hogy mennyien nézték meg. Egyszerűen a juno nem olyan jó mint a többiek. Értem miért lehet imádni, de nem ér fel a többihez.

  7. azt sajnalom, hogy a there will be blood kimarad a jeloltek kozul, legjobb film kategoriara gondolok!

    a juno meg nekem is tetszett, de legjobb filmet nem hiszem, hogy kapni fog, de majd meglatjuk! lehet, hogy nagy marhasagot mondok, de ellen page nek meg lehet tudnek is orulni!

  8. No, a vasutasok megint beleköptek a levesembe. Mivel holnap sztrájk, ezért kénytelen vagyok busszal menni és korábban kelni. Ha nem a WGA, akkor a VDSZSZ…

  9. egyetértek ha nem a TWBB v a NCFOM nyeri hanem aza szar cigánykurvás film amibe felcsinálják azta hisztis picsát, főleg h aza kiherélt hangu Michael Cera ilyen fatökü akkor télleg eláshatják magukat…. nagyon kiváncsian várom……….

  10. de jó! a holnap esti rtles összefoglaló pedig “relive” bakikkal. Mottó: “nem értem az utalásokat és a poénokat, de tudom a No country… magyar címét”.

  11. Sztem nem leszek itt, majd holnap átolvasom, de nézni biztosan fogom. Én az RTL-re szavazok. Az Emmy-t a Pro 7-en néztem, de az valami ótvar volt: fél percenként (na jó 3-4 percenként) reklám volt.. :S

  12. Donyyy: magasröptű kommented alapján nem értem, hogyan tetszhet neked a NCFOM vagy a TWBB, mivel azokhoz egy kis ész is kell…

  13. Én eddig az 5 filmből 3-at láttam csak, de egyenlőre nálam a Juno van top helyen (másik kettő: Atonement – aminek szintén örülnék – és a No Country – ami nekem annyira nem jött be – volt).Micahel Claytont talán bevállalom még 2-ig, de engem valahogy Juno hangulata és leginkább Ellen Page játéka rohadtul megfogott, szóval én mindenképp szembehelyezkedek ezügyben a többséggel (nálam az akadémia a LOTR-nél ásta el magát, szóval ezzel most kicsit kikecmereghetne a gödörbő).

  14. Én is Juno-nak drukkolok. Szóval ,mint kiderült, óvodás vagyok.Remélem nem veszi el az ovónéni a cumimat:)

  15. A Vérző olajnak szerintem azért kisebb a sansza, mert az utóbbi időben több hasonló témájú jól sikerült film volt..

  16. nem nagyon szoktam egyetérteni, de juno tényleg ne nyerjen. mert nem rossz, csak annyira nem a legjobb, h sztem még a jelölést sem érdemli meg- szubjektiv

  17. nem nagyon szoktam egyetérteni, de juno tényleg ne nyerjen. mert nem rossz, csak annyira nem a legjobb, h sztem még a jelölést sem érdemli meg- szubjektiv

  18. Valaki esetleg tud egy online streamelt adást amin lehetne nézni? Nálunk nincs Pro7 magyar kommentből meg nem kérek. Volt egy ABC stream, de most nem megy.

  19. az rtl-es komment tényleg múlt éven is gyenge volt, a meglepetés vendégeknél – akiket bármelyik filmbuzi felismert volna – hirtelen elkezdtek másról beszélni, nem tudták ki van a képen, hogyan kapcsolódik az eseményekhez, stb… tényleg, végigolvasva a kommenteket nem derült ki, ki lesz az éven a “házigazda”, de lehet csak én vagyok lemaradva, megyek is gyorsan rákeresek a dologra…

  20. Nekem 5.55-re van felhúzva a kakas, csúnya lenne ha kettőkor még itt kukorékolnék. Ellenben nektek jó szórakozást! :)

  21. Juno: kellemes kis film, de Oscart azért nem adnék. (És jó volt megint látni Allison Janneyt :)
    Charlie Wilson’s war: hát ez egyáltalán nem jött be, hiába akartam
    Vágy és vezeklés: a könyv miatt pozitív előítélettel indultam neki, és tetszett. Ennek szurkolok, mert a maradék két jelöltet nem láttam.

  22. Tuti nem nézem az Oscar élőben, a magyar kommentár évről évre pocsékabb, álmatagon meg nem túl jó az amúgy sem fényes angol tudásom. Holnap megnézem felvételről aztán hello.

    Hajráá Juno.:)

    Jó hajnalozást.:)

  23. Holnap nézem a Vérző olaj-at, egyenlőre a No Country a favoritom. Annyira az Oscar sose vonzott, hogy fent maradjak miatta. Talán egyszer, valamikor. Holnap délután majd csekkolom mi történt.

  24. Én ilyenkor elgondolkozom, hogy hol tenyésztik azt a sok arany uszkárt….

    Na én megyek aludni, és remélem a videó nem akad ki az RTL-es kommenteken (mint tavaly)

    Mivel még nem látam egyik oszkárjelölt alkotást sem, ezért a Titanic-nak szúrkolok

  25. 6 év után először idén kihagyom, pedig kábé most van a legnagyobb sztárparádé azóta a jelöltek között, de eddig meg tudtam oldani, hogy hétfőn ne kelljen csinálnom semmit, most viszont reggel 8-tól megbeszélésem van, ami szívás, ráadásul 1 filmet se láttam az 5-ből(na jó, ez az én hibám.)
    Valakinek nincs kedve reggelig kigyűjteni Panna aranyköpéseit, hogy ne kelljen töbszáz kommentet átolvasni?:P Jon Stewart meg már kábé reggel(vagy jóval korábban) fenn lesz jutúbon, ami hasznos.

  26. sziasztok, én is itt leszek veletek, már főztem is fél liter kávét, junkfood helyett itt van mellettem egy extra nagy citromos győri nápolyis zacskó, én amúgy 2005 óta nézem mindig élőben az oscart, mivel szórakoztatónak találom, szóval várom az online blogolást is a témában. there will be bloodot még nem láttam, de így is inkább a no conutry…-nak szurkolok, no meg roger deakinsnek, de a jesse james-filmért.

  27. vajon elsutik azt a poent hogy ha nem a there will be blood nyer akkor there will be blood eh? nem talalom a pro7-et

  28. Na, im ready. Megneztem a legjobb film jeloltjeit. A No country for old man nalam viszi a palmat, remelem sok dijat fog bezsebelni.

    Kezdodhetne mar. :(

  29. Nincs olyan, hogy nézők oscar díja?
    Amit nem néhány nagyokos szavaz meg, hanem a nézők. Az engem sokkal jobban érdekelne, mert a jelölt filmek, rendezők, színészek… kategóriákban csupa lassú, mélyenszántó alkotás van. Különösebben nem érdekel, hogy ki nyeer és ki veszít.
    A *legjobb* … Ez annyira szubjektív. Nehogy már néhány ember mondja meg, mi a jó. És én vagyok az együgyű hülye paraszt, mert nem élvezem annyira a dögunalmas Atonementbe az elnyújtott érzelmes jeleneteket. Elhiszem, hogy van akinek tetszik, nem vagyunk egyformák.
    Az összes ember véleményét kellene összegezni. Akkor valószínűleg az 5 jelölt közül nem sok maradna. Például nekem idén (mint sok más embernek) a Bourne ultimátum volt a kedvencem. De ilyen filmnek ugye esélye sincs. Pedig ezalatt a film alatt egyszer sem néztem az órámra, és nem csak azért mert egy pörgős akciófilm.
    Egy középút lehetne egy nagyobb, összetettebb zsűri. Minden korosztályból tagokkal. De nem akarok itt elmélkedni, inkább visszatérek a kérdésemhez…:D
    Nincs olyan, hogy nézők oscar díja?

  30. összes ember? arra ott az imdb, már nem azért. There Will Be Blood 8,8-on áll ott, azaz övé a közönségdíj.

    Az átlagközönség díja meg a Shrek/pókember 3-é, mivel ezek hozták a legtöbbet pénztáraknál talán.

  31. Human ezek szerint már nem áll a Legjobb film: There Will Be Blood tipped ?

    Megnéztem a NCFOMet, és nem vágom Javier Bardem miért mellékszereplő. Lemérném tuti tovább képen lenne, mint Tommy Lee Jones.

  32. Elobb volt egy link, eonline.com!

    Mas: meg mindig nem ertem ez a Hannah Montana csaj mi a rakot keres itt, mar elnezest mindekitol.

    mar mar egyszer leoszottak, hogy ezt “megmertem” kerdezni!

  33. ok, megtaláltam, sorry, csak valamiért a böngésző nem emeli ki a linkeket (ilyet még nem láttam), jah és köszi!!!!

  34. egy nagy fogadóiroda oddsai, csak a legesélyesebbek kategóriánként (minél kisebb a szám, annál biztosabb):

    Best Picture: No Country For Old Men 1.3

    Best Actor: Daniel Day-Lewis 1.04

    Best Actress: Julie Christie 1.61

    Best Supporting Actor: Javier Bardem 1.08

    Best Supporting Actress: Cate Blanchett 2.20

    Director: Joel Coen and Ethan Coen-No Country for Old Men 1.22

    Foreign Language Film: Katyn – Poland 2.25

  35. pedig pont akartam irni hogy az elozo csajon ugyanaz a voros valentino ruha volt mint scarlett johanssonon egy regebbi dijkioszton :D

  36. Köszi
    (Tudom kicsoda Jon Stewart, de a jelölteket is csak ma olvastam át, ez meg vhogy kimaradt.)

  37. csóka egy az egyben olyan, mint a fábry. csak azért is fojtsd bele a szót mirren nénibe. bár nem, mintha érdekelne.

  38. hülye voltam, készülhettem volna egy minimal ideiglenes designnal, hogy ne kelljen refreshnél ennyit tölteni.

  39. Kellemeset a hasznossal én meg, közben behozok egy kis lemaradást a sok munkából. De nálam a 32 adóból asszem csak az Rtl lesz majd … :(

  40. Human: olyan cuccot kellett volna “összedobni” egyébként live blogginghoz, mint ami az apple keynotehoz volt. Ha figyelted.

  41. ghost: nemtom melyikre gondolsz? beszmacen szar volt, engagenet meg tök ugyanígy csinálta mint én most :)

  42. Apa kezdődik! Nah én is felébredtem :)
    Megyek nézni az RTL-t, majd egy-egy fontosabb díj után jövök vissza írni.
    Ja és szurkoljon mindenki a Surf’s Up-nak! Már látom magamban “…and the Oscar goes to Surf’s Up” :)
    L’ecsót is sajnálnám, mert azt is szerettem, de a Surf’ Up jobban megragadott. (+ a L’ecsó jelölve van még egy kategóriában, inkább nyerje meg azt)

  43. Mil: már lövik el a puskaporuk a hülyék. Még egy két ilyen szünet és el is fogy a készülésük eredménye :)

  44. így van Human. de legalább jól lehet rajtuk szórakozni. amiatt már nem is aggódom, h esetleg elalszom :) de mivel pro7 nincs, ezért kénytelen vagyok beírni ezzel a két elvetemülttel. srác pedig nagyon csöndben van, de a john travolta-s hajbeltetéses poén elég kemény volt :)

  45. RTL-es tényleg bazi szar, de a stream meg bizonytalan és naggyon sokat késik :S

    Asszem elővakarom azt a parabolaantennát :)

  46. Daemon: énis szerettem a Surfs upot, de ezt most a L’ecsónak adnám, mert a másik (fontosabb) jelölése, a legjobb eredeti forgatókönyvben inkább Juno nyerjen, ott van még esélye (vagy ha Ellen Page kapja a legjobb nőit én azzal is megelégszem)

  47. “Viszont RTLék nem reklámolnak?”

    eddig még nem, kapcsolgatok közben pro7-re, ott ezerrel, szóval én inkább rtl-t nézem

  48. na lassan tényleg kezdünk! idejes lesz. Nicole tényleg nagyon jól néz ki, meg ahogy Venusz mondta, stílusos!

  49. ha nagyon felidegesít, akkor lehet csúnyákat mondani Pannára vagy fojtsam magamba…esetleg ordítsam bele az éjszakába?

  50. Nem bírtam tovább, megnéztem a Juno trailert. Eddig tényleg nem láttam:) Nézős lesz valamikor.

  51. visszakapcsolni a szünetre ehhez a két cukipofához máris megérte:
    “-a sztrájk 1-3 milliárd dollár kiesést okozott…
    -ami nem kevés”

    oh yeah

  52. Üdv srácok, most keltem!
    Nincs tévém idefenn, ezért ti lesztek nekem az Oscar górcsöve, uh. Human, keep bloggin’, kommentelő baglyok meg ne kíméljetek! :) Üdv mindenkinek.

    Közben tolok vmi filmet (Margot at the Wedding – eddig egész jó, leszámítva h bealudtam rajta fél11 felé)

  53. Az ilyen jelmeztervezők mind ilyen elcseszett megjelenésűek? Egy dolog a testi adottság, de egy normális frizurával, szemüveggel sokkal jobban festene. A ruháját nem említem mert ha valakinek ilyen a tartása annak nem sok ruha áll jól.
    Muterom szabó, rendszeresen átalakítja magának faterom régi nadrágjait, ingeit és mindig megfelelő a megjelenése ezért is érthetetlen nekem ez a dolog.

  54. megvolt az első kurva nagy baki! A férfi közvetítő majdnem kikészült, panna nyugtatgatta. Azt hittem, feláll, és hazamegy.

    “Sokan nézik ezt most?”
    Hát, 80 milliárdan
    ez mi volt :))

  55. Teljes papírforma volt (nekem még ebből a háromból sem ez a kedvencem), de legalább Carell hatalmas volt.

  56. “Surf’s Upnak a díjat, márint oda szurkolok.”
    Jól van :) Azért grat a Pixar-nak, ők ->is<- nagyot alkottak

  57. Fú, ezt anno se szerettem, mikor Sean Connery beköhögte, hogy “khetrünhmhm”, Kathy Bates meg kapkodta a fejét :S

  58. jamesh: ott is reklámszünet van, csak eddig a közvetítőink átdumálták, de ezt most kihasználják.

  59. Héééé!!!

    Kínai barátaink pontosan egy díjjal vannak lemaradva! Spoilereztek itt nekem :) Na, Cate épp most hirdette ki.

  60. Jon az isten! már hiányzott amióta nem lehet jutyúbon Daily Show-t nézni.
    Olvassatok America: The Book-ot. Zseniális :)

  61. Találós kérdés : ki az a wannabe színész/énekes-nő aki vörös ruhát vesz fel a vörös szőnyegen?

  62. “de durva mezőny, jó év volt 2007”

    egy biztos, nem zenében, ez ami most megy, egyszerűen rémes

  63. -zs- én is nagyon remélem, hogy nem fog énekelni, de ha jól tudom, akkor konferálni fog valamit.

  64. basszeg, ezekhez a rövid anim filmekhez hol lehet hozzájutni? kopmolyan nekem mindegyik részlet nagyon bejövős volt

  65. wow, na ez nem volt előrelátható, de ez látszik is az arcán :) Michael Clayton pont most néztem meg oscar előtt, szóval aztmondom megérdemli

  66. Akkor megint az volt, hogy a 2 rivális megosztotta a szavazókat és egy harmadik örült. Így akár Ellen Page is kaszálhat Christie és Cottillard között.

  67. -zs-:én ennek nagyon örülnék.Hajrá Page:) (bár Cotillardért fájna a szívem,Christie annyira nem volt jó szerintem……)

  68. Cate-nek drukkoltam (q refreshing volt az az I’m not there), de Tilda is megérdemli! De utáltam azt a karaktert a Claytonban, Istenem – ami persze őt dicséri.

  69. Ehh pont Jessica Albánál kellett elcsesznie a retek klubnak a képarányt… Valami normális szinkrontolmácsot kellett volna betenni, Pannáék elég bénák, a felét nem fordítják le. Sokkal jobb lett volna, ha angolul adják le élőben majd szépen felkészülnek, lefordítják nekik és hétfő este szépen felolvassák. Ez így két szék közül a földre eset, nem lehet normálisan megérteni a dogokat.

  70. Az összes dal ilyen szar az Enchanted-ben, mint az előző kettő? :S

    zsellerm: nem, én is dukkoltam Polley-nak, bár én mint színésznőt imádom elsősorban, de ez a forgatókönyv is veszett jó lett.

  71. “Ehh pont Jessica Albánál kellett elcsesznie a retek klubnak a képarányt…”

    wide képernyőn én csak örültem neki, hogy végre jó a képarány :) de levették letterboxba a mocskok

  72. hát a balázs fontos(hála isetenek már nem sokéig lesz) monikát meg az anyátok köztöt hiányoltam:D

  73. Majd a legjobb hang megy a Transformersnek szerintem. A hangvágás szerintem egyértelműen Bourne.

  74. Ha Ellen Page kapta volna, akkor ő lett volna a “minden idők legfiatalabb, legjobb színésznője”, így Marlee Matlin-é marad ez a cím.

  75. A fenébe! Egy dolgot reméltem a legjobban ma hajnalban és az az volt, hogy Cotillard ne kapjon szobrot…

  76. és most az egyetlen betétdal, ami megérdemelné az oscart (legalábbis az eddig hallott enchantedek alapján blőe)

    Tényleg van itt egypár Juno rajongó, legjobb forgatókönyvben bízom!

  77. Mics:figyeld meg, lesz még akkora alakítása Pagenek, mint Cotillardnak most a Piaf.Cotillard is mélyről kezdte:)

  78. Cotillard… egy Istennő… mindent megnyert ezzel a szereppel. Egy új korszak nyílik az életében. Büszke vagyok, hogy magamnak tudhatom a Piaf háromlemezes kiadását :)

  79. Real013GSF: ha van igazság akkor a legjobb film is :)

    btw végre egy zene is, már illő volt, hogy valami hallgatható is legyen :P

  80. @Real013GSF: mert Cate és Christie is jobb alakítást nyújtott, Page pedig mérföldekkel lekőrözte Cottilard-ot.

  81. Ha a Juno megkapná a legjobb filmnek járó díjat,az nem tenne jót neki. Akkor nagyon nagy elvárásokkal ülnének le az emberek elé, pedig az egy jó kis hangulatmozi remek zenékkel stb.A nagyközönségnek úgyis az tetszik legjobban.Én is Junonak adnám,de félteném is tőle:)

  82. DCIJB:Cotillard zseniálisan adta vissza Piafot.Nincs mese. De Pagenek jobban örültem volna.Christie szerintem közel sem volt olyan jó,mint mondják.

  83. Real013GSF: Cotillard alakítása nagyban a zseniális sminkre támaszkodott, a többi jelöltnek nem volt ilyen nagy mankója.

  84. belepofáznak a sárkányszív dallamaiba, ehh

    viszont nem tudták a filmek magyar címét, azért mondtak tartalmakat, az utóbbi évek gondolom, már beugrottak, mert azokat már sorolták, pff

  85. Börn közel sem jó ennyire szerintem…

    DCIJB:Én a Piafban egy jót láttam igazából,és az Cotillard volt.De Ő nagyon jó volt szvsz.

  86. Technikai díjakban TFnek is kellett volna kapnia.Szvsz.De mondom,nekem azt mindegy,ezek a kategek nem érdekelnek túlzottan.

  87. Szegény Into the Wild-ot eséltelytelen volt kihozni győztesnek az editing-ben. Nem baj, így is szép, hogy jelölték…

  88. Hát ha másért nem is, Cary Grant sokadszori felbukkanásáért már simán jó ez az Oscar-gála!

  89. erről a csávóról meg a Márk vagy h hívják jut eszembe…jesszus milyet sikított vagy nyivákolt. dzsízüsz.

  90. imádkozom, h ne az enchanted legyen
    legyen a Once, olyan szép lenne…

    EZAZ BASSZAMEG!!! Az akadémia most kiba nagyot nőtt a szememben!!! el sem hiszem!

  91. Szerintem az volt az égés, hogy a 3 Enchanted track bekerült. Pedig pár órája még tervben volt a megnézése…

  92. Az egyik legszorosabb kategória volt szerintem, bár én abszolút nem a There Will Be Blood-nak adtam volna… (bár abból csak részleteket láttam, de akkoris)

  93. A The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford magasan verte a teljes mezőnyt a ketegóriában, de a TWBB fényképezése sem rossz…

  94. László Kovács riszpekt… És valószínű, hogy ha nincs Heath halála akkor ez a montázs nincs. De szép volt…

  95. figyeljétek meg, jövőre az rtl klub összerakja az álom kommentátor párost: albert györgyi és balázsy panna!

    egyszerűen gáááááz

  96. The Hedgehog: hogyne lett volna. Minden évben van ilyen összeállítás. Idén is tucatjával voltak legendás nevek… RIP!

    Human: jó, én elfogult vagyok az Atonement 6 perces nagysnittje meg a No Country egész képi világa iránt :)

  97. könyörgöm hivják már vissza a csapatokat irakbol hihetetlen hogy bármilyen müsor is van oscar super bowl stanley cup ezt a szánalmas szatelit kapcsolatot létre kell hozni

  98. Felmegy a nyertes a szinpadra, akiről már messziről látszik, hogy meghatódott, hogy sír, mire Panna: sír!

    Köszönjük, Panna!

    Mi is…mert már csak sajnálni tudunk…

  99. IGEN!!!!!!!
    ezért most elmormoltam egy imát, de komolyan
    mondjuk többet sztem nem fog kapni, de ez megvan

  100. nincs kifejezett favoritom ebben a kategóriában, én mondjuk Clooneynak adném, de tuti Daniel Day-Lewis fogja kapni

  101. Deppnek mikor akarnak adni?Ha meghal?Vagy egy szerencsétlen haldoklót kell eljátszania,hogy magkapja?Mi kő’még?

  102. Viszont jól érzem, hogy felkészültebb ez a két műsvez a reteken, mint tavaly? Bár most is idegesítőek, de azért koránt sem annyira mint egy éve…

  103. Bírom, hogy Panna minden évben jókat nevet a poénokon, de semmi pénzért le nem fordítaná. :)

  104. Pedig nem semmi pénzt kaphat ezért… De jobb is h nem fordít, mert akkor tuti belepofázna a poénba :D

  105. jó reggelt és jó szurkolást :)

    bakker, felkeltem ma reggel tanunlni, és még nincs vége. Viszont lewisszal buktam egy fogadást, damn.

  106. De elvileg azért vannak, hogy az angolul nem tudok is megértsék. Jobban jártunk volna, ha kommentátorok nélkül közvetíti az RTL. Amíg a PRO7-n néztem, élveztem az Oscar-gálát. Amióta nincs be kell érnem az RTL-lel. Azt olvastam, hogy az HBO sokkal jobban megcsinálta.

  107. Áááá, pedig a Juno-nak drukkoltam. Azt hiszem meg kell néznem ezt a filmet már, ennyi Oscar után. Kíváncsi vagyok mit esznek rajta ennyire.

  108. NO Country…Miért?Fargo agyongyalázza szvsz.Mondom nem rossz,de ez messze van az év filmjétől.Akkor már a TWBB..

  109. jó volt. jövőre kicsit kevesebb pannát és még jobb felhozatalt mindenkinek. kösze a blogolást Human. jóéjt. csocsi

  110. HA nem tudták végigülni, majd nézzék meg este az összefoglalót… – Panna ezt most komolyan mondta?

  111. Köszi a liveblogot meg a lehetőséget Human.

    Korán vége lett, most néztem meg, mi volt egy éve.

  112. Én már nem alszok.két óra múlva mek suliba,ennyi időre felesleges.:) Kösz a kellemes társaságot emberek. Aki alszik,annak jó éjszakát,a többieknek, akik munkába/suliba mennek, azoknak kitartás!

  113. Nna, ez jó volt. Jó…alvást mindenkinek, aki eddig bírta. Jövőre ugyanitt, ugyanveletek, stb. :)

  114. most először éreztem, hogy jó valamire, hogy éjszaka dolgozom, igy is ugy is megyek aludni, köszi mindent, panna RulZ

  115. jaja, stewart simán jobb volt, mint a tavalyi nő, bár nálam még mindig crystal a favorit akkor is
    amúgy jó volt a díjátadó is, tetszettek ezek a montázsok

  116. Na tessék, a reggeli műsor vezetőnője szerint még nem dőlt el a forgatókönyvírók fizetésének ügye. Röhögve alszom el.

  117. Nemrég jöttem el a TV-től, végignéztem az egészet.
    Szerintem a tavalyinál valamennyire jobbak voltak a fordítók, 10es skálán tavaly mondjuk 2es most egy gyenge 3 pontot adnék nekik…Ez a Panna néha az őrületbe kergetett, annyi mindent elcseszett, és a poénokon csak nevetett, ahelyett, hogy lefordította volna…Junonak örültem, h megkapta a forgatókönyvdíjat tegnapelőtt néztük meg,sztm szívhezszóló nagyon a történet, és Daniel Day Louis a legjobb!!!…kedvenc!

    és a Piaf főszereplőnője sztm megérdemelten kapta a díjat, hihetetlen alakítást nyújtott.

    összeségében nagyon jó volt, nem húzták el túlságosan, mostmár jöhet az alvás :)

  118. Amúgy idén miért csak Scorsese adta át egyedül a díjat? Vagy 2006ban Coppola, Lucas és Spielberg egyszerre nyert oscart? xD Nyugodtan a keblükre ölelhették volna Coenéket, megérdemelték volna.

  119. ahogy elnézem jó h nem néztem az RTLn
    (bár Hannah Montana egyébként volt a HSM2ben 3-4 másodpercig XD)

  120. Kedvenc Panka fordításom, az életműdíjnál ilyet szól: (a 98 éves tag…) “már egy évtizede él ezen a bolygón”

  121. valamikor negyed6 tájékán dobtam be a kulcsot; aztán persze a kínzó kelés másfél óra múlva kötelességbe indulás céljából. Szép dolog is film-geekség miatt vállalt double-life :)

  122. The counterfeitershez van opensubtitles-en magyar felirat, de foglalmam sincs melyik dvdrip verzióhoz. Tudja valaki? Előre is kösz.

  123. hát ez k*rva szar volt.
    az amatőr hülyepicsától, a pannikától még az angolt se érthettem, nemhogy a magyart.
    meg azok a ‘jelölt’ zenék… a beauty-ból a csajt mér nem lőtte le valami mesterlövész a hangvezérlőpultból???
    bakker, hát hamisan énekelt! meg az az öltönyös majom is, a pöttyös öltönyében, mikor ívet akart produkálni, mint akinek épp a farkára léptek. ilyenek az oscaron???

    balázsit meg rögtön a beauty-s csaj után, de nem, inkább előtt kellett volna leszedni. nem értem. az rtl ehhez hogy adja magát? normál szinkrontolmácsra nem futja?
    komolyan, csak azért néztem végig, mert nem hittem el, amit műveltek ezek. vártam, hátha benyögi valaki: vicc volt.

    szerintem Stuart is erre mondta a műszaki bakit és hogy kezdhetnék előlről…

  124. Nah ez tényleg frankó Oscar volt idén, és az elmaradt óráim maradt még ki is tudtam aludni magam. Most kivételesen szinte mindegyik díj megérdemelt helyre került, ráadásul hál istennek nem is a papírforma szerint (bár az még mindig nagyon játszik), jövőre mégjobb filmeket – bár idei felhozatal szvsz évek óta a legerősebb volt – és még több a papírformától eltérő nagyszerű meglepetést! Jövőre ugyanitt

  125. Tudom tévedni emberi dolog, de ez azért durva. Pannával egy egészen új ízt kapott a gála (bár ne tetette volna) kis idő után már jegyeztem az aranyköpéseit.
    Néhány amire emlékszem:
    “Jamie Fox” (Cuba Gooding jr.)
    “Skócia utolsó királya” (Az utolsó Skót király)
    “80 milliárdan nézik” (80 millió helyett)
    “Sír” (mi is látjuk, köszönjük)
    “Fél évtizede a pályán” (valójában fél évszázada, Robert Boyle életmű oscarja)
    “Spílberg” (igen, valójában német rendező, csak Pannán kívűl senki nem tudja)
    és kedvencem:
    “Jesse James meggyilkolása a tettes a gyáva ROBERT REDFORD” (azért kiváncsi lennék mit szól hozzá a Sundance kölyök)

    Azért erre csak egy örökérvényű Hofi idézet jutott az eszembe:
    “A mi időnkben ha egy ilyen ember került a képernyőre, egy ország találgatta, hogy vajon ki a fene dughatja”

  126. hazaértem a suliból.És nem aludtam el órán, csak 10 percet voltam félálomban.Most viszont már rohadtul nem vagyok álmos, szal ebből csak esti alvás lesz.Életemben nem voltam még fenn 36 órát egyhuzamban xD (10 perc lejön,na)

  127. Spielberg ez igen:) Panna a mindentvívő… remélem többször nem látjuk már, mert kb akkora köze volt a filmekhez, mint Léderernek a fociközvetítéshez, szóval vhogy ezt az rtlnél ki kéne javítani, mert… szörnyű, 5 percig bírtam, azt alvás… a többit meg már itt olvasom,… és akkor h sítlusosan lezárja mondadomat
    Nem Pannának való közvetítés…:)

  128. Naná, mikor van nálunk is áramszünet??? Cottillard-nak és Lewisnak különösen örülök. A legjobb filmet még nem láttam, szóval arról nem mondhatok véleményt.

  129. “Izgalmas” egy éjszaka volt! :) Így hogy volt liveblogging, na meg Panna sokkal “eseménydúsabb” volt az egész!

  130. csak az éjszakára kaptam, és valami még kelettebi országból, csak ott is beleduma nélkül ment. Egyedül az RTL szeret az élő showba dumálni

  131. igen a magyar kozvetites kritikan aluli reggel fel hat tajban a vege fele amikor mar fogalmam sincs ki beszelt a panna csak rohogcselt aztan a ketperces monolog utan benyogott egy szot forditaskent.
    ertemen hogy elkuncog o ott magaban de mivan ha vki olyan is nezne az atadot aki nem beszel angolul semennyit sem?
    amugy ez a “Skócia utolsó királya” (Az utolsó Skót király) szinkrontolmacsolasban elnezheto lenne, de mivel mindenki tudja h egy bizonyos filmrol beszelunk, ezert tole is elvarando hogy legyen felkeszult. váááá
    rakjon mar vki rendet

  132. kinek jó ez hogy két lelkes amatőr szinkron tolmácsot próbál játszani miközben inkább filmtörténetből kéne felkészülniük?
    vagy adják le bulvárosan és profin (panni pletykál és tom hankstől olvadozik, a felkonferálásokat meg szinkron tolmács mondja) vagy adják le eredetiben a hanalit.
    ez így idegtépő. :S
    +1 boninak. rakjon már vki rendet!!!

  133. Hát skacok engem csak az bosszant,hogy a Transformers nem kapta meg a vizuális efektek kategoriban az Oscart. De még a Karib 3 is jobb volt szerintem mint az Arany iránytű!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.